12 éves lett a Terminator Hungary!

Annak idején mindig azon gondolkoztam, hogy hogyan is tudjam elütni a szabadidőmet nagyon hasznosan. Már gyermekként is érdekeltek a filmek, s a sorozatok, ámbár keveset tudhattam kedvenceimről, hiszen a nyomtatott sajtó elég vérszegény volt. Amikor pedig végre hozzánk is elérkezett az internet, akkor viszont nem volt megállás. Szinte mindent elolvastam, s rajongói fórumokon voltam jelen, továbbá emellett nagyon izgatott az, hogy egy oldalnak milyen is lehet, ha az ember a vezetője, alkotója, karbantartója, valamint tulajdonosa. Ellenben nem szerettem volna “vetélytársakat”, ezért mindenképpen olyan weboldalt akartam megalkotni, amelynek párja nincsen a témájában. Így az akkor épp útnak induló, majd két évad után sajnos újabb évadra be nem rendelt The Sarah Connor Chronicles adta az alaptémát, melynek “halála” után az oldal átalakításra került, s így szinte az egész univerzumot igyekezett lefedni. Ennek lassacskán tizenegy éve, s igyekszünk mindenképpen frissen tartani a weboldalt, habár tény, hogy mi szerkesztők is emberek vagyunk, s sokszor a hétköznapi forgatagban elveszhetünk a részletekben.
Ahelyett, hogy újra leírnánk hogyan alakult a weboldal, s honnan indult – melyet egyébként több ilyen bejegyzésben megtettünk – inkább az elmúlt egy évre összpontosítunk, valamint a távlati tervekre. egy évvel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy sajnos Andy Vajna hosszabb betegség után 75 éves korában elhunyt. Elsősorban producerként tevékenykedett, s annak idején részt vett a harmadik Terminator film készítésében, illetve a sorozat elkészítésében is volt némi szerepe.
Az egész év az új Terminator filmről szólt, amelynek év elején már az alcímét is megtudhattuk. Sajnos már akkor is sokan attól tartottak, hogy a film nem lesz képes kijavítani az elődei hibáit, és már előzetesek alapján sokan temették a filmet. A Dark Fate végül megérkezett tavaly ősszel a mozikba, ahol sajnos csúfos bukást könyvelhetett el magának, hiszen a Terminator franchise egyik legrosszabbul teljesítő része lett. A 185 milliós készítési költséghez pusztán nemzetközi bevételeket is hozzászámolva 261 millió dolláros bevételt könyvelhetett el. Sajnos kritikailag sem sikerült a filmet megmenteni, s mi is írtunk róla, hogy véleményünk szerint nem sikerült jól.
Újabb kiadványok nem jelentek meg idehaza, így sajnálatos módon nem volt rá lehetőségem, hogy tovább gyarapítsam a gyűjteményem. Idén januárban hosszas vívódás után végül megvásároltam a második rész Digibook Blu-ray kiadványát, ha már sajnos a feljavított változat idehaza nem jelent meg.

Tavalyi év szerencsésnek bizonyult, hiszen továbbra is stabil tárhelyszolgáltatónk van, így semmiféle leállás nem volt, így az oldalunk zavartalanul volt elérhető mindenki számára. Természetesen időközben az oldal motorját képező WordPresshez, és a fórum alapját adó phpBB3 rendszerhez érkezett több frissítés is, amelyet minden probléma nélkül le tudtunk futtatni úgy, hogy fél óránál tovább nem volt karbantartási üzemmód az oldallal kapcsolatban. Ahogyan azt leírtuk sajnos nagyon sok rajongói weboldal szűnt meg és mai napig szűnik meg. Egyrészről valószínűleg már nincs szerkesztői gárda mögötte, aki vinné tovább, másrészről pedig a felgyorsult világnak, és a közösségi portáloknak hála szinte mindegyik átalakult valamilyen rajongói csoporttá.
Mi igyekszünk ezt tovább vinni, habár nincs tervben komolyabb fejlesztés, ellenben nagyon sok munka van benne, amit kár lenne veszni hagyni. A facebook csoportunk továbbra is elég élénk, ellenben a fórumunkkal szemben, amely szinte lassan, de biztosan kihalt. Mivel nagyon sok értékes hozzászólás készült, így nem tervezzük bezárni, s továbbra is nyitva marad. Idén februárban ismét egy évre meghosszabbítottuk a tárhely bérlését, így még egy évig biztosan marad, s elérhető lesz a Terminator Hungary. Igyekszünk minden hírrel naprakész lenni, ámbár sajnos a hétköznapi élet nem teszi lehetővé, hogy szinte naprakészek legyünk percre pontosan. Ámbár ennek ellenére még így is mindent hírt maximum egy napos késéssel publikálni tudtunk.

Hozzászólok!