Hol tartanak a Terminator franchise színészei?

Amikor egy film sikeres lesz, akkor általában a benne szereplő színészekre is felfigyelünk. Ekkor szokott megtörténni, hogy az ember – amennyiben lehetősége van rá – szinte mindent megtud a kedvenc karakterét életre keltő színészről/színésznőről. A showbiznisz kemény környezet, s rengeteg híresség tönkrement élete az ékes bizonyítéka annak, hogy nem csak szerencse kell ahhoz, hogy ebben a világban talpon tudjon maradni az ember.
Terminator franchise mai napig az emberek tudatában él, s minden bizonnyal élni is fog függetlenül az időközben kikerülő újabb részek fogadtatásától. Nem csak a mi fórumunkon kerültek előtérbe a franchise-ban szereplő színészek munkássága illetve magánélete. Mi is sokat foglalkoztunk velük külön bejegyzésekben. Azonban most úgy döntöttünk, hogy megajándékozunk benneteket egy gigabejegyzéssel, hogy hol is tartanak azok, akik valamilyen formában feltűntek a Terminator világában.

…és akkor a Tovább gombra kattintva megtekinthetitek a bejegyzés többi tartalmát!

arnoldschwarzenegger

Arnold Schwarzenegger (1947.július 30 – 67 éves)

Feltűnés: Terminator (T800), Terminator 2: The Judgement Day (T800), Terminator 2:3D (T800) Terminator 3: Rise Of The Machines (T850),Terminator Salvation (T800 – Csak CGI arc montázsként), Terminator Genisys (T800)

Vitathatatlan, hogy Schwarzenegger az, akinek a neve jóformán összeforrt a franchise-zal. Hiszen nagyon sokan fogalmaztak úgy, hogy nélküle egy T film bizony nem T film. Pályája kezdetén elsősorban testépítőként szerzett hírnevet magának. Testalkatának köszönhetően válogatták be az 1982-es Conan, a barbár című film főszerepére, mert úgy vélték fizikailag is alkalmas arra, hogy a karaktert hitelesen el tudja játszani. Ennek a filmnek köszönheti, hogy James Cameron felfigyelt rá, ugyanis a rendező úgy vélte, hogy fizikai adottságai több, mint tökéletesek ahhoz, hogy a filmvásznon hitelesen megtudjon formálni egy jövőből érkező gyilkológépet. A rendező megérzései nem bizonyultnak tévesnek, ugyanis a film sikeres lett, s Schwarzenegger-t elindította a siker útján.
Ezek után jobbnál jobb filmszerepekben tündökölt a színész egészen a T2-ig. Ezután leginkább akciófilmekben tűnt fel, ámbár bevállalt pár vígjátékot is, ám ezek egyike sem ért el hatalmas sikereket. Miután filmes karrierje megtorpanni látszódott bevállalta a harmadik T filmet is, amely sikerben sajnos nem közelítette meg az előző két filmet. Ez lett volna az utolsó alkotás, melyben feltűnik, hiszen ekkor indult el a kalifornai kormányzó választáson, amit sikeresen meg is nyert. Töretlen volt a népszerűsége egészen addig, míg ki nem állt azon véleménye mellett, mely szerint mindent megtesz, hogy a halálbüntetés továbbra is jogilag engedélyezett legyen, mint büntetésforma. Politikai sikertelensége miatt kénytelen volt távoznia ebből a közegből, s visszatérnie a filmekhez. A The Expendables (A feláldozhatók) hozott némi sikert neki, s végül úgy döntött, hogy a legújabb T filmben is újra magára ölti a gyilkos robot szerepét. Sajnos ez már közel sem produkált akkora sikert, mint ahogyan a film készítői remélték.

A színész mindig úgy nyilatkozott, hogy magánélete szent és sérthetetlen, s szinte csak apró morzsákat tudtunk róla. Mint például mikor és kivel házasodott, s hány gyermeke van. Mindaddig ez így is volt, amikor nyilvánosságra nem került, hogy házasságon kívül született meg az ötödik gyermeke. Azóta a színész magánélete folyamatosan terítéken van, ámbár a színésznek sikerült elkerülnie a válást, s ennek ellenére a gyermekeivel sem romlott meg a viszonya. Arról természetesen nincs hír, hogy a házasságon kívüli fiával milyen is a kapcsolata.


lindahamilton

Linda Hamilton (1956.szeptember 26 – 58 éves)

Feltűnés: The Terminator (Sarah Connor), Terminator 2: The Judgement Day (Sarah Connor), Terminator Salvation (Sarah Connor – csak hang)

Linda Hamilton karrierje 1979-ben kezdődött. Kis költségvetésű filmekben tűnt fel, melyek nagyobb sikert nem értek el. Pusztán négy évet kellett várnia ahhoz, hogy a nagy áttörést számára elhozó első Terminator filmben eljátszhassa a jövő megmentőjének édesanyját, Sarah Connor-t. A film után ugyan megnőtt a keresettsége a színésznőnek, de sajnos kiemelkedőbb szerephez nem sikerült jutnia. Így nem is meglepő, hogy a T2-ben is feltűnt. A hiteles szerep kedvéért diétázott, majd pedig több kiló izmot szedett magára, hogy hitelesen eljátszhassa a szerepét, mely a mai napig emlékezetes maradt mindenki számára. Ezek után továbbra is foglalkoztatott színész maradt, de aktív mozi és tévénézőként maximum a Dante’s Peak (Dante Pokla) az, ami eszünkbe jut a neve kapcsán. Ugyan továbbra is aktív színésznőként él, de kisebb szerepek jutnak neki. TV sorozatokban is feltűnt, de vagy mellékszerepekben tündökölt, vagy pedig egy évadot is alig megélő szériákban. Eredetileg a T3-ban is szerepelt volna, de a készítők úgy vélték, hogy felesleges harmadik kerék lenne a karakter, amely hátráltatná a történetet. A negyedik rész készítői azonban másképp gondolták, de a karakter halott státusza miatt csak kazettára rögzített hanganyagai kerültek bele.

Magánélete viszont eléggé kuszára sikerült. Két gyermeke van, s mindkettő két házasságából származik. Először a nyolcvanak években ment férjhez, s nem sokkal később elvált. A T2 forgatásakor jött össze a filmet rendező James Cameron-nal, akivel közös lányuk van. A kapcsolat sokáig tartott, de csak a kilencvenes évek felé házasodtak össze, mely elég rövid idejűnek bizonyult. Linda több millió dollárral gazdagabb lett eme válással, ugyanis kiderült, hogy férje megcsalta az egyik színésznővel, akivel a Titanic forgatásán jött össze.
Jelenleg a színésznő egyedülálló. Egy interjúban elmondta, hogy kapcsolatai minden bizonnyal a bipoláris zavarai (mániás depresszió) miatt mentek tönkre.


michael-biehn-cigar

Michael Biehn (1956.július 31 – 58 éves)

Feltűnés: The Terminator (Kyle Reese), Terminator 2: The Judgement Day – Director’s Cut (Kyle Reese)

Michael Biehn már elég korán eldöntötte, hogy színész lesz. Iskolai tanulmányai befejeztével azonnal el is kezdett színészkedni. Ő is azok közé tartozik, akinek a valódi áttörést az első T film hozta meg. A film forgatásakor figyelt fel rá Cameron, így amikor a rendező megkapta az Aliens (A bolygó neve: Halál) film rendezési jogát azonnal beválogatta a szereplők közé. Ezek után sorra jöttek a filmszerepek, de sajnos egyik sem bizonyult olyan nagy húzócímnek, hogy a színész valóban a rivalda fényben tudjon maradni. Ugyan karaktere meghalt az első T filmben, de a rendező szerette volna a folytatásban is benne tudni. Egyetlen egy rövid jelenete volt, melyben Sarah Connor álmában jelenik meg, de sajnos a végső változatból ezt kivágták. A rajongók nagy örömére azonban a kétezres évek után a DVD térhódításának köszönhetően elkészült a filmből a rendezői változat, melybe ez a jelenet is bekerült.
A színész igazán aktív még a mai napig is, de sajnos nagy húzócímek nem köthetőek a nevéhez. Szerepelt például a The Magneficent Seven (A hét mesterlövész) című sorozatban, de mozis filmek közül csak a Grindhouse az, ami említésre méltó. Eredetileg az Alien 3-ban is játszott volna, de a készítők, s a gyártók költségekre hivatkozva úgy döntöttek, hogy a nagyobb húzónévnek számító Sigourney Weaver-re, s az általa megformált karakterre helyezik a hangsúlyt. Ugyan elméletileg készül az új Alien film, melyben szerepet szánnak neki, de még egyelőre semmi nem lett megerősítve ebből. Jelenleg 2017-ig el van látva filmszerepekkel, ámbár tény, hogy ezek elsősorban Direct to DVD címek. De még így is az egyik legfoglalkoztatottabb színészek egyike, aki feltűnt a franchise-ban.

