Sarah Connor

Első feltűnés: A halálosztó (The Terminator)

Nem:
Kor: 32 (1997)
Születés időpontja: 1965, feltehetően ősszel
Halálának időpontja: Valamikor 1997-ben (pontos dátum nem ismert)
Egyéb: A karaktert Linda Hamilton alakította az első két mozifilmben, a sorozatban pedig Lena Headey
Információk a karakterről


Sarah Connor 1965-ben látta meg a napvilágot, s 18 éves koráig a korabeliek átlagos életét élte. Ginger nevű barátnőjével élt, akit 1984-ben meggyilkolt a jövőből érkező T-800-as széria egyik modellje. Sarah védelmére visszaküldött ellenálló, Kyle Reese mentette meg. Egyetlen egy szerelmes éjszakát töltenek együtt, amikor is a T-800-as megöli Kyle-t, s a megroncsolódott T-800-ast végül Sarah pusztítja el. Sarah a Kyle-lal együtt töltött éjszaka után teherbe esik, s kilenc hónapra rá, 1985 februárjában megszületik a jövő emberi ellenállásának leendő vezére, John Connor.
Sarah ezután minden idejét arra áldozta, hogy megtanítson mindent John-nak, amire szüksége lehet a jövőben a gépek elleni háborúban. Ezért mindenféle férfivel összeállt, ha úgy érezte olyan dolgot taníthat neki az illető, ami fia számára fontos lehet. Megpróbál egy gyárat felrobbantani, azonban elkapják, s a jövőről meséltek miatt bezárják a Pescadero nevű elmegyógyintézetbe.
Innen fia, és John védelmére küldött T-800-as menekítik ki. Később Sarah és John a T-800-as segítségével likvidálják a T-1000-est, majd elmenekülnek.
1994-ben Sarah-nal leukémiát diagnoztizáltak, s a betegség ellen folytatott harcába halt bele 1997-ben.


Egyéb információk a karakterről


Sarah Connor karaktere feltűnik különböző novellákban, regényekben is. Itt többnyire másképp alakították a sorsát. A T2:Infiltrator című regényben például életben volt, csak úgy, mint a sorozatban, aminek korai törlése miatt nem tudhattuk meg a karakter sorsát, mely elméletileg a sorozat tervezett befejezesében meghalt volna leukémáiban. A második mozifilm alternatív verziójában Sarah Connor nem halt volna meg.
Visszakanyarodva a regényekhez, a The New Jonnor Chronicles című kötetben Sarah túléli az ítélet napját, de meghal egy csatában 2012-ben.


Képek a karakterről(Linda Hamilton, mint Sarah Connor)
– A halálosztó, Terminátor 2: Az ítélet napja –


(Lena Headey, mint Sarah Connor)
– Terminátor: Sarah Connor Krónikái –