Stephanie Jacobsen
Név: Stephanie Jacobsen
Teljes név: Stephanie Chaves Jacobsen
Születési idő: 1980 június 22.
Születési hely: Hog Kong
Magasság: 165 cm
Haja színe: barna
Szeme színe: barna

Élete, karrierje


Stephanie Jacobsen 1980. június 22-én látta meg a napvilágot Hong Kongban. Anyja portugál, míg apja felmenői között angol, norvég, kínai vérvonal található. Stephanie családjával együtt Ausztráliába költözött, amikor ő 12 éves volt. Miután befejezte az elemi iskolát, a Sydney-be ment egyetemre. Itt többek között filozófiát is tanult, de itt próbálta tökéletesíteni az angol nyelvtudását.
Stephanie első szerepe a Farscape című sci-fi sorozatban volt, ahol egy elég mellékes szerepben tűnt fel egy epizód erejéig. Ezután a Pizza ausztrál vígjátékban kapott négy epizódnyi szerepet.
Később a jóval sikeresebb Home And Away című sorozatban tűnt fel, 79 epizód erejéig ő alakította Charlotte Adams-et. A méltány híres kultikus sc-fi sorozat, a Battlestar Galactica: Razor című egész estés filmjében tűnt fel. Nem sokkal ezután pár kisebb szerepet kapott, végül a Terminator : The Sarah Connor Chronicles-ben kapott viszonylag nagyobb szerepet. 2009-ben pedig csatlakozott a Melrose Place remake stábjához.
Karaktere a sorozatban


Jesse az a katona, aki a jövőben többször megmenti Derek életét. Először akkor találkoznak, amikor a férfi öngyilkosságra készül. Ő az, aki viszonylag megakadályozza ebben. Később kapcsolatba kerül a férfival, s teherbe esik. A Jimmy Carter nevű tengeralattjáró fedélzetén bekövetkező baleset miatt elvetél, s ezt Cameron közli vele.
Később visszautazik az időben, azzal a céllal, hogy elválassza John-t Cameron-tól, s erre a célra Riley-t használja fel. Miután a lány rájön a nő aljas céljaira, nekiesik, azonban Jesse gyorsabb lesz, s lelövi a lányt. Nem sokkal ezután John rájön, hogy kicsoda Jesse. Szabadon engedi, azonban Derek a szálloda parkolájban várja, ahol lelövi a nőt.

Fontosabb szerepei


Filmszerepei:

 • Csillagközi romboló : Penge (Battlestar Galactica : Razor, 2007) – Kendra Show

Sorozatszerepei:

 • Melrose Place (Melrose Place, 2009- napjainkig)Lauren Young
 • Terminátor : Sarah Connor Krónikái (Terminator : The Sarah Connor Chronicles), 2008-2009) – Jesse Flores (10 epizód)
 • Otthonunk (Home And Away, 2001-2004) – Charlotte Adams (71 epizód)

  Teljes, részletes filmográfia megtekinthető itt (angol).

  Jelölések, díjak

  Összesen 1 jelölést gyűjtött be eddig.

  Jelölések:

  • 2002. Logie Award – Legnépszerűbb női tehetség (Home and Away miatt)
  Érdekességek


  • A Sydney Universityre ment tanulni, ahol angol irodalomból és pszichológiából diplomázott

  Írta & Fordította & Korrigálta: Dentorel & Lasaro
  Források voltak:
  en.wikipedia.org
  filmkatalogus.hu
  imdb.com
  port.hu