Biehn azon színészek egyike, akiknek szinte teljesen mentes az élete a botrányoktól. Kétszer nősült. Első házasságából két iker fia született, második házasságából pedig szintén két fiúgyermek született. 2008-ban vált el második feleségétől, jelenleg ugyan nem egyedülálló, de nem tervez házasodni.
Hogy milyen a kapcsolata a gyermekeivel illetve az előző feleségeivel nem tudni.


edward furlong

Edward Furlong (1977.augusztus 2 – 38 éves)

Feltűnés: Terminator 2 – The Judgement Day (John Connor), Terminator 2:3D (John Connor) 

A showbizniszben szokás mondani, hogy nem mindegy, hogy ki milyen idősen kezdi a karrierjét. Ez leginkább a gyerek színészekre jellemző, ugyanis ők azok, akik nem tartanak mentálisan ott, hogy bizonyos helyzeteket megtudjanak jól ítélni. Így, ha nincs megfelelő menedzser, s szülői támasz mögöttük, akkor könnyen el tudnak tévelyedni.
Az egyik tökéletes példa a fentiekre Edward Furlong, akit a vizuális mennyekbe a T2 juttatott, mellyel elkezdődött a karrierje. Tehetségesnek tartotta mindenki, s a menedzsere, s szülei is mindenképp szerették volna ezen a pályán tartani, hiszen rengeteg pénzt láttak ebben a pályában. Talán még az American History X (Amerikai história X) volt az, ami talán még kiemelkedőnek számít a pályafutása alatt. A könnyen jött siker őt is rossz útra vitte, így ennek köszönhetően a karrierje gyakorlatilag megszűnt létezni. Ennek köszönhetően szinte csak kisebb költségvetésű B filmekben látható. Több fontosabb címről is a magánéleti problémái miatt maradt le. A T3 készítői mindenképp szerették volna, ha visszatér John Connor-ként, azonban úgy ítélték meg, hogy a drog és alkoholproblémái miatt nem lenne megfelelő választás, s a forgatás kezdetére sem tudná összeszedni magát. Így végül másik színészt kerestek a szerepre.

A bulvárlapok oldalán azonban folyamatosan szinte már bérelt helye van a színésznek. A könnyen jött sikerült ő sem tudta rendesen feldolgozni, így hamar elszaladt vele a ló. Ennek köszönhetően egészen fiatalon elkezdett inni, majd pedig drogozni. Ezek a mai napig problémát jelentenek neki. Folyamatosan készülnek róla olyan képek, melyeken jól láthatóan elhanyagolja magát. Természetesen mindig vannak olyan időszakai, amikor kicsit összeszedi magát, de többnyire ez nem tart sokáig.
Egyszer nősült, s egy fia született. A felügyeleti jogot a 2010-es évek elején elvesztette, hiszen többször ült börtönben kokain birtoklásért, illetve nem megengedett sebességgel vezetett autót, mellyel balesetet okozott. Nagyjából háromszor állt a bíróság elé fizikai erőszak elkövetése miatt, melyből kétszer bűnösnek találták, s melynek köszönhetően pár hónapig börtönben kellett maradnia. Többször volt elvonókúrán, de eddig egyik sem bizonyultak hosszú életűnek.


Robert+Patrick+Entertainment+Weekly+Celebration+qLXxFR6zLgil

Robert Patrick (1958. november 5. – 56 éves)

Feltűnés: Terminator 2: The Judgement Day (T1000), Terminator 2:3D (T1000)

Robert Patrick pályafutása 1986-ban kezdődött. Ő is azokhoz tartozik, akik a T franchise-ban való feltűnéséig szinte semmi említésre méltót nem tudott felmutatni. A T2-es folyékony fém alakítása olyan szinten emlékezetesre sikerült, hogy nagyon sokan meg voltak győződve arról, hogy még sokra fogja vinni. Több alkotásban is szerepelt egy rövid szerep kedvéért, melyben a franchise-ban ismert T1000-es szerepét hozta. Ugyan a mai napig aktív a színészi karrierje, de sajnálatos módon ő is csak kizárólag B filmes vonalon mozog, így valódi moziszerepe tulajdonképpen nem volt, s jelenleg nincs is.
Fentiek mellett talán, ami kiemelhető az X-files (X-akták) kapcsán mondható, hiszen ő volt az, aki a távozó David Duchovny-t váltotta. Azonban a rajongóknak ez nem nagyon tetszett, így a széria leggyengébb évadainak tartják számon, amelyben Patrick is szerepelt. A főszerepet játszó sorozatok szinte mind megbuktak. Egyetlen egy, ami még említhető talán az a True Blood (True Blood – Inni és élni hagyni) volt.

