Újabb Terminator Sorozat van a láthatáron??

TerminatorTerminator 3 okozta csalódásnak következtében mindenki várt egy olyan művet, ami visszaadja azt az érzést, amit az első két mozifilm okozott. Amikor napvilágra került, hogy érkezik egy sorozat, mely a második rész után egy alternatív idősíkban folytatja történetét, mindenki kíváncsian várta. A Terminator: The Sarah Connor Chronicles címre keresztelt sorozatot végül az amerikai FOX csatorna 2008 februárjában mutatta be, s hatalmas – hozzávetőleg 18 millió – nézettséggel startolt. Azonban ebből rengetegen lemorzsolódtak, de még így is megélt egy második évadot a széria, mely egy hatalmas cliffhangerrel zárult a FOX döntésének köszönhetően.
Lassan négy éve, hogy a sorozat lekerült a képernyőről, s azóta már kénytelen volt minden rajongó beletörődni abba, hogy nem lesz sem folytatás, sem pedig lezáró film. Azonban a Terminator jogok más céghez kerültek, amely rögtön elkezdte előkészíteni az ötödik mozifilmet, amelyről hamarosan kiderült, hogy nem folytatás, hanem egy reboot lesz. A tegnapi nap azonban napvilágot látott egy olyan hír is, miszerint a filmet jegyző Annapurna Pictures elgondolkozott egy lehetséges TV sorozaton is, azaz az öntudatra ébredt robotok ismét visszatérnének a tévék képernyőjére. Habár egyelőre nem ismert, hogy mely TV csatornára terveznék az esetleges premiert.

Annyi mindenképp biztos, hogy a 2008-as The Sarah Connor Chronicles sorozathoz nem lesz egyáltalán köze, azaz nem a lassan öt éve elkaszált sorozatot fogja folytatni, hanem egy teljesen új széria lesz, amely az első mozifilm egyik jelentős momentumától venni fel a szálat, s onnan más megvilágításba helyezné a dolgokat. Mindenesetre a sorozat elkészítése egyelőre még csak erős terv fázisában van, ugyanis az adott széria cselekményszála keresztezné a 2015-re tervezett filmet.
Ha az elképzelés valóban megvalósul, így a rajongók az új sorozatot valószínűleg leghamarabb csak két év múlva láthatják. A készítők a széria megalkotásához egyébként a Thor és az X-men: Az elsők íróit kérték fel. Mindenesetre bizakodunk.

A jelzésért köszönet T800-101-nek.

Források: Sorozatwiki, Variety