Terminator 3: Rise Of The Machines

Attól függetlenül, hogy kinek hogy tetszik a maga a film, a DVD kiadás szerintem elég jól sikerült minden szempontból. A 2003-as kiadású dupla lemezes változatot sikerült beszereznem (nem tudom van-e más kiadás ezen kívül). Na akkor elemezzük ki ezt a kiadást is.

1.lemez:
A menü szerkezet szerintem zseniális, az interaktív jelenetek a filmből pedig elég ötletesek. Viszont itt már választhatunk is, hogy angol, magyar illetve román nyelven kívánjuk megtekinteni a menüt (érdekes, eddig még nem próbáltam ki a román nyelvet, de majd…). Sajnos nincsenek kibővített jelenetek, szóval a moziban vetített “hagyományos” filmet kapjuk meg. Az első lemezen két audio kommentár kapott helyett. Az egyik a szereplők még a másik az alkotók közreműködésével készült.
Érdemes szót emelni az almenükről is. A hangoknál megkapjuk a TX kezét, mely néha tesz némi mozdulatot. A felirat választásnál a szépen égő helikopter látványa kerül elénk, ami eléggé hangulatosra sikeredett szerintem. Az extráknál egy T1-es “csóválja” a fejét míg az előzeteseknél megkapjuk a koponyákat.
Képek:


2.lemez:
A második lemez ismét teljesen az extráké. Az első lemez színvonalát kapjuk. Interaktív háttér és menü, ami most kivételesen pirosként funkcionál az előző kék helyett. Feliratokat megint kapunk, ez ismét egy pozitívumként hat. A “cuki őrmester jelenet” kicsit csalódás volt, személy szerint azt hittem egy kis rövidfilm Kristanna mellfelpumpálásáról, de helyette kiderült, hogy egy kivágott jelenetről van szó. Ami hiányzott az előző kiadásról azt most megkapjuk, ugyanis egy elég remek bakiparádéval büszkélkedhet az extra lemez. Kapunk némi infót a kuliszák mögül is az effekteről és a film készítéséről is. Emellett némi kis rövidfilm a ruhákról. A második kisebb csalódás a játék kisfilm, ami sajnálatos módon nem a PC-re megjelent Terminator 3 : War Of The Machines és a kizárólag PS2 platformra szálló Terminator 3 : The Redemption készítéséről vagy promózásáról szól, hanem az egyszerű babákról.
Képek: