Terminátor – Megváltás az AXN műsorán!

Mindenképp fontosnak tartottuk megemlíteni, hogy a Terminator Salvation bemutatásra kerül az AXN műsorán. A premier dátuma október 23. szerda. Igazából azért érdekes ez a dolog, hisz a film korhatár besorolása szerint 16 éven aluliaknak nem ajánlott ellenben a csatorna 16.50-es délutáni időpontot választotta a bemutatásra.
A kérdés persze az, hogy vajon az eredeti változatot fogjuk látni, vagy esetleg egy “vágott” változatot, melynek köszönhetően a durvább jelenetek eltávolításra kerülnek ahhoz, hogy leadhatóvá váljon a délutáni időpontban. Aki nem látta, vagy szívesen megtekintené a csatorna műsorán a filmet – természetesen ez annak szól, aki rendelkezik olyan kábel és/vagy műholdas előfizetéssel, melyben szerepel az AXN -, az megteheti majd a fenti időpontban. Amiről tudni érdemes, hogy az AXN nem Magyarországon bejegyzett csatorna, így nem vonatkoznak rá a magyarországi médiatörvény, így könnyen elképzelhető, hogy a filmet vágatlanul fogjuk látni.

A filmről tudni érdemes, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így minden Terminator-rajongó összeteheti a kezét, hogy elkészül az ötödik rész.  A film összesen 200 millió dollárból készült, s saját hazájában ebből összesen 125 milliót hozott vissza, míg nemzetközileg 246 millió dollár bevételt hozott, így összesen 371 millió dollárt termelt. Ugyan annyira rossznak nem hangzik. De, ha hozzávesszük, hogy mennyibe került a film közel reklámköltsége akkor koránt sem rózsás a helyzet.
Mindezek mellett, hogy minél nagyobb bevételre tehessenek szert alacsony korhatárt kapott az alkotás, melynek köszönhetően legalább 50-60 percnyi anyag került kivágására a filmből, s a rendező ígérete szerint helyett kapott volna a digitális adathordozókon egy alternatív befejezéssel egyetemben. Pozitív – negatív vélemények, kritikák körülbelül fele – fele arányban oszlanak meg. Az alkotás egyébként eredetileg a Terminator Salvation: The Future Begins néven került volna bemutatásra. További cikkeinket itt találhatjátok.