Robert Patrick az egyetlen, akinek a média és a pályafutása nem tette tönkre a házasságát. Még a kilencvenes évek elején nősült, s azóta is házas. Két gyermeke született: egy fiú, s egy lány.


earlboen

Earl Boen (1945.november 7. 69 éves)

Feltűnés: The Terminator (Dr. Peter Silberman), Terminator 2: The judgement day (Dr. Peter Silberman), Terminator 3: Rise Of The Machines (Dr.Peter Silberman)

Earl Boen az, aki az első Terminator trilógia minden részében feltűnik. Ugyan már a ’70-es években elindult a karrierje, de sajnálatos módon kiugró főszerepet nem sikerült megfognia. A Terminator-franchise egyik kiemelkedő karaktere volt még akkor is, ha itt is csak mellékszerepben tündökölt. A harmadik mozifilm forgatásakor azt mondta, hogy kifejezetten örült annak, hogy Schwarzenegger mellett ő az, aki harmadjára is magára ölthette a karakterét a filmvásznon. Úgy fogalmazott, hogy annak még jobban örülne, ha egy esetleges negyedik részben is feltűnhette egy rövid jelenetben. Sajnos egészségügyi állapota ezt nem tette lehetővé, ezért az aktív színészkedés felhagyta, s 2003 decemberében nyugdíjba vonult. Azóta csak szinkron munkákat vállal.
Élete botrányoktól mentes volt. 1970-ben nősült meg, s feleségéhez hűséges volt egészen 2001-ig, amikor is bekövetkezett nejének a halála. Magánéletéről csak ennyit tudni.


Nick Stahl (1979. december 5. – 35 éves)

Feltűnés: Terminator 3: Rise Of The Machines (John Connor)

Nick Stahl is azon színészek közé tartozik, akik már gyermekként is a vászonra kerültek. Az egyik legjobban sikerült alkotása Az arc nélküli ember volt, melynek készítésekor a készítők nagy jövőt jósoltak neki. Hasonlóan a többi gyermekszínészhez neki sem sikerült kitörnie ahogyan jósolták. A harmadik T mozifilm lehetőséget biztosított volna neki, de sajnálatos módon a film fogadtatása miatt nem hagyott maradandót a nézőkben. Közvetlenül ezután az HBO saját gyártású sorozatában tűnt fel, ám a Carnivale-t elég gyorsan el is kaszálták. Ezek mellett talán még értékelhető alkotás a Sin City volt, melyben feltűnt. Többnyire sorozatokban, s Direct To DVD filmekben tűnik fel. A színész elmondása szerint megkeresték a negyedik filmmel kapcsolatban is, de ő elutasította szerepet. Rossz nyelvek szerint azonban a készítők nem is tervezték, hogy a színész még egy visszatérjen John Connor bőrébe.

A színészre is igaz a “John Connor átok”. Miután a harmadik filmben való szereplése nem sikerült túl jól ő is elindult a lejtőn. Sokak elmondása szerint ez annak volt köszönhető elsősorban, hogy nagy terveket szőtt a színész, de az áttörés sajnálatos módon elmaradt. Hasonló függőségekkel kellett szembe néznie, mint az elődjének. Használt kokaint, marijuana-t, illetve ezek mellett még az alkoholt sem vetette meg. Sokszor fordult elő, hogy ezeket egyszerre használta. 2009-ben nősült, de másfél éves házassága válással végződött a fentiek miatt. Mindezek mellett pedig elsőszülött gyermekének a felügyeleti jogát is elvesztette.
Ha még ezek nem lennének elegendőek 2012-ben a színész több napra eltűnt, s ez mellett még többször keltették halál hírét. Végül kiderült, hogy csak egy elvonó kúrára jelentkezett be. Nem sokkal később azonban ismét címlapra került, hiszen egy pornófilm kölcsönző egyik helyiségében kapták rajta, miközben “örömet szerzett” magának. Végül nem kellett börtönbe vonulnia, mert a bíróság ejtette a vádat bizonyíték hiányában.


lance

Lance Henriksen (1940.május 5 – 75 éves)

Feltűnés: The Terminator (Vukovich)

Henriksen az egyik, akinek elég terebélyes filmes pályafutás van. Aktív évei 1961-től kezdődtek.  A nyolcvanas évekig szinte semmilyen olyan alkotásban nem szerepelt, mely igazán átütő sikert hozott volna el számára. Jobbára Tv filmekben, s sorozatokban tűnt fel. Azonban a ’80-as évek már más tészta volt számára. Első körben feltűnt a Piranha 2-ben, s itt ismerkedett meg James Cameron-nal, akiről érdemes azt a tényt tudni, hogy szeret olyanokkal dolgozni, akik szerinte tehetségesek, s szimpatikusak számára. A színész így jutott el az első T filmig, illetve az Aliens (A bolygó neve halál) című sikerfilmekig. Ezek után megnőtt a filmes foglalkoztatása, de kiugrót nem tudott alkotni akkor sem. Sorozatokban is feltűnt, de hosszabb életűnek csak a Millenium volt. A mai napig aktív színészként dolgozik.
Magánéletéről nem sokat tudni. Kétszer nősült, s az utolsó házasságának vége 1988-ban volt.


