Allison Young

Első feltűnés: Terminátor: Sarah Connor Krónikái (Terminator: The Sarah Connor Chronicles)
Nem:

Születési idő: 2008. július 22.

Halál időpontja: pontos dátum nem ismert, valószínűleg 19 éves korában hunyt el.
Egyéb: Allison Young karaktere csak a sorozatban tűnt fel, s Summer Glau alakította. A karakter összesen 2 epizódban szerepelt (“Born to run” és “Allison from Palmdale”)

Ismertető a karakterről

A lányt John Connor választja ki egy ismeretlen küldetésre, de Allisont elkapja egy terminátor, aki “átveszi a helyét”.

Allison Young 2008-ban Palmdaleben (California) született, anyja, Claire zenetanár, apja építész, ő tanította meg kiskorában rajzolni. 2010-ben a Griffin Parkban ünnepelte a 2. születésnapját, ahová a barátait is meghívta.

Ezután soha nem ünnepelte a szülinapját, lévén az Ítélet napja utáni nukleáris háborúban az emberiség több, mint kétharmada – köztük a szülei is – odavesztek. Allison ekkor kb. 3 éves volt, de nem derül ki, hogyan sikerült túlélnie az apokalipszist, vagy mi történt vele a következő években, amíg az egyik terminátor el nem fogta.

Életéről jóformán semmi konkrétumot nem ismerünk. Csatlakozott az Ellenálláshoz, ott nőtt fel, de nem tudjuk, mennyire vállalt aktív szerepet a harcokban. Közel került Johnhoz, azon kevesek közé tartozott, akikben J. Connor teljes mértékben megbízott. Bejárása volt John titkos bázisára. is Valószínűleg ezért válaszotta ki őt célpontnak a Skynet. Kapcsolatuk mélységére nem derül fény.

Allison rájött, hogy az egyik elhagyott bunkerben egy terminátor rejtőzködik, de mielőtt még figyelmeztetni tudta volna a többieket, a gép csapdába ejtette.
A gép – Cameron – megpróbált a lány bizalmába férkőzni, hogy információkat nyerjen tőle, s tökéletesen át tudja venni a helyét. Meg is kínozta, kivallatta, pszihésen terrorizálta a lányt, de nem járt nagy sikerrel.
A gép végül megölte őt (kitörte a nyakát), majd “beszivárgott” a táborba.

Allison a jövőben hűséget esküdött John Connornak, életét adja érte. “I’ll never help you get to John Connor!” – vágta a gép szemébe az egyik vallatás során Allison. A lányt félénknek, és mosolygósnak ismerjük meg, aki képes könyörületre, szavatartó és támogatja az Ellenállás törekvéseit.

Az “Allison from Palmdale” című epizódban Cameront a meghibásodott chipje miatt emlékképek gyötrik Allisonnal kapcsolatban, innen ismerjük a lány történetét.
A “Born to run” című epizód végén John Connor 2027-be, egy alternatív jövőbe kerül, ahol nem ő az Ellenállás vezetője. Ekkor találkozunk Allisonnal, Kyle és Derek Reese társaságában.


Képek a karakterről

(Summer Glau, mint Allison Young)
– Terminátor: Sarah Connor Krónikái –