Vesztésre áll a Terminator franchise?

Az új Terminator filmnél nem mertünk komolyabb írást megengedni magunknak, így végül részünkből csak egy rajongói írás született, amelyben konkrétan leírjunk, hogy számunkra miért is vállalhatatlan a Dark Fate. Különösebben nem éreztük magunkat kellemetlenül, hiszen amennyiben hajlandóak vagyunk olvasni kritikákat, és a hozzájuk tartozó véleményeket, akkor bizony egyértelműen látszik, hogy az új film erősen megosztotta a mozis és rajongói közösséget.
A filmes világban, ha valamiből anyagi profit származik azt általában megragadják, és igyekeznek addig ütni a vasat, amíg lehet. A Terminator franchise szempontjából két sikeres epizódot négy vegyes fogadtatású követte eddig, s a jelen állás szerint nagyon el kell gondolkodnia a stúdiónak és a készítőknek egyaránt, hogy mit is terveznek a jövőben.

Dark Fate ugyanis 29 millió dolláros nyitóhétvégével nyitott,s jelen állás szerint 61 milliót sikerült összeszednie Amerikában. Ehhez 194 millió dolláros nemzetközi bevétel társul. Tehát a 185 millió dolláros készítési költséghez (amiben egyébiránt nincs benne a marketingkampány összege) jelenleg 255 millió dolláros bevétel társul, ami nem elfogadhatónak, hanem konkrétan rossznak mondható. Egyébiránt a decemberi hónapokban többnyire a családi filmek szoktak a toplistán lenni, így nagy valószínűleg kevés esély van rá, hogy a Dark Fate 300 milliós bevételt elérje. Ezáltal pedig elgondolkodtató, hogy mi is lesz a sorsra a Terminator franchisenak, amely a második rész óta nem volt képes kemény nyereséget termelő epizódot felmutatni.

Hozzászólok!