Derek Reese

Első feltűnés: Terminátor: Sarah Connor Krónikái (Terminator: The Sarah Connor Chronicles)

Nem: Férfi
Születési idő: 1995 (pontos dátum nem ismert)
Halál időpontja: 2009 (pontos dátum nem ismert)
Egyéb: Derek Reese karaktere csak a sorozatban tűnt fel, s Brian Austin Green alakította. A karakter összesen 23 epizódban szerepelt.


Ismertető a karakterről


Először Gnothi Seauton című részben tűnik fel, miután likvidálja Andy Goode-ot. Sarah kezdetben titkolja, majd elmondja John-nak, hogy a súlyos sérült szenvedett férfi a jövőből érkezett, s a nagybátyja. Derek életét Sarah ex-vőlegénye, Charley menti meg.
Derek az első évad utolsó részében fedi fel John előtt, hogy rájött arra, hogy ő és John rokoni kapcsolatban állnak. Derek mindvégig a Connor családdal maradt.
A jövőben az öngyilkosságtól Jesse menti meg, akivel 2007-ben összefut. Kezdetben úgy tudja, hogy Jesse a háború elől menekült el, azonban kiderül, hogy a jövőben John és Cameron túl közel került egymáshoz, ezért az ellenállás kis része visszaküldte, hogy semmisítse meg Cameron-t. Miután megtudja, hogy John barátnőjét hidegvérrel megölte, Derek lelövi a lányt. Később Cameron elmondja a férfinek, hogy a jövőben Jesse gyermeket várt tőle, ám a nő elvetélt. Derek karakterét egy gép lövi le a második évad utolsó előtti epizódjában, de feltűnik az utolsó epizódban, amikor John megérkezik 2007-ből.


Képek a karakterről(Brian Austin Green, mint Derek Reese)
– Terminátor: Sarah Connor Krónikái –