Dr. Serena Kogan

Első feltűnés: Terminátor Megváltás (Terminator Salvation)

Nem:
Születés időpontja: Nem ismert
Halál időpontja: 2004 (pontos dátum nem ismert)
Egyéb: A karaktert Helena Bonham Carter alakította.
Információk a karakterről

Dr. Serena Kogan tudós volt, aki a Cyberdyne Systems genetakai részlegén dolgozott. Ő volt a “Project Angel” kutatás vezetője. Dr. Kogan-nél végső stádiumú rákott diagnosztizáltak, ezért a nő minden erejét a “Project Angel”-be fektette, melyben arra próbált törekedni, hogy a kibernetika segítségével meghosszabbítsa az emberi életeket.
A “Project Angel” kísérleteihez jobbára elhunyt rabok testét használták fel, az egyikük volt Marcus Wright is. Mielőtt bármilyen áttörést értek volna el a kutatásban, Dr. Kogan elvesztette a rákkal folytatott küzdelemét Nem sokkal ezután eljött az Ítélet napja, így a “Project Angel” a Skynethez került, ami felhasználta Marcus átalakításához. A Skynet később Dr. Kogan kinézetét használta, hogy holografikusan megjelenjen Marcus Wright előtt.
Egyéb információk a karakterről

Dr. Serena Kogan az eredeti forgatókönyv alapján áttörést ért el a “Project Angel”-ben, s ő maga is egy Marcus-hoz hasonló kiborg lett volna, melyet a Skynet teljes mértékben irányított volna. Később ezt elvetették, csak úgy, mint eredeti nevét, a Serena Burns-t.

Képek a karakterről(Helena Bonham Carter, mint Dr. Serena Kogan)
– Terminátor Megváltás –