Így folytatódott volna a “Terminator: The Sarah Connor Chronicles”

2008 januárjában indult hódító útjára a Terminator filmek alapján készült, kezdetben a második és harmadik rész közötti történetet elmesélő, de később alternatív folytatásra módosult Terminator: The Sarah Connor Chronicles, mely hatalmas nézettséggel indult azonban a rajongók nem voltak kitartóak. Így a folyamatos nézettségcsökkenésnek komoly következményei lettek a hithű rajongók számára: a sorozat második évadát ugyan kibővítette az anyacsatorna, de a sorozat átkerült a csatorna nézettségileg legrosszabbul teljesítő napjára, ahol a maradék epizódok leadásra kerültek, s az évadzáró epizódnak szánt rész végül sorozatzáró is lett egyben.
A rajongók nem adták fel, s megannyi kampányt vittek végig, melyben jelezték az alkotók felé, hogy bizony igényt tartanának egy új évadra, de ha az nem lehetséges – mert sajnos nem lehetséges – akkor valamiféle lezárásnak örülnének, ami akár lehetne egy kizárólag DVD-n érkező egész estés film, mint amit kapott annak idején a Firefly is a Serenity képében.

2009. május 18-a fekete nap volt a sorozat rajongóinak számára, ugyanis ekkor közölte az amerikai FOX csatorna, hogy nem rendelt be több epizódot a sorozatból. Kampányok folytak, de sajnos a szériát más csatorna sem vette át a drága jogok és a sorozat alacsony nézettsége valamint magas gyártási költségei miatt.
A rajongók elkeseredettségükben a készítőktől, s színészektől vártak valamiféle magyarázatot a második évad – s egyben a sorozat – befejezésével kapcsolatban, hisz rengeteg elvarratlan és új szálat hagytak maguk után a sorozat atyjai. Maga Josh Friedman úgy nyilatkozott, hogy a rajongók fantáziájára bízza, hogy hogyan folytatódott volna a történet, hisz mindenkinek szüksége van egy egyedi Sarah Connor Chronicles-re.

Még a nyáron közzétettünk egy hangfelvételt, melyben Brian Austin Green pozitívan nyilatkozott a lezáró filmről, melyet szinte biztosra vettünk, hogy elkészülhet. Azonban a színész minap nyilatkozott arról, hogy hogyan is folytatódott a sorozat. Egy részről talán a rajongóknak ez kielégülést nyújthat, hogy a készítők merre is vitték volna a sorozatot, viszont másfelől elgondolkodtató, hogy ha tényleg olyannyira biztos volt és még most is az, hogy egy lezáró film elkészül akkor vajon mi értelme Brian Austin Green – egyébként részletek mögé rejtett – nyilatkozatának?

A színész elmondása szerint a harmadik évad java része a jövőben játszódott volna. Nem sok helyszínt láttunk volna: sivatagok, alagutak, csatornák lettek volna a cselekmény helyszínei csak úgy, mint a legutóbb filmben.
A harmadik évad elsősorban John Connor-ról szólt volna, aki egy olyan jövőbe került, ahol ő maga nem létezik. Az évad az ő felemelkedésének a története lett volna, hisz újra az az ikonikus John Connor-rá kell válnia, mint az eredeti felállásban.  – A színész az elmondottak után hozzátette, hogy fantasztikus lett volna, ha a megvalósul a harmadik évad, de így is van két zseniális évad, ami rendelhető, megvásárolható.