Három éves a Terminator Hungary!

Igen. Eltelt ismét egy év, így ismét itt az ideje egy évfordulós bejegyzésnek, hisz az oldal most ünnepli a harmadik születésnapját, ugyanis 2008.február 21.-én indultunk útnak, noha akkor még csak a Terminator filmek alapján készített sorozattal foglalkoztunk.
Az oldal rendkívüli szép utat futott be. Szerkesztőkkel is bővültünk azonban a sorozat rajongóit mélységesen lesújtotta amikor is 2009. májusában bejelentésre került, hogy a Terminator: The Sarah Connor Chronicles két évad és 31 epizód után nem kap folytatást. A nagy csapás hatalmas volt kis közönségünkre azonban mi, szerkesztők erőt vettünk magunkon, s azonnal elkezdtünk olyan megoldás után kutatni, ami azt eredményezné, hogy a közösséget megtudjuk tartani valamint további tagokkal tudjuk majd bővíteni. Így hatalmas project vette kezdetét, így végül az oldal szinte teljes egészében lefedte a Terminator univerzumot.
Az átváltozást pozitív visszajelzések követték, aminek mi nagyon örültünk, hisz elsősorban nektek, rajongóknak készítettük az oldalt. És munkánk meghozta gyümölcsét, hisz újabb tagokkal bővültünk, akik elhalmoztak minket különböző munkákkal. Átlagemberek lévén természetesen sokszor nekünk is lekötötte időnk java részét a hétköznapi életünk így előfordult, hogy nem tudtunk kellő időt szentelni az oldalnak. De szerencsére nem kellett félnünk, hisz karöltve a többi szerkesztővel mindig sikerült időt találnunk arra, hogy újabb hírekkel, érdekességekkel lássuk el benneteket.

Hosszú idő után viszont figyelembe kellett vennünk sok dolgot. Elsősorban azt, hogy hogyan is tudnánk az oldal szerkesztését, karbantartását egyszerűsíteni. Ebből kifolyólag tavaly áprilisban a php-fusion alapú webmotort WordPress-re cseréltünk, mely sokban megkönnyítette a munkánkat. Nagy öröm volt továbbá az is, hogy ezt a változást ti is örömmel fogadtátok és szintén volt jó pár pozitív visszajelzés, amelynek mi nagyon örülünk.
Sajnos minket is elért a változás szele. A Terminator alkotásokban többnyire nem átlagemberek küzdenek vállvetve a gépek ellen, addig mi, szerkesztők a való életben a hétköznapi ember problémáival kell szembenéznünk. Egy év alatt sok minden történt velünk. Ez sajnos ki is hatott az oldalra, hisz nem tudtunk kellő figyelmet fordítani az oldalra, amelynek egyik jelentős oka volt a magánélet és karrier (iskola, munkahely) alakulása. Ennek egyik okaként két év után Shallia és Priby moderátor rangja megszűnt, s továbbiakban mezei felhasználóként vannak jelen az oldalon. Így úgy alakult, hogy jómagam, Lasaro és Alexa látja el az oldalt. Sajnos ami elromlik, az el is fog alapon az oldal váratlanul összeomlott decemberben, így az addigi változások (képtár többek között) menthetetlenné vált, amit egyelőre még nem sikerült talpra állítani időhiány miatt, illetve a képtárhoz kapcsolódó aloldalak is érintetté váltak. Természetesen ami tőlünk telik azt megtesszük, hogy az oldalt ismét gatyába rázzuk, s ismét egykori fényében ragyogjon. Nyilvánvaló, hogy a három év alatt bekövetkező változások minket is érintettek magánélet, párkapcsolat, iskola, munkahely miatt is, így emellett továbbra is hobbi szinten próbáljuk kielégíteni a ti, azaz rajongók éhségét reménykedve abban, hogy a Terminator franchise további mozgóképes alkotással fog majd bővülni.
Dentorel, adminisztrátor, tulajdonos

Három. Annyit mint a robotika törvényeinek száma (ha nem vesszük a nulladikat persze). Három év. Visszaolvastam az egy évvel ezelőtt írt soraimat. A változások nem álltak le, folyamatosan megújulunk, igyekszik lépést tartani. Akkor ígéretet tettem arra, hogy bár nincs konkrét Terminátoros vonatkozás jelenleg a TV-ben és a nagyvásznon, azért továbbra is örömmel vállalom a kalauz szerepét a T-univerzumban. Remélem senki nem csalódott bennem.
Kisebb fennakadások még mindig előfordulnak, és sajnos egy nap továbbra is 24 órából áll, de igyekszem mindent megtenni az oldalért. A fórum nem halt meg, sőt, folyamatos mozgolódás tapasztalható rajta, új tagok jelennek meg, akik aktívak is, ennek mi örülünk a legjobban. Bár manapság már nem kommentelek annyit, mint régen, azért háttérben, olykor rejtve, mindig figyelem, ki mit ír.
Ha ma, valaki gyanútlan látogató az oldalra téved, és szeretne többet megtudni erről a világról, szerintem azért elég jó képet kap róla – magyar nyelven. Én személy szerint örülnék neki, ha egy általam keresett témában ilyen oldalra bukkannék.
Még egyszer – megint – szeretném megköszönni Dentorelnek, amiért életre hívta az oldalt, és akkor gondolt rám. Egyetlen egy másodpercet sem bántam meg, amit az oldal szerkesztésével töltöttem (na jó, azokat talán igen, amikor megírom a hírt, és a mentés előtt elszáll az egész :).
Lasaro, adminisztrátor

Három év? Három??? Tényleg ennyi volna?
Épp itt szemezek a félig teli kakaómmal a laptomon előtt azon gondolkodva mit is kéne írjak. Három csodálatos évet tudhatunk magunk mögött. Én “Berepülő pilótaként” (a név Dentoreltől ered 😛) vettem részt. Azaz a háttérben figyeltem mindig az eseményeket. Ebből adódtak konfliktusok. Sajnos többen megkérdőjelezték azt, hogy létjogosultságom van-e az oldalon. Nagyon örülök, hogy a szerkesztők ezekben az időkben mellém álltak és segítettek. Ezért nagy köszönettel tartozom nekik.
Biztos vagyok benne, hogy az előttem szólok mindent leírnak majd az oldallal kapcsolatban. Így én ebbe nem mennék bele. Nagyon sajnálom, hogy sokan itt hagytak minket mikor véget ért a sorozat, s ahogyan nézem, pásztázom a fórumot látom egy második hullám is elért minket, ami magával rántott pár szerkesztőt. Remélem ezen a hullámvölgyön is túl leszünk. Bízom benne. Ettől függetlenül pedig én maradok és továbbra is vigyázok az oldalra.
Alexa, adminisztrátor