A “TSCC” jövője – Interjú Brian Austin Green-nel

Amíg a Comic Book Resources (CBR) Josh Friedmannt és a Summer Glau-Shirley Manson párost a finálé adásba kerülése előtt faggatta, ezúttal Brian Austin Greent támadták le kérdésekkel, immáron a finálé levetítése után.

Az írásban már nincsenek homályos utalások, ergo spoileres azok számára, akik még nem látták végig a második évadot!

A részletek mögött olvasható az interjú teljes szövege, magyarul!

Az interjú teljes szövege megtekinthető itt (angol)

Az angolt nem beszélők kedvéért megpróbáltam lefordítani ékes magyar nyelvre az interjú teljes szövegét, ragaszkodva az eredeti tartalomhoz. Az esetleges félrefordításokért elnézést kérek.

____________________________________________________________

Először is, a TSCC második évadfinálét tegnap vetítették le, s az eléggé „hazavágós” befejezés olyan érzés kelt, mintha nem sorozatzárónak szánták volna. Ez tudatos volt?

Nem. Ha lesz harmadik évad, az valami fantasztikus lenne. Nem szándékoztunk sorozatzárót forgatni. Ez kizárólag csak egy szezonzáró. Van egy jó tervünk, hogyan lehetne innen továbbmenni. Mint tudod, megnéztem néhány Terminátor rajongói oldalt, hogy lássam, milyen fogadtatása volt a pénteki epizódnak, s eléggé „áll a bál”.

Van ez az epizód, amikor John Connor a jövőbe utazik, oda, ahol John Connor nem is létezett. Nem tudom, hogy az emberek teljes mértékben megértették, mit is akartunk ezzel az eseménylánccal, amit felépítettünk az évadban. Gondolkoztunk arról, hogy Jesse, a jövőből ahonnan jött, ott volt Charles Fisher, aki mindenkit megkínzott. A jövőből, ahonnan jöttem, ő nem létezett. Nem emlékeztem rá. Itt voltunk ebben az alternatív jövőben, s mégsem együtt, megvoltak a saját lehetőségeink. Hasonló volt a koncepciónk. Johnnak egy olyan jövőbe utazni, ahol őmaga nem létezik, ahol Kyle Reese soha nem hagyná, ahol Kyle és Reese egymás oldalán harcol, ahol Allison (az ember, akiről Cameront mintázták) azt jelentette John számára, amit? Jobb lett volna az a helyzet, ha valaki csak felnő és a jövő vezetőjévé válik? Aztán harcolni abban, amit megpróbál megakadályozni? Nem a főnöknek lenni, aki meghallgat, hanem az, aki meghallgat és követ.

Mint tudod, az emberek a sorozat kezdete óta állandóan panaszkodtak John Connorral kapcsolatban. Nem elégedettek Thomas Dekkerrel, nem tetszik nekik, hogy túl gyenge. Azt mondják „Ő akar lenni az Ellenállás vezetője?”. De a sorozat eredeti koncepciója az volt, hogy olyan lehetőségeket is megmutassunk az embereknek, amikre a filmben nem volt alkalom. Mert egy film csak 2 óra hosszú, ott nem látod az egész teremtényt, csak a születését. Ebben a sorozatban megmutathattuk, hogy a 15 éves kölyökből hogyan lesz 16 éves korára valaki. Ha csak az elejétől kezdtük volna, mi lett volna a vége? Hogyan folytattuk volna, ha ez csak egy „Menő hős John Connor”-show lett volna? Mit csináltunk volna azután?

Ha csak körbe futkostunk és lövöldöztünk volna, nem lett volna hova felnőni. Ez egyike azon dolgoknak, amiért Josh Friedman keményen dolgozott, amikor összehozta a sorozatot, s teret adott nekünk a kibontakozásra. Most, hogy vége az évadnak, sok olyan rész, amit a rajongók nem szerettek, végre értelmet nyert. Josh egy nagy mesélő, igazi bibliai formában adja elő a dolgokat. Nagyon jól kitalálta az egész évadot, nemcsak epizódról epizódra tervezett. Nagyon sok mindenre adtunk választ, de a harmadik évadban ismét felmerül néhány megválaszolatlan kérdés.

Említetted, hogy a befejezés kapcsán van egy kis zavar, gondolod, hogy Weaver tényleg segíteni akart Johnnak és Sarahnak a jövővel kapcsolatban az epizód végén?

Nem, ő hátramaradt. Itt maradt a jelenben. Kilépett az idő-buborékból, s John és Weaver visszamentek.

Nem teljesen világos, de végül kiderül, hogy Weaver volt az a valaki, akit John Connor visszaküldött a jövőből és John Henryt egy alternatív Skynetként hozták létre. Van valami a jelenben, amikor a Skynet terminátorokat küldött vissza, hogy megöljék őt. Valami azon a technikai szinten tényleg segíthet likvidálni, és megmutathat egy másik utat a Skyneten kívül.

Már kitaláltuk, és remélem, ha lesz folytatás, megmutathatjuk.

Mi a helyzet a harmadik évaddal? Hallottál valamit?

Nem. Senki nem hallott semmit. Hallottam sok találgatást, tudod, az emberek azt mondják, nem fog visszatérni, de az első évad után is ezt hittük. Ugyanezt hittük az első 13 epizód után is, aztán megkaptuk a plusz 9 epizódot. Valahogy végigharcoltuk ezt az utat, s nem hiszem, hogy végeztünk volna. Nem feltétlenül végzett a Fox sem. Ők is élvezik a sorozatot. Csak ennek a shownak nagyon speciális közönsége van. Ez egy nagyon értelmes sorozat, s azoknak, akik nem nézik hétről hétre, lehetetlen követni. Josh nem akarta lebutítani a sorozatot azok kedvéért, aki nem nézik rendszeresen, csak hogy ők is követni tudják. Van egy főszál, s ez teszi egyedivé ezt a sorozatot. Úgy értem, hihetetlenül intelligens és hihetetlenül felépített.

Csodálkozott azon, amikor rájött, hogy a karaktere elhalálozik az évad utolsó előtti epizódjában vagy jobban meglepte az, hogy visszatér a szezonfináléban?

Josh Friedman és John Worth 3 héttel a végleges forgatókönyv előtt leült velem beszélgetni. Azt mondták: „Figyelj, ülj le, beszédünk van veled.” Erre én: „Ó, az nem lehet jó hír, ha ti ketten beszélni akartok velem.” Mire ők: „Meg fogjuk ölni Dereket.” Erre én: „Komolyan? Megöltök? Halott leszek?” „Igen, Derek az utolsó előtte epizódban fog meghalni” – mondták. Megkérdeztem: „Igen?” Ezután azt mondták: „De visszahozzuk őt az utolsó epizódban”. Majd elmesélték hogyan gondolták mindezt, és miért. Elmondták nekem, mik a terveik a harmadik évadra. És akkor nagyon lázba jöttem, alig vártam, hogy megcsinálhassam.

Az egyetlen dolog, ami miatt nem izgultam, az a felvétel volt, amikor Dereket lelövik. Szokatlan érzés volt. Összességében véve viszont páratlan. A stáb, a szereplők, mind tudták, hogy még visszatérek az utolsó epizódban, de mégis nyugtalanok voltak, hiszen megszerették Dereket. Volt vele kapcsolatban valami gyengédség. Imádtam, ahogyan elment. Tetszett, hogy Josh megadta neki a választás lehetőségét. Azt akarta, úgy távozzon, mint egy katona, mint egy harcos. Nem volt olyan nagy ügy, hosszú, lelkizős, ahol mindenki sír és azt mondja: „Derek ne tedd, ne menj, marad velünk!”. Nem szakadt be a mellkasom, nem véreztem, nem köhögtem. Ez a háború valósága. Amikor az ember egy háborúban hal meg, az nem csillogó, nem szívbemarkoló. A legfontosabb, hogy hirtelen történik, nagy a veszteség, de utána továbblépsz. Tetszett a tény, hogy Sarah egy harcossá vált, s tetszett, amit tett. Fogta a tárcáját, a fegyverét és ment tovább, mert ezt kellett tennie. Az gondolom, ez  egy nagyon bátor és izgalmas tett volt.

Az emberek találgatják, vajon azért mentem el leforgatni egy másik pilotot, mert kiírtak a sorozatban. Nem ez volt az egyetlen ok. Tudtam, hogy vissza fogok térni.

Mit gondolsz, az hogy elmentél leforgatni egy pilot-epizódot, és Derek hirtelen halála, bizonytalanságot és misztikumot szült a TSCC köré?

Igen, valóban, az hiszem, ez jól jött a számunkra. Úgy értem, mindenki csak abból indul ki, hogy Derekkel végleg végeztünk, ami tényleg jó. Úgy gondolom, ha nem csinálok mást, az emberek azt fogják mondani, „Oh, nem, ő csak egy ’terminátor’. A következő epizódban vissza fog térni, vagy kiderül, hogy álom volt, vagy valami más.”

Tehát, ha lesz harmadik évad, és a pilot alapján is berendelik azt a másik sorozatot, mit fog ez jelenteni, mint színész, számodra? Melyik sorozat lesz az első helyen?

Nos, a pilotot „másodszerepben” forgattam, s szerencsés vagyok, hogy játszhattam benne. Ez azon ritka esetek egyike, amikor egy másik csatorna kiválaszt egy sorozathoz, második helyre, ami azt jelenti, ha a TSCC-t folytatják, akkor annak a másik sorozatnak a szerepeit újra kiosztják másnak. Újra nekiállnak a szereplőválogatásnak, hogy megtalálják azt az embert, aki majd eljátssza a karaktert, akit a pilotban alakítottam. Az összes jelenetemet újra fogják forgatni. De a TSCC az elsődleges számomra. Imádom a sorozatot, s az utolsó dolog az lenne, hogy abbahagynám. Mindenki imádja. Az egész stáb, mindenki, s reménykedünk, visszatér a sorozat, mert szerettük csinálni. Előző nap beszéltük Summer Glauval, milyen nagyszerű is volt a finálé, és szorítunk azért, hogy folytathassuk. Szóval mindenki bizakodik.

