További érdekes hírek a 2015-ös Terminator filmről!

Az a mondás igaz a szórakoztató iparra, hogy ami pénzt hoz a konyhára, azt sokáig a köztudatban fogják tartani az emberek. És persze ez teljesen független a minőségtől is. Ez igaz a Terminator – franchise-ra is, amely eddig négy mozifilmet, egy tévésorozatot, s egy animált sorozatot és ehhez kapcsolódóan pár játékot élt meg. Ezek közül egyedül a Terminator: The Sarah Connor Chronicles volt nagyobb bukás, melynek olyan drasztikusan csökkent a nézőszáma, hogy végül a készítési költségek sokkal többe kerültek, mint a reklámbevételekből befolyó összeg. Így a csatorna két évad, azaz 31 epizód után kaszálta a sorozatot, mely a mai napig befejezetlen maradt.
Ellenben a mozifilmnél más helyzet alakult ki. A rajongók többsége az első két részt tartja igazi filmnek, míg az utolsó két epizóddal egyáltalán nincsenek kibékülve, úgymond feleslegesnek tartják. Függetlenül attól, hogy milyen minőségűek az utóbbi két rész, mégis hoztak annyit a mozipénztáraknál, hogy elkészülhessen egy újabb Terminator alkotás. Viszont a film rendezője Alan Taylor közzé tette, hogy nem egy folytatás lesz, hanem a hírhedt filmszéria eljutott arra a pontra, hogy csakis egy reboot formájában térhet vissza. Egyelőre nincs okunk félni, hisz akár jól is elsülhet a dolog. A közelmúltban akár több filmes példát is fel lehet hozni, hogy egy reboot mennyire is jól sült el kritika és bevétel szempontjából. Erre elég felhozni példának például a Pókember – A csodálatos pókember párost.

A hosszabb bevezetőtől eltekintve két frissebb hírt is tartogatunk látogatóinknak. Első hírünk miszerint felröppent az a hír, hogy a többnyire az alacsony költségvetésű tv-sorozatok szintjén mozgó, s az esetek többségében még mozikba sem kerülő filmekben szereplő Jean Claude Van Damme bejelentette igényét, hogy szívesen részt venne a 2015 július 1-én bemutatásra kerülő új Terminator mozifilmben.

Jean-Claude-Van-Damme_11Egyelőre semmi hivatalos információ nem került eddig a napvilágra az új filmen dolgozóktól, hogy ezt a kérést számba vették volna, így egyelőre semmi biztosat nem tudunk arról, hogy a színész valóban feltűnne a jövőből érkező robotokban gazdag új alkotásban. Mindenesetre mi reméljük, hogy eme kérést a készítők figyelmen kívül fogják hagyni.

Másik hírünk, miszerint egyre szűkebb lett azon színésznők listája, akik eljátszhatják Sarah Connor-t az új filmben. Jelen esetben csak két színésznőről van szó: Emilia Clarke és Brie Larson.

Emilia_Clarke_2013_(Straighten_Colors_2)

cear-brie-larson-v

Jelzésért köszönet T800-101-nek.

Források voltak: Filmbuzi, Cinestar