Kyle Reese

Első feltűnés: A halálosztó (The Terminator)

Nem: férfi
Születésének időpontja:
Halálának időpontja: 1984
Egyéb: A karaktert Michael Biehn alakította az első filmben. A karakter szerepelt a második rész rendezői változatában. A sorozatban Jonathan Jackson alakította.
Születésének időpontja nem ismert. A filmek alapján az Ítélet napja után, míg a sorozatban az Ítélet napja előtt látta meg a napvilágot.

Információk a karakterről


Kyle Reese az emberi ellenállás tagja volt, akit John Connor választott ki anyja védelmére, aki ellen a Skynet egy T-800-as modellt küldött. Kyle Reese volt az első és az egyetlen ember (kizárólag a filmek alapján), aki visszautazott az időben.
A karakter létfontosságú szerepet töltött be. A Skynet számára mindig John Connor volt az első számú célpont, azonban Kyle Reese még Connor-nál is sokkal fontosabb volt. Ugyanis az ő visszaküldésével biztosította azt John, hogy megfog születni. Kyle Reese nem csak emberi ellenállás tagja, s egyben katonája volt, hanem John Connor apja is. John még Reese visszaküldésekor sem mondta el, hogy ő lesz majd néhai apja.
Kyle azt élete árán mentette meg Sarah Connor-t, akivel halála előtt együtt töltött egy szerelmes éjszakát. Feltehetően ő sem tudott arról, hogy ezzel ő válik John apjává.

Egyéb információk a karakterről


A sorozat szerint volt egy bátyja is, Derek Reese. A filmek szerint Kyle jóval az Ítélet napja után született, míg a sorozat szerint az Ítélet napja előtt látta meg a napvilágot. Ezt – az első filmben elhangzottakkal szemben – a negyedik mozifilm is alátámasztja, ahol 2018-ban láthatjuk Kyle-t. Akkori korának megfelelően születésének időpontját 2000 és 2002 környékére tehető.

Képek a karakterről(Michael Biehn, mint Kyle Reese)
– A halálosztó, Terminátor 2: Az ítélet napja (rendezői változat) –


(Anton Yelchin, mint Kyle Reese)
– Terminátor Megváltás –


(Jonathan Jackson, mint Kyle Reese)
– Terminátor: Sarah Connor Krónikái –