Úgy tűnik, a rajongók igencsak pozitívan nyilatkoznak a karaktered szerepéről a sorozatban. Te, mint sci-fi rajongó, törődtél-e azzal, hogy elfogadják, amikor először lépsz a színre?

Hát, Istennek hála, hogy elfogadták. Másképp is történhetett volna, tudod? Nézd, ezt mindenki tudja. Dolgozhattam volna akármilyen jól, ha mégsem működött volna. Gyerekként úgy nőttem fel, hogy imádtam a Terminátort (az első filmre gondol itt – a fordító megjegyzése). Amikor a „Terminátor 2: Ítéletnap” megjelent, az egyike volt a leghihetetlenebb filmeknek, amidt addig láttam. Ez nekem nagyon fontos volt. Megértettem őket. Megértettem rajongókat a sci-fi közösségben. Megértem őket, azt a szenvedélyt, hogy úgy nőttek fel, imádják nézni és olvasni. Megértem, ha valaki jön, és fogja, újra összerakja az egészet bármi áron is, akkor ők ezerszer jobban tudják, mint mi.

Úgy nőttem fel, hogy imádom a „Star Wars”-t. Volt egyszer a „Star Wars” és a „Battlestar Galatica” gyerekkoromban. De sokkal inkább „Star Wars”, mint „Battlestar”, számomra ez volt az egyik legelképesztőbb francishe. Lázba jöttem, amikor az új film elérhetővé vált. Nyilván, én, mint régimotoros „Star Wars”-rajongó, kicsit csalódott voltam, mikor az újak kijöttek.

Amikor bementem a „Terminátor”-ra, úgy éreztem, én sokkal királyabbul jártam ezzel a karakterrel, hiszen rokonságban áll Kyle Reesevel. Tudom, hogy Kyle egyike a legszeretettebb karaktereknek a sorozat történetében, és tudtam, hogy nem lesz egyszerű a dolgom.

Végül, anélkül, hogy bármit elárul a jövővel kapcsolatos terveitekből Josh Friedmannal, biztosra vehetjük azt, ha a sorozatot berendelik, az ott folytatódik, ahol a finálé abbamaradt, ezen az új idővonalon?

Nos, valamilyen módon igen. Ha ez lenne a legutolsó dolog, amit látunk, elfogadnám – de Josh Friedmannál soha nem lehet tudni. Az új évad első epizódja még csak a jéghegy csúcsa is lehetne. Minden alkalommal, amikor úgy érzem, rájöttem arra, hogyan fog folytatódni a dolog, ő (Josh Friedmann – a fordító megjegyzése) meglep valami totális mással, ami sokkal jobb, mint amit én valaha is kitalálhattam volna. Teljesen megbízom benne. Bízom az írói csapatunkban és a producereinkben, és mindenkiben, akinek köze van hozzá.

Úgy hiszem, miénk az egyik legjobb stáb és szereplőgárda a tv-nél, s tökéletes köztünk az összhang. Mindenki szereti, amit csinál, mindenki keményen dolgozik, és legjobb formáját hozza, hogy elkészítsük a legjobb sorozatot, amit tudunk. És végül, ha – Isten bocsássa meg – nem lesz harmadik évad, visszatekintve az elmúlt két évadra, igazán szerencsésnek mondhatom magam, s tisztában leszek azzal, hogy elkészítettük az egyik legfantasztikusabb két évadot a televíziózás történetében. Igazán menő sorozat lesz DVD-n, amit az emberek addig néznek, ameddig akarnak.

_________________________________________

A fordítást elkövette: Lasaro

6 gondolatok ezen: “A “TSCC” jövője – Interjú Brian Austin Green-nel

 1. Tow18

  Jo volt már pozitiv dolgokat olvasni, a forditast pedig ismet csak koszonetet tudok mondani 🙂

 2. orobee

  Tetszik Brian véleménye. Télleg élmény lehetett egy-egy forgatás velük. Jó hallani hogy mindenki ilyen szívesen folytatná 🙂

 3. Lasaro

  Nagyon szívesen, máskor is. 😉
  Fontosnak tartottam, hogy ez az interjú is eljusson mindenkihez, bár jobban megszenvedtem vele, mint a másik kettővel – Brian kétszer annyit dumált, mint a többiek
  S lévén, hogy nekem még folyamatban van a 2. évad megtekintése, Dentorel-t zargattam, mert néhányszor nem hittem el, hogy tényleg azt mondja-e, amit :rofl: Neki köszönöm, amiért az agyára mehettem :wtg

 4. KubanitoS

  Jóféle, köszi.

  Még csak annyit, hogy ezzel végérvényesen lezárul a vita, hogy az uccsó rész végén valóban Allisont látjuk és nem Cameront.