Brendan Hines
Név: Brendan Hines
Teljes név: Brendan P. Hines
Születési idő: 1976. december 28.
Születési hely: Baltimore
Szemszín: barna
Hajszín: barna

Élete, karrierje


Brendan Hines 1976.December 28-án látta meg a napvilágot Baltimore-ban. Itt végezte az általános iskolát és a középiskolát is. Az egyetemen drámaszakon volt hallgató, majd áttért a színészetre. Kezdetben ő is csak reklámfilmekben, és kisebb sorozatok mellékszerepeiben tündökölt. Hamarosan több sorozat és film mellékszerepét megkapta. Nagyobb szerepet a 2001-ben készült Ordinary Sinner-ben kapott.
Ezek után nem halmozták el nagyobb szerepekkel, de egy-két film és pár sorozat szerepe azért akadt. 2007-ben szerepelt a Heavy Petting című vígjátékban majd nem sokkal ez után beválasztották a Terminator – The Sarah Connor Chronicles Andy Good-jának. A sorozatban három epizódot szerepelt.
Sarah Connor Chronicles meghozta a neki járó figyelmet, így a 2008/2009-es tévés évadban már főbb szerepet tudhatott magának a Lie To Me című sorozatban.
Szabadidejében zenél, dalokat ír.

Karaktere a sorozatban


Ő egybolti eladó volt, aki szabadidejét arra áldozta, hogy egy tökéletes sakkgépet hozzon létre, melyet később a Töröknek nevezett el.
Mielőtt Derek megérkezett volna a jelenünkbe, rabságba esik, ahol együtt raboskodik Andy-vel, aki ekkor megtörik, s elárulja, hogy ő a felelős többek között azért, hogy létrejött a Skynet. Amikor Derek megérkezik, így első dolga, hogy megölje a fiút. Az férfi által tervezett sakkgépet ellopják, később pedig Weaver kezei közé kerül, aki felhasználva megépíti John Henry-t, az anti-Skynet-et.

Fontosabb szerepei


Filmszerepei:

  • Heavy Petting (2007) – Charlie
  • True Dreams (2002) – Sketchy Dan
  • Ordinary Sinner (2001) – Peter

Sorozatszerepei:

  • Lie To Me (2008-2009) – Eli Lorker (13 epizód)
  • The Middleman (2008) – Tyler Ford (5 epizód)
  • Terminator – The Sarah Connor Chronicles (2007) – Andy Goode
  • Angel (2004) – Eli (1 epizód)

Teljes, részletes filmográfia megtekinthető itt (angol).


Írta & Fordította & Korrigálta: Dentorel & Lasaro
Források voltak:
en.wikipedia.org
filmkatalogus.hu
imdb.com
port.hu