Series 500

500-as Széria
(Series 500)

Az 500-as széria – vagy más néven T-500 – robotjai voltak az első olyan igazi terminátorok, amelyek belső vázzal (endoskeleton) rendelkeztek. Ez minden tekintetben fejlettebbé tette a T-400-hoz képest. Az első bevetése során a túlélő emberiség egytizedét irtotta ki. Korának egyik legfejlettebb terminátora volt, sokkal gyorsabb és fürgébb volt, mint elődei.

Jellemzők

A T-500 jóval zömökebbnek néz ki, kb. 6,6 láb (~2 méter) magas. A processzora erősebb, képes egyidejűleg több lehetséges harci támadást figyelembe venni a csatában.

Bár a CPU read-only (kizárólag olvasható, tehát parancsvégrehajtó) üzemmódra van állítva, azért csak minimális tanulási képességekkel rendelkezik. A sorozat rendkívül gyors, reakcióideje hihetetlenül alacsony, és emberfeletti erővel rendelkezik. Az alváz hiperötvözetből (hiperalloy) készült, az emberi mozgások széles skálájával rendelkezik, kettős optikai rendszert tartalmaz, ezért nem szükséges a lézeres távolságmérés a célpont bemérésénél (mint pl. a T-400 vállra szerelt optikai egységénél).

Változatok
  • T-500R„Reaver” néven is ismert, intelligenciája nem nagyobb egy emberszabású majoménál. Rendkívül torz külsővel rendelkezik (a T-600G-re hasonlít), a „fejét” eltávolították, a CPU és az optikai érzékelő a mellkasban kapott helyet. A fegyverek helyett inkább a két kezét, és hosszúkás, karomszerű ujjait szokta használni.
  • T-500I – Talán az első sorozat, amelyet megkíséreltek az emberek közé való beépülésre tervezni. Nyers, latex bőrborítást kaptak, amely külső terepen nem bizonyult olyan hatásosnak, mint azt a Skynet remélte.
Felbukkanás

Mint ahogyan a korábbi modell, a T-400, a T-500 is a Terminator: Dawn of the Dead nevű videójátékban szerepelt először.


Az írást & fordítást & magyarítást elkövette: Lasaro
A leírás az angol Terminator-wiki idevonatkozó szócikke alapján készült.