John Connor

Első feltűnés: Terminátor 2 : Az ítélet napja (Terminator 2: The Judgement Day)

Nem: férfi
Születésének időpontja: 1985. február 28.
Halálának időpontja: 2032. július 4. (A harmadik mozifilmben elhangzottak alapján)
Egyéb: A karakter először Edward Furlong alakította. A harmadik mozifilmben Nick Stahl-t kérték fel a karakter alakítására, a negyedik filmben pedig Christian Bale bújt a karakter bőrébe. A sorozatban Thomas Dekker alakította John Connor-t 31 epizódon keresztül.

Információk a karakterről


John Connor az emberi ellenállás vezetője. Születése előtt életére tört a Skynet, ami a jövőből több gépet is visszaküldött, hogy likvidálja az emberi ellenállás leendő vezetőjét.
Az első gép jóval a születése előtt tört édesanyja életére, akit Kyle Reese mentett meg. John Kyle-t küldte anyja védelmére, miközben tudatában volt annak, hogy a férfi a múltban beleszeret anyjába, s egyetlen szerelmes éjszaka után megfogan majd.
Kyle Reese halála után, Sarah életet adott John-nak. Sarah igyekezett felkészíteni fiát mindenre, amire szüksége lehet a túléléshez. Egészen addig, míg Sarah nem próbált felrobbantani egy gyárat. Ezután vakmerő történetei miatt a Pescadero elmegyógyintézetbe zárták. John ezután nevelőszülökhőz került. A második gép már magát John-t vette célba. Azonban az emberi ellenállás is felkészült volt, így John számára visszaküldött egy védelmezőt, aki maga is egy gép volt. Segítségével mentette meg anyját. A gép volt az, aki John számára valamilyen apa modell lehetett. A gépet – annak ellenére, hogy működőképes volt – elpusztították, hogy alkatrészei felhasználásával a tudomány ne tudjon előrébb haladni akkori helyzetén.
Látszólag megállították az Ítélet napját. Sarah Connor-nál leukémiát állapítottak meg, majd 1997-ben belehalt a betegséggel folytatott küzdelembe. Ezután John – a tanítottak alapján – függetlenné vált. Azonban tartott az esetleges újabb gépek érkezésétől, így John hivatalosan eltűnt. Nem voltak iratai, nem volt jelen semmilyen rendszerben. A Skynet képtelen lett volna megtalálni. Azonban megjelent a T-X. Elsődleges célpontja ugyan John Connor volt, de fő feladata az emberi ellenállás fontos embereinek likvidálása még az Ítélet napja előtt, hogy ne tudjanak csatlakozni John Connor-hoz. A visszaküldött T-850-es (mely a harmadik mozifilmben hallottak alapján végzett John Connor-ral a jövőben) menti meg a férfit, aki időközben összefut Kate Brewster-rel. A T-X is nyomára akad, így a fő küldetését igyekszik teljesíteni. John próbálja megállítani az Ítélet napját, azonban csak később jön rá, hogy a védelmére küldött gép feladata nem az Ítélet napjának megállítása volt, hanem John és Kate biztonságba helyezése, egy olyan helyre, ahol túlélhetik az gépek által elindított nukleáris háborút. A gép teljesítette feladatát.
Az Ítélet napja eljött, melyet John és Kate túlélte. John – miután feleségül vette Kate-et – felkutatta valamennyi emberi túlélőt, s mindent elmondott nekik, ami szükséges volt a Skynet elleni harchoz. Anyja, és a visszaküldött gépek által fontos információkhoz jutott, mely előnyt jelentett számára a Skynet elleni harcban. Az embereknek megtanította, hogyan rejtőzködjenek, hogyan éljenek túl. A férfiakból pedig katonákat képzett.
A Skynet felhasználta T-800-as modelljét – melyhez John-nak érzelmei fűződtek az 1992-es események miatt -, hogy likvidálja a férfit. A gép sikeresen végrehajtotta feladatát 2032-ben. Azonban az emberi ellenállás elfogta, s Kate átprogramozva visszaküldte 2004-be, hogy a segítségével túlélhessék az Ítélet napját. Connor-nak két gyermeke született, melyek feltehetően apja nyomdokait követve az ellenállás élére álltak.


Egyéb információk a karakterről


John Connor karaktere az összes műben feltűnt. Kivételt talán az a regény képez, mely megváltoztatta az emberi ellenállás vezetőjének nemét, aki nem John Connor-nak, hanem Jane Connor-nak születik.
John a legtöbb műben azt a szerepet tölti be, melyről Kyle Reese az első filmben, a T-800-as pedig a második filmben mesélt. Nagyobb eltérést ettől kizárólag a Terminátor: Sarah Connor Krónikában volt, ahol John 1999-ből 2007-be ugrott. Az Ítélet napja a film sorozat változatában is bekövetkezett, azonban ott John nem túlélte, hanem átugrotta a nukleáris háborút. A sorozat idő előtti törlése miatt nem derült ki, hogy eme cselekedete megváltoztatta jövőbeli sorsát, vagy épp elősegítette azt.
John jelentette a megváltást az emberek számára. Ő volt, aki fényt mutatott a sötétben az emberiségnek. Egyetlen hibája volt – ami később vesztét is okozta -, hogy túl jól ismerte az ellenségét. A harmadik filmben a T-850-es elmondja a leendő párnak, hogy ő volt az, aki likvidálta John-t, s ebben előnyt jelentett kinézete, hisz a korábban John-t érzelmek fűzték a gép korábbi modelljéhez, aki valamilyen apapótlék volt számára.
A filmből készült sorozatban is kiemelték John eme gyenge pontját. A védelmére küldött női beszivárgó teminátor iránt táplált érzelmet. Később a gép miatt utazott előre az időben.


Képek a karakterről(Johnny DeVito, mint John Connor)
– Terminátor : Sarah Connor Krónikái –


(Edward Furlong, mint John Connor)
– Terminátor 2: Az ítélet napja –


(Michael Edwards, mint John Connor)
– Terminátor 2: Az ítélet napja –


(Nick Stahl, mint John Connor)
– Terminátor 3: A gépek lázadása –


(Thomas Dekker, mint John Connor)
– Terminátor: Sarah Connor Krónikái –


(Christian Bale, mint John Connor)
– Terminátor Megváltás –