Elhunyt Leslie H. Freas

Terminator 2 annak idején nem csak technikailag nyűgözte le a közönséget, hanem összetett történetével, és minőségi szintlépésével az első részéhez viszonyítva azóta is közönségkedvec. Már annak idején is rengeteget foglalkoztak a film megvalósításának hátterével, de a DVD és Blu-ray technológia térhódításával újabb információkat kaphattak a rajongók. Az évfordulós kiadásról, és felújított változatról nem is beszélve.

A második rész egyik meghatározó karaktere a Robert Patrick által életre keltett folyékony fém Terminator, azaz a T1000-es, aki bárkinek a külsejét képes volt magára ölteni, akivel érintkezés útján kapcsolatba lépett. A történetben a film végéhez közeledve így járt Sarah Connor is.
A duplikációt nagyon sok filmben jelenetek összevágásával, illetve a modern kor filmes vívmányait használva számítógéppel megalkotják. Utóbbira kevés lehetőség volt a 90-es évek elején. Azonban az alkotóknak hatalmas nagy segítség volt, hogy Sarah Connor megformálója, azaz Linda Hamilton nem volt egyedüli gyerek. Amiről viszont kevesen tudják, hogy volt egy ikertestvére, Leslie Hamilton, aki szerepet vállalt a filmben.

A szerepvállalásnak köszönhető, hogy egyszerűen megalkotásra kerülhetett jó pár jelenet a filmben, mint a filmvégi üldözés, melyben a T1000-es felveszi Sarah Connor alakját, vagy a kivágott jelenet (amely azóta bekerült a rendezői változatba), ahol a T800-as chipjét író módba kapcsolja John és Sarah.
Leslie H. Freas nem a színészetet választotta, hanem egy kórházban dolgozott ápolónőként. 63 éves korában augusztus 22-én elhunyt.

Hozzászólok!