Kristanna-Loken_gallery_primary

Kristanna Loken (1979.október 8 – 35 éves)

Feltűnés: Terminator 3: Rise Of The Machines (TX) 

Loken kisasszony az egyik, akinek gyermekkorát, s a harmadik T film előtti karrier útját nem övezte semmilyen botrány. Egy farmon nőtt fel szüleivel, majd modell munkákat vállalt ezek után. Ám azonban sokkal inkább vonzotta a színészet, mint a modellkedés. Kezdetben nagyon sok TV sorozatban feltűnt, mint mellékszereplő, illetve ezek mellett kisebb költségvetésű filmeket is bevállalt. Majd végül jött a harmadik T film. Loken ügynökei úgy vélték, hogy a filmmel a színésznő beléphet az “A” listás sztárok sorába. Ám sajnálatos módon a film megosztóra sikerült rajongók részéről, így nem tudott felérni a kultikusnak számító első két részhez.
Ezek után egy kicsit ugyan meglendült a színészi szekere, de még így sem indult be teljesen. Először szintén visszatért az epizód szerepekhez, TV filmekhez. Majd 2006-ban jött a Painkiller Jane című sorozat, melynek megkapta a főszerepét. Ám ez sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ugyan időközben volt egy Direct To DVD filmje a Bloodrayne, amit többek csak elrettentő példának említenek a filmes körökben. Azóta szintén visszatért a “B” listás filmekhez, így szinte semmilyen olyan filmcím nem jut eszünkbe, amit érdemes lenne megnézni, vagy egyáltalán eljutott volna a köztudatba. Emellett sorozatokban is feltűnik.

Magánélete már továbbra sem olyan egyszerű, s botrányoktól mentes, mint ahogyan filmes karrierje. A harmadik T filmig szinte semmit nem lehetett tudni róla, s visszaolvasva sem találhattunk semmilyen olyan információt, mely negatív, vagy pozitív hatással lenne a színésznőre. Miután TX-ként feltűnt a filmvásznon nagy népszerűség vette körül a színésznőt, habár ez elsősorban külső tulajdonságai miatt voltak. A címlapokra elsősorban a népszerű amerikai énekesnővel, P!nk-kel váltott csókja miatt került. Nem sokkal később összehozták a szintén népszerű Michelle Rodriguez-zel, majd a leszbikusságáról folyó pletykákat megtörte azzal, hogy házasságot kötött a Painkiller Jane-beli kollégájával.
A frigy nem tartott soká, hiszen egy év után beadta a válókeresetet. A színésznő hivatalosan is megerősítette, hogy válásának oka egy másik nő, akivel randevúzgatott a házasságának utolsó hónapja alatt. A színésznő egy bizonyos idő után magánéletéről több információt nem árult el, mivel úgy érezte a sajtó szinte csak ezzel foglalkozik, s nem pedig pályafutásával.


claire-danes-2015-producers-guild-awards-in-los-angeles_1

Claire Danes (1979.április 12 – 36 éves)

Feltűnés: Terminator 3: Rise Of The Machines (Kate Brewster)

A színésznő már kiskorában eldöntötte, hogy felnőve mindenképpen reflektorfényben szeretne élni. Elsősorban a Broadway volt a kiszemelt célpont, de végül a filmes világ felé sodorta az élet. 1990-ben kezdődött a karrierje, de igazán 1994-től lettek folyamatosan munkái. Eközben egyetemre is járt,s sikeresen diplomázott. Emlékezetesebb szerepei a Little Woman (Kisasszonyok), Romeo + Juliet (Rómeo és Júlia), The Hours (Az órák) voltak. A harmadik T film Kate Brewter-jének megformálásával ő is úgy vélte, hogy majd beindul a karrierje, s nevesebb alkotásokban is szerepet kap majd. Azonban ez nem így történt. TV filmekben, sorozatok mellékszerepeiben tűnt fel. 2011 óta már azonban filmes alkotásban nem volt része, ugyanis ekkor kapta meg a Homeland (Belső ellenség) című sorozat egyik szerepét, mely olyannyira közönség kedvenc, hogy 2012-ben és 2013-ban a Golden Globe jelölését meg is nyerte.

