Vajon keserédes Terminator 2 kiadások érkeznek szeptemberben?

Többször esett szó mind az oldalon, mind pedig a fórumunkon, hogy sajnálatos módon azok a rajongók, akik gyűjtik az eredeti kiadványokat sajnos szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy ha nem külföldi importot vásárolnak, akkor sajnos a gyűjteményük nem lehet teljes. Példának okáért a Terminator Genisys kiadási jogával egyik kiadó sem rendelkezik, így az semmilyen formában nem jelent meg idehaza, valamint a Terminator: The Sarah Connor Chronicles első évadának gyenge eladásai miatt nem érkezett a sajnálatos módon befejezetlenül véget ért folytatás. A Blu-ray gyűjtök jártak rosszabbul, hiszen a sorozat egyáltalán, s a filmek terén csak az első illetve a negyedik rész látott napvilágot.

Korábban pedzegettük, hogy talán a második rész újbóli premierje elegendő lehet ahhoz, hogy legalább a legendás The Judgement Day is végre napvilágot láthasson hazánkban ismét DVD-n, és először Blu-ray formátumon. Azonban a mai napon a Bonton film bejelentette, hogy szeptember 8-án érkezik a Terminator 2: The Judgement Day DVD-n és Blu-ray-en.

Egyelőre egyetlen egy online webshopban sem lehet leadni a rendelést a kiadványokra, melyek specifikációi még nem ismertek. Egyedül annyi ismeretes, hogy a DVD és a Blu-ray kiadás a moziváltozatot fogja csak tartalmazni. A kérdés persze adott, hogy vajon ezeket a kiadványokat érdemes-e megvásárolni?

A probléma leginkább ott rejlik, hogy szeptemberben a film ismét látható lesz a mozikban felújított kép és hangminőséggel, 3D-ben. Ezt fogja követni év végén majd a hagyományos Blu-ray, Blu-ray 4K, Blu-ray 3D valamint DVD megjelenés. Mivel külföldön már évekkel ezelőtt megvásárolhatóvá váltak a moziváltozatok, így minden bizonnyal idehaza is ezek kerülnek majd értékesítésre feltehetően szinkronnal.
A rajongóknak fel van adva a lecke, ha a vásárlás mellett döntenek, hiszen mindenképpen kockáztatniuk kell. Ugyanis nem tudni, hogy mennyire jól sikerült a második rész rekonstrukciója, így aztán könnyen előfordulhat, hogy az év végén megjelenő kiadásoknak sokkal jobb kép és hangminősége lesz minden adathordozón. Viszont, aki úgy dönt, hogy megvárja melyik kiadvány lesz jobb minőségileg, vagy a 3D-s változatot szeretné birtokolni az szintúgy kockáztat, hiszen nem tudni, hogy idehaza megjelennek-e a már külföldön beharangozott kiadások a felújított változatból. S mivel nem ismertek a példányszámok, valamint nem jósolható előre mennyi is fog fogyni, így előfordulhat, hogy valaki hoppon marad, ha elfogynak a szeptemberben megjelenő kiadványok.

Itt igazából az jár a legrosszabbul, aki a rendezői, vagy a Skynet változatot szeretné birtokolni. Ugyanis mind a szeptemberi, mind a moziba érkező felújított változat a moziváltozatot foglalja magában. De nézzük mit is rejt magában a két változat:

Rendezői változat:
* Sarah álmában megjelenik Kyle Reese;
* Hosszabb jelenetek az elmegyógyintézetben;
* T1000-es jelenete, melyben megöli John kutyáját;
* Miles Dyson családiasabb jelenetsora;
* T800-as tanítása, hogy emberibb legyen;
* T800-as chipjének eltávolítása;
* Hosszabb jelenetsor a gyárban, melyből egyértelműbbé válik a T1000-es meghibásodása

Skynet változat:
Ez az a változat, amely tartalmazza a fentieket, annyi különbséggel, hogy aki nem szereti az eddig elkészült filmeket, annak ez tökéletes változat lehet. Hiszen rendelkezik egy alternatív befejezéssel, melyben húsz évvel később láthatjuk a világot, amely elkerülte a háborút, s ezáltal a gépek és az ember háborúját.

Hozzászólok!