A “Terminator 6” nem létezik!

A mai napon többen megkerestek minket privát üzenetben, fórumunkon, facebook oldalunkon is, hogy több weboldal is lehozta hírbe, hogy érkezik a hatodik epizód Shcwarzenegger-rel együtt.
Ezúton szeretnénk jelezni minden egyes látogatónknak, olvasónknak, s rajongónak, hogy a következő Terminator film, amely érkezni fog jelen helyzetben a felújított második rész, mely Terminator: The Judgement Day 3D néven kerül majd a mozikba, s majd augusztusban lehet majd megtekinteni. Ámbár tény, hogy egyelőre megerősítést még nem nyert, hogy vajon a hagyományos mozis, vagy a rendezői változat kerül majd ismét a mozivásznakra, továbbá Magyarországon mindenhol együttesen lesz-e műsoron, vagy csak bizonyos városokban.

Alapvető, hogy aki érdeklődik egy franchise és/vagy egy alkotás után, az hír tekintetében nem egyetlen egy oldalra fog koncentrálni, hanem minden bizonnyal több weboldalt is megfog látogatni. A Terminator franchise-zal kapcsolatban azonban óvatosságra intünk mindenkit, hiszen nagyon sok olyan dolog lóg egyelőre a levegőben, amely miatt különböző nyilatkozatokban elhangzottakat erősen feltételes módban kell kezelni.

Ami egyelőre biztos, hogy hatodik rész semmilyen munkacímen jelen pillanatban nem létezik. Jelenleg az aktuális jogtulajdonos a Skydance, aki az anyagilag, s kritikailag botrányosan szereplő Terminator Genysis-t, mint új irányvonalat a terveikből törölte, s helyette idén a Paramount társaságában a Baywatch mozifilmmel rukkolt elő (ha a Genisys nem bukott volna, akkor júliusban mentünk volna megint Terminator-t nézni a moziba).  A jogok 2019-ben vándorolnak vissza James Cameron-hoz, kivéve akkor, ha a rendező némi többletért nem vásárolja vissza előbb. Ámbár Cameron jelenleg az Avatar második és harmadik részével foglalkozik, így erre esély nem sok van, ha objektíven nézzük a rendező elfoglaltságát. Ha reálisak akarunk lenni, akkor nem is lenne értelme, ha nem akarna gyorsan összedobni egy filmet. Az első két film sikere után érthető, hogy a rajongók egy Cameron által készített filmre vágyakoznak, azonban addig, míg nem rendelkezik a jogokkal a film kizárólag elméleti szinten létezhet.

Jelen helyzetben annyi az ismert, hogy Arnold Schwarzenegger egy interjúban elmondta, hogy James Cameron-nak vannak ötletei, s ebben ő is szerepel. Azonban az, hogy elkezdődtek volna a munkálatok nem felel meg a valóságnak. A Skydance pusztán jogtulajdonosi mivoltában van jelen a Terminator univerzumban, s jelenleg semmiféle aktív project nem létezik részükről. Ha alapul vesszük egy film elkészítési idejét, valamint annak kifutási időtartamát a mozikból egészen a fizikai adathordozókon, valamint teljesen legális online felületen való megjelenéséig szinte majdnem biztos, hogy az elkövetkezendő másfél évben nem is lesz újabb film. Ugyanis, ha kifutnak a készítési időből, s időközben visszavándorolnak a jogok az eredeti jogtulajdonoshoz, azaz James Cameron-hoz, akkor a rendező úgy kapna az adott film után jutalékot, hogy abban aktívan szerepe nem volt.
Azonban azt is fontos megemlíteni, hogy Schwarzenegger szavait teljesen biztosra venni sem érdemes. Hiszen, ha Cameron valóban komolyan gondolja, hogy készít még egy filmet, akkor a munkálatok kizárólag azután kezdődhet el, hogy hozzá visszakerülnek a jogok, ami 2019-ben esedékes. S mivel egy nagy költségvetésű film elkészítése a scriptektől a forgatókönyvön keresztül a forgatásig, majd pedig az utómunkálatokkal befejezve akár másfél év is lehet. Amennyiben tényleg minden jól alakulna, s a fentiek szerint történne minden akkor jó esetben 2021 végén, 2022 elején jöhetne egy új Terminator film. Kivéve, ha a rendező nem adja tovább ismét a jogokat.

Ami pedig még inkább erősen feltételesre módra adhat okot egy új Cameron féle Terminator kapcsán, hogy a rendező 2025-ig még négy folytatást akar az Avatar-nak. Ugyan mondhatnánk, hogy lényegtelen mikor készül el, csak készüljön el, de nem szabad elfelejteni, hogy a rendező jelenleg 62, míg Schwarzenegger 69 éves. Míg a rendező korától függetlenül elkészíthet még egy új filmet, addig nem biztos, hogy Schwarzenegger is visszatérhetne, hiszen a színészen jelentősen látszik a valódi kora.

Hozzászólok!