Ugyan magánéletéről nem sokat hallani, de minden bizonnyal a színész soha nem lesz látható egy alkotásban Mary Louise Parker-rel. A 2006-os egyik talán legnagyobb botránya volt, amikor az akkor hét hónapos Parker-t elhagyta barátja Danes-ért, aki utólag bevallotta, hogy viszonyuk legalább négy hónapja már tartott. A kapcsolat nem tartott sokáig a botrány kirobbanása után. Azóta Danes már férjhez ment, s született egy fia.


berlin-feb-8-2015-xinhua-christian-bale-poses-for-266910

Christian Bale (1974. január 30 – 41 éves)

Feltűnés: Terminator Salvation (John Connor) 

Bale az, akit mielőtt feltűnt volt a negyedik T filmben nem kellett bemutatni senkinek sem, hiszen már akkor is “A” listás sztárnak minősült. 1989-ben kezdődött a karrierje, de legalább tíz év kellett, hogy igazi moziszerephez is jusson. Maximalista, s mindent megtesz azért, hogy hiteles legyen a szerepeiben. Képes fizikailag teljesen átalakulni akár egy szerepért. A The Machinist (A gépész) filmszerepéért például 40 kilót fogyott, hogy tökéletesen el tudja játszani a csont sovány karaktert. A Batman trilógia kedvéért izmosra edzette magát, de a 2013-as American Hustle-hoz viszont legalább 30 kilót hízott elfedve ezzel a tökéletesre edzett testét. A negyedik T film szinte a legkisebb alkotása a filmjei közül, hiszen előtte, utána is szerepelt olyan filmekben, melyek sokkal nagyobb sikert értek el, mint a Salvation.

2000-ben nősült meg, s két gyermeke született. Többnyire magánélete mentes a botrányoktól, de azért ismeretes a színésszel kapcsolatban, hogy könnyen dühbe gurul. Ugyan még tettlegességig nem fajult egyik szituáció sem, de az egyik legnagyobb a negyedik T filmhez kötődik. Hiszen ennél még hangfelvétel is készült az üvöltözéséről, melyet az egyik stábtaghoz intézett. Később Bale annyit mondott, hogy nem könnyű összpontosítani egy szerep kedvéért, s rendkívül frusztráló, amikor beleéli magát az adott karakter bőrébe, majd hirtelen megzavarja valaki valami kis jelentéktelen ürüggyel.


samw

Sam Worthington (1976.augusztus 2. – 38 éves)

Feltűnés: Terminator Salvation (Marcus Wright)

Worthington igazából soha nem gondolta, hogy színész lesz végül belőle. Huszonévesen például az építőiparban dolgozott segédmunkásként. De mivel kellett neki a pénz, így elment egy meghallgatásra, s remélte, hogy majd keresett kiegészítésnek majd jól jön neki. A karrierje 2000-es években indult. Ekkor egy mellékszerepben tűnt fel az akkor népszerű, egyébiránt itthon is vetített J.A.G. című sorozat egyik epizódjában. Ezek után TV sorozatok mellékszereplőjeként, illetve Direct To DVD filmekben tűnt fel. A nagyobb ismertséget egyértelműen a Terminator Salvation-nak köszönhette. Hiszen nem csak megismerte a világ ténylegesen a nevét, hanem egyenes utat jelentett neki James Cameron Avatar-jába, amely az egyik legjövedelmezőbb filmnek számít a maga több, mint két milliárdos bevételének köszönhetően. Ezek után jöttek a nagyobb címek is, de mellette azért bevállalt kisebb költségvetésű alkotásokat is.
Panaszra nem lehet oka, hiszen az Avatar tervezett további három részében is fel fog tűnni.

A színész magánélete teljesen botrányoktól mentes. Nem is csoda, hiszen próbálja megvédeni a magánéletét. Épp ezért elég keveset tudni róla. 2014-ben ismerkedett meg jelenlegi barátnőjével, akivel idén született meg közös fiuk.
Egyetlen egyszer letartóztatták, mert megütött egy lesifotóst.


bryce-dallas-howard-5-658x1024

Bryce Dallas Howard (1981.Március 2 – 34 éves)

Feltűnés: Terminator Salvation (Kate Brewster)

A színésznő karrierje már egészen korán elkezdődött. 1989-ben kapta meg az első szerepét még kislányként. Szerepelt több reklámfilmben, de állandó szerepei csak 1995-től voltak.
Ismertséget elsősorban a 2006-os Spider-man 3 (Pókember 3) után szerezte meg, ámbár tény, hogy sok képregény rajongó nem volt elégedett nem csak az alakításával, hanem magával a filmmel sem. Ezek után tűnt fel a T franchise negyedik mozifilmjében, majd pedig a Twilight szériában is. Ugyan hónapokat is forgatás nélkül tölt, de ennek ellenére sikerül reflektorfényben maradnia. Idén például a Jurassic World-ben tűnt fel, mely másfél milliárdos bevétele elég volt ahhoz, hogy bejelentsék a folytatást, melyben a színésznő is fel fog tűnni.

