Négy éves a Terminator Hungary!

2008. február 21. –  Ez az a dátum, amikor a Terminator: The Sarah Connor Chronicles Hungary útnak indult az azóta már megszűnt extra.hu ingyenes tárhelyszolgáltatónál. Négy évvel ezelőtt egyedül álmodtam meg az oldalt, s indítottam útjára. S örömmel néztem, ahogyan a látogatottsága, s népszerűsége halad felfelé, s nem tagadom büszkeség fogott el, hogy szabadidőmben sikerült egy olyan dolgot alkotni, amely másnak érdekes lehet egészen annyira, hogy akár aktív tagja legyen oldalnak.
Idővel természetesen ismeretségi körömből kerültek ki a segítőim, akik szerkesztőként, moderátorként is besegítettek az oldal működésébe. Technikai és tartalmi értelemben is fejlődtünk ahogy tudtunk, s a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően tudtuk, hogy helyes úton járunk.

Aztán eljött egy nap: 2009.május 18., amikor kiderült, hogy az amerikai FOX csatorna úgy döntött a programjában nincs helye a The Sarah Connor Chronicles-nek. Szomorú nap volt az minden rajongó szívében. Sajnos ezek után a bevételek szempontjából és visszajelzések után a negyedik Terminator-mozifilm is hasalt gyönyörűen a mozikban. Így a külföldi és hazai rajongóknak egyaránt nem volt felhőtlen a kedvük. Nekünk sem. Sokaknak csak a rajongásuk volt és maradt meg, de nekünk itt volt egy weboldal ráadásul fizetős tárhelyen, s gondolkoznunk kellett, hogy hova tovább. Mit tegyünk? Majd egy évi munkát, rajongók által beküldött alkotásokat dobjuk a kukába? Legyen az oldal a virtuális tér martaléka, mintha soha sem léteztünk volna? S még hírmondó se maradjon, hogy léteztünk? Bevallom szívemhez nőtt az oldal, s nem volt szívem átadni másnak vagy egyszerűen megszüntetni. Így végül segítőkkel a hátam mögött megszületett a Terminator Hungary. A többit pedig tudjátok.
Ismételgetni magunkat nem hiszem, hogy kellene. Korábbi írásaink: Egy éves évértékelő, Két éves évértékelő, Három éves évértelő. A részletek mögött pedig az aktuális születésnapi évértékelőnket olvashatjátok. 🙂

Eltelt ismét egy év. Én leginkább azt mondanám, hogy az elmúlt esztendőt leginkább a pangás jellemezte. Sajnálatos módon a filmekkel, sorozattal kapcsolatban kevés hír röppent fel ez alatt az idő alatt. Így leginkább a színészek, színésznők színészi pályájával foglalkoztunk, illetve emellett szerencsére kaptunk rajongói alkotásokat is. Ebből a szempontból kiemelném joe maschine munkáját, hisz rendkívül sokat foglalkozik TSCC – The Virtual Season-nel, ami szerencsére sikernek örvend az oldal berkein belül.
Ez alatt az egy év alatt régi tagok tértek vissza, újak csatlakoztak hozzánk. Utóbbinak mindig örülünk, hisz így még mindig meg van az érdeklődés a Terminator-téma iránt, s irántunk is. Habár látogatottságunk stabil, s előfordulnak kiemelkedően jól látogatott napok, de ennek ellenére a felhasználók részéről az aktivitás változó. Akadnak napok, amikor akár 10-20 új hozzászólás születik, de akadnak napok amikor változatlan minden. A sorozat immáron lassan három éve véget ért, s az utolsó film óta is ennyi idő telt el, s ezeket szem előtt tartva azt mondom örülök, hogy ennek ellenére is akadnak régi-új tagok, akik hűségesen kitartanak mellettünk, s rendszeresen visszajárnak.

Az elmúlt időszak számomra nagy változásokról szólt (magánélet, munkahely). De ettől függetlenül igyekeztem szem előtt tartani az oldalt, s annak sorsát. Az elmúlt egy évben szerencsére kevésszer fordult elő technikai probléma az oldallal, de ami volt, azt azonnal helyrehoztuk. Emellett természetesen gondoltam az oldal jövőjére, de egyetlen egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy esetleg véget érjen, vagy pedig más vegye át a stafétabotot tőlem, tőlünk. Úgy gondolom (és ezt ígérhetem is), hogy a Terminator Hungary jövőre is itt lesz. Habár sajnos fájó pont mindannyiunknak, hogy nem tudunk titeket elhalmozni friss hírekkel, s egy esetleges mozifilmről is csak pletykák látnak napvilágot, s semmi konkrétum nincs szinte (még a forgatás sem kezdődött el, s annak időpontja sincs kitűzve).
Bízom benne, hogy jövő ilyenkor majd arról fogok írni, hogy milyen fantasztikus egy év telt el. Remélem már konkrétumok jönnek az új filmről, s esetleg már a forgatás is elfog kezdődni. Bizakodom benne, hogy kapunk új DVD és/vagy Blu-ray megjelenést.
De mindemellett szeretném megköszönni mindenkinek, aki továbbra is velünk tartott és tart. Legyen az egy olvasó, látogató, vagy aktív tag.
Dentorel, adminisztrátor, tulajdonos

Eltelt egy újabb év. A nagy évértékelés úgyis Dentorel dolga, így nem ismételném őt Terminátorországban viszonylagos béke és csend honol. Sajnos. A láthatáron néha feltűnik egy új film lehetősége, de még nagyon messze van. Hiányzik néha a pörgés, a munka, a cikkírás – érzékelhetően maximumon a sorozat idején pörögtünk. Sokan eltűntek, néha vissza-visszajárnak, és vannak, akik maradtak. Azóta is folytatjuk munkánkat, de érezhetően már kisebb lángon égünk.
Csend van Terminátor-országban. Várok már egy jó filmre, ami feledteti a T3 után érzett csalódást, és választ ad, kitölti a sorozat által hagyott űrt. Egyik tagunk által fordított fan-fictionnal csillapítjuk kíváncsiságunkat. Még mindig örömmel tölt el, ha arra gondolok, honnan indultunk, s hová jutottunk el. Szeretek itt lenni. Szeretem a terminátorokat. Szeretem az oldalt. Mi maradunk még. Remélem Ti is.
Lasaro, adminisztrátor

Eltelt egy év. Megint. Nem tudom mit is írhatnék. Gondolom a többieknek már megvannak a maguk írásai. Sajnos takaréklángon égünk. Nincs hír, nincs új film, nincs új sorozat. Csend van   a halálosztó gépek között. Mi sem tudunk úgy pörögni és ez sajnos látszik is. Mindenkinek van magánélete mi is éljük a sajátunkat. Szerencsére azért tudunk időt szakítani az oldalra. Vérzik a szívem, hogy kevés hír van. Sajnos én se tudok több időt fordítani az oldalra mint szeretném. De itt vagyok én is és remélem maradok is sokáig.
Alexa, adminisztrátor

Egy gondolat ezen: “Négy éves a Terminator Hungary!

  1. Pingback: Öt éves a Terminator Hungary! | Terminator Hungary