Avatar bevételek

Azt hiszem kevés Terminator rajongó van, aki nem várta az Avatar című filmet, melynek premierjét december 18-ra, azaz tegnapra időzítették szinte szerte a világban.

Két okból is várós volt, hisz maga James Cameron rendezte, akinek hálásak lehetünk az első két T filmért, továbbá az egyik főszerepet Sam Worthingon alakítja, akit idén a Terminator Salvation-ban ismerhetett meg a nagyközönség közelebről.
Nos jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy az Avatar siker a mozipénztáraknál, hiszen alig több mint egy napja került bemutatásra, s máris 27 millió dollárt termelt vissza az egyelőre ismeretlen gyártási költségből (mi még nem talált adatot róla, ha valaki tud összeget, ne habozzon megosztani velünk!), ezzel az első helyre kúszott fel a toplistán. Ezzel egyetemben a második helyen a The Princess and the frog, a harmadik helyen pedig a The Blind Side került, melyek az Avatar bevételének csak egy tizedét produkálták. Az előbbi 3,4 millió dollárt, míg az utóbbi 3,1 millió dollárt hozott.
Az, hogy az Avatar valóban megüti azt a minőségi szintet, amivel meg tudja őrizni a sikert, s nem csak a hype-nak volt köszönhető a rendkívül erős nyitány, az mindenképp a következő napokban, hetekben fog majd eldőni. Akik már megtekintették a filmet pozitívan nyilatkoztak, így kevés esély arra, hogy az erős premier után végül nem sikerülne James Cameron új alkotásának némi bevételre szert tennie. A filmet megtekintők kis része csalódott csak, imdb-n jelenleg 8,9 pontot ért el a 10-ből (hasonló pontokat szerzett a Terminator 2 is).
Egyelőre siker az új James Cameron-film, s valószínűsíthető, hogy a jövő hét elejére talán a 100 millió dolláros bevételt is eléri.

//Továbbá megkérünk mindenkit, hogy a hozzászólásokban ne spoilerezzetek! Amennyiben szükségszerű, nyithatunk a filmnek egy topicot a fórumban!//

Frissítések:

2010.01.03.

IMDb-értékelés: 8.8/10 (98572 szavazat alapján) – 26. Minden Idők 250 legjobb filmjének (Top 250 az IMDb-n) listáján.

 • amerikai bevétel eddig: 309,011 millió $
 • külföldi bevételek: 476,192 millió $

6 gondolatok ezen: “Avatar bevételek

 1. joe machine

  A guglival ránézve a 230/300-tól 500millió $-ig vannak becslések, de az is írták, hogy az egyéb járulékos költségek( amik lehet, hogy nem lesznek nyilvánosak) miatt nem biztos, hogy lesz pontos öszeg. Szerintem 500-ba azért nem került.

 2. Lasaro

  A gondosan eltitkolt büdzsé is része a marketingnek. Szerintem közelebb jár az 500 millához, mint a 230-300-hoz, de ebben benne vannak a reklámköltségek is (ami hozzávetőlegesen szerintem egy 50-70 millióra rúg – max 100-, legalábbis a gerillakampányból kiindulva. Hiszen az Avatart már tavaly is az idei év filmjének kiáltották ki, s egész évben ment a hype).
  Így szerintem egy 350-400ból jött ki az egész, az utolsó kis reklámplakáttal együtt, ezért én a 27 milliós pénteki bevételtől még nem lennék nyugodt. Minden a mostani hétvégétől függ, s 100 millió fölé kellene mennie. Egyelőre még korai becslésekbe bonyolódni.
  Meg ugyebár sok helyen Imax-teremben és 3D-ben megy a film, ami azért kb. másfélszer kerül több átlag, mint egy szimpla mozijegy.

 3. convar

  “Azt hiszem kevés Terminator rajongó van, aki nem várta az Avatar című filmet,…”

  Én közéjük tartozom. Pont az agyonerőltetett hírverésnek köszönhetően lett nálam visszataszító az egész médiagépezete úgy ahogy van.

  Meg aztán, ami trailert láttam, hogy akárhány fényévnyire hogy ilyen emberszerűek a lények? És csak annyi a különbség hogy kékek, farkuk van és a gülüszemük mi? Nem vagyok biológus, de azért nemár…

  Nekem ez így 70-es évekbeli B kategóriás farkasember színvonal. Oké persze, nem a csatajeleneteket tekintve (mondjuk annyi pénzből nem csoda), hanem arra értem, hogy a lények beöltöztetett, kisminkelt emberek. Bocs. És csak sztem…

 4. joe machine

  “Azt hiszem kevés Terminator rajongó van, aki nem várta az Avatar című filmet,…”
  én sem vártam…nem akartam elsőként bírálni, de a trailer után – együtt a hihetetlen látvánnyal és profi rendezéssel – sem érzem úgy, hogy látnom kell ezt a filmet, talán a nem túl acélos alapstory teszi, nem tudom…Cameron úr inkább a T filmek felé fordulhatna most már, hogy kész a múvija, megköszönném.

  Az nem volt kétséges, hogy visszajön az ára, de megcsípi-e az 1 milliárdot? 🙂

 5. semetka

  Őszintén szólva akkora király film lett az avatar, hogy én csak a 2. vagy a 3. rész után mondanám azt hogy térjen vissza a terminátorra. Mert ezt a filmet nem lehet folytatás nélkül hagyni. Ha meg egyszerre csinlná akkor mindkettő rosszul sikerülne. De azért mindenképp térjen vissza a termire, mert az az elsőszámú kedvenc.