Magánélete teljesen botrányoktól mentes. 2006-ban ment férjhez, s azóta két gyermeke született.


moonvb

Moon Bloodgood (1975.szeptember 5 – 39 éves)

Feltűnés: Terminator Salvation (Blair Williams), Terminator Salvation: The Machinima Series (Blair Williams)

Az egzotikus szépségű színésznő karrierje még 1997-ben kezdődött. A nagy szerepek elkerülték őt, így többnyire TV sorozatokban, illetve TV-re szánt filmekben tűnt fel. Ugyan nem lett végül “A” listás sztár, de elérte azt, hogy egy bizonyos ismertséget megszerezzen, aminek köszönhetően mindig akadt munkája. Tény és való, hogy mi is csak a Terminator Salvation kapcsán ismertük meg, de részben ennek is köszönhetően került a pár évadot megért Falling Skies című sorozatba.

Magánélete botrányoktól mentes. A színésznő férjezett, 2012-ben született meg első gyermeke.


summer-glau-at-tv-guide-s-hot-list-2013-party_1

Summer Glau (1981.július 24 – 34 éves)

Feltűnés: Terminator: The Sarah Connor Chronicles (Cameron Phillips/Allison Young/TOK715)

A színésznő volt az, aki szinte az elsőre belenyúlt a tutiba. Színészi karrierjének kezdetén a Firefly sorozatban tűnt fel, melyet pár epizód után az amerikai FOX csatorna töröltnek minősítette. Olyan szintű kultusz alakult ki a széria körül, hogy a készítők végül három évvel később elkészítették a sorozat zárófilmjét.
Ugyan kisebb, de jelentősebb szerepekben tűnt fel. Ilyen volt például a 4400 című sorozatban való karaktere. Majd végül 2008-ban megkapta a T sorozat egyik főszerepét. Sajnos a széria nem bizonyult sikeresnek, így sajnos a csatorna 2009 tavaszán befejezettnek minősítette a forgatást. Ezek után olyan sorozatokban bukkant fel a színésznő, mint a Dollhouse, The Cape, Chuck, The Big Bang Theory, Grey’s Anatomy, Alphas, Arrow. Mindezek mellett természetesen még több filmszerepre is aláírt, így a jövőben sem maradnak a rajongók olyan alkotások nélkül, melyben Glau is feltűnik.

Az egyik legközvetlenebb színésznőnek ismerik. Mindig kedves a rajongókkal, illetve ha teheti szinte minden rajongói találkozóra elmegy. Mindezek mellett nagy állatbarát. Jártas a harcművészetekben is, s több jótékonysági célú kezdeményezésben is részt vett. Magánélete teljesen mentes a botrányoktól. Idén januárban született meg kislánya, aki a Milena nevet kapta.


lena-headey-game-of-thrones-press-conference-at-the-four-seasons-march-2015_4

Lena Headey (1973.október 3 – 41 éves)

Feltűnés: Terminator: The Sarah Connor Chronicles (Sarah Connor)

A színésznő alig 17 éves volt, amikor egy iskolai szakkörnek köszönhetően megismerkedett a színészettel. Ekkor döntötte el, hogy ezt a pályát szeretné majd magának választani. Az aktív színész évei 1992-ben kezdődtek, de az igazat megvallva semmi jelentősebb alakítást nem sikerült összehoznia. Szerepelt Tv filmekben, s sorozatokban egyaránt, de a legnagyobb ismertséget egyértelműen a 300 című film hozta meg számára. Ezután Már kicsit könnyebb volt az útja, azonban nagyobb sikerű alkotásban nem sikerült szerepelnie. Habár tény, hogy egyes címeknél még a ruháitól is megvált, ha úgy kívánta a szerepe. Sarah Connor Chronicles főszerepét szinte azonnal megkapta, mivel a készítők úgy érezték ő benne minden megvan, mint annak idején Linda Hamilton-ban volt. Sőt! A szerep kedvéért mindennap edzett, hogy némi izmot is magára vegyen. A sorozat sajnálatos kaszálása után két évig független filmekben tűnt fel, majd 2011-ben jött a Game Of Thrones (Trónok harca), mellyel tényleges hírnevet szerzett magának.
Idén már csak hangját kölcsönzi animációs filmeknek, s komolyabban csak jövőre áll munkában, hiszen idén ismét anyai örömök elé nézett.

Magánélete ugyan botrányoktól mentes, de nem épp egyszerű. Többször volt eljegyezve, illetve volt férjnél is, de mindegyik kapcsolata rövid időn belül véget ért. 2007-ben született meg első gyermeke, idén pedig második. Ugyan nincs férjnél a színésznő, de nem egyedülálló.


tdekker
Thomas Dekker 
(1987.december 8 – 27 éves)

Feltűnés: Terminator: The Sarah Connor Chronicles (John Connor)

Dekker is azok közé a színészek közé tartozik, akik bele születtek a szakmába. Első szerepét hat évesen játszotta el. Az igazság az, hogy szinte semmi említésre méltó szerepet nem szerzett, amelynek köszönhetően nyomott hagyhatott volna a nézőkben. Játszott filmekben, sorozatokban, de szinkronszínészként is feltűnt pár animációs filmben. Az itthon is népszerű Hetedik mennyországban tűnt fel huzamosabb ideig, majd az ezután hirtelen nagy népszerűséget szerző Heroes-ban is feltűnt, ámbár az első évad után kiírták karakterét. Nagyjából két évet kellett várnia, hogy ő is magára ölthesse John Connor szerepét a T sorozatban.  A széria kifulladása után kisebb szerepekben tűnt fel, de megfogta a Nightmare On Elm Street rebootjának egyik szerepét, de a film új rajongókat nem szerzett a régiek pedig nem túlságosan szívlelték. Semmi említésre méltó szerepet nem tudott megfogni. Ez idő alatt két sorozatban is feltűnt, ámbár mindkettőt el is kaszálták az első évad után.

A fiatal színész megítélése nem túl könnyű rajongóknak. A furcsa zenei pályafutása sem váltott ki sok pozitív megmozdulást, illetve folyamatos téma az újságban a szexuális beállítottsága, melyről olykor-olykor felröppen némi pletyka. A színész elmondta, habár gyermekként szexuálisan zaklatták, de a bántalmazást kiheverte, s csak nőkkel volt eddig kapcsolata. Habár tény, hogy elismerte, hogy valódi párkapcsolata sohasem volt.
Mindezek mellett a törvénnyel többször került összetűzésbe. Túl sok italfogyasztás miatt is bírságolták meg, de komolyabb incidens 2009 októberében volt, amikor a kocsijával elütött egy 17 éves fiút. Szerencsére a kerékpáros túlélte a gázolást,s csak könnyebb sérüléseket szerzett.


bag

Brian Austin Green (1973. július 15. – 42 éves)

Feltűnés: Terminator: The Sarah Connor Chronicles (Derek Reese)

Szintén ő az, akit véleményünk szerint senkinek nem kellett bemutatni, mielőtt megérkezett volna a T sorozatba. Karrierjét 1985-ben kezdte kisebb sorozatokban, s filmekben tűnt fel. Négy évadon át szerepet az itthon ismeretlen Knots Landing című sorozatban, de tény és való, hogy a Melrose Place hozta el neki az ismertséget sorozatkedvelők körében. Majd erre még rátett a Beverly Hills 90210-el. Sajnálatos módon a TV korlátait nem tudta ledönteni, így java részt sorozatokban szerepelt. A Sarah Connor Chronicles egy huzamosabb idejű projectje volt, majd ezek után a már nagyobb népszerűségnek örvendő Smallville és Desperate Housewives következett. Két évet lehúzott az Anger Management (Nyugi, Charlie!) című sorozatban, mely tavaly ért véget. Azóta aktív projectje nem volt, s nincs is aláírt szerződése.

Magánélete talán picivel érdekesebb, ámbár tény, hogy leginkább szerelmi életével került címlapra az elmúlt időszakban. A legnagyobb port Megan Fox-szal lévő kapcsolata kavarta. Hiszen a színész 2004-ben kezdett el randevúzni a színésznővel, aki akkor még csak 18 éves volt. Azóta a színésznőt feleségül vette, s van három közös gyermekük.


Garret+Dillahunt+diC8SMAOzhWm

Garret Dillahunt (1964. november 20 – 50 éves)

Feltűnés: Terminator: The Sarah Connor Chronicles (Cromartie, John Henry)

Dillahunt sokoldalú színész, ámbár kis költségvetésű darabokban mutathatta meg a tudását eddig. 1993-tól van aktív színészi pályafutása mely alatt leginkább filmek és sorozatok mellékszerepeiben tündökölt. Első nagyobb szerepe a 2003-as rövid életű Deadwood-hoz köthető, majd pedig jött a 4400. Ezek után nem sokkal kapott végleges szerepet a Sarah Connor Chronicles-ben. A sorozat kaszája után nem sokáig volt munka nélkül. Sok kisebb szerepben feltűnt, illetve 2009-ben indult, s négy évadot megélt Raising Hope-ban alakított. Tavaly a Courtney Cox által rendezett Just Before I Go-ban láthattuk. Az idei Justified évadban is feltűnt illetve több szerződése van filmekkel kapcsolatban.

Magánéletéről szinte semmit nem tudni.


Hozzászólok!