Raising Hope – Pilot (1×01) kritika

Az idén szeptemberben induló tévés szezonból nagyon sok mindent kinéztem magamnak. Természetesen a legtöbbje folytatás, de akadtak új, bepróbálásra szánt szériák is. Ezekből egyik kiemelkedő volt a Raising Hope. Egyrészt Garrett Dillahunt miatt is kötelezően bepróbálható széria lett, másfelől pedig rendkívül tetszett az alapötlet, s a mellé kapott előzezes is. És igen! Beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Kérdés persze az, hogy a folyamatosan eső nézettség mellé kapunk-e második évadot? (Egyelőre persze örülhetünk a teljes évadberendelésnek).

A történet középpontjában egy két gyermekes lepukkant család áll. Amolyan proliféle, ha lehet így fogalmazni. Apuka és Anyuka teljesen nemtörődöm, hisz ők a maguk módján defektesek. Egy nap egyik fiukat elküldik bevásárolni. Azonban az nem ér el a boltig, hisz egy menekülő lányt ment meg, akit még aznap éjjel megkettyint. Persze másnap kiderül, hogy a nő egy bűnöző, akit anyuci jól fejbe csap egy TV-vel! Ezután ugrunk pár hónapot, s főhősünk megtudja, hogy gyereke lesz. Mivel az anya börtönben van, ezért rá hárul a feladat…

Megtekintés után azonnal kategorizáltam a sorozatot, melyet közzé is tettem twitteren. Szóval nálam megszületett a “gusztustalan parasztsorozat” fogalma, amit jelen pillanat a Raising Hope testesít meg. Nem hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hanem magasan túl is szárnyalta azokat. Persze még sehol nincs egy The Big Bang Theory-hoz, vagy egy Modern Family-hez, de kezdetnek nem rossz.

A Raising Hope ellenben nagyon ütősre sikeredett. Ugyan nem nevetek fel hangosan, sőt még el sem mosolyodok közben, de élveztem az eddigi epizódokat, s ez bőven elég egyelőre.
Természetesen a legtöbb poén maga a baba köré fonódik. Ezek tömkelege működik is. Ugyan kissé parasztosan vannak ábrázolva a karakterek, de pont ez szerethető. Nekem teljes mértékben sokkoló volt példának okáért a nagymama karaktere, aki bármikor képes melltartó nélkül szaladgálni, s lesmárolni unokáját, akiről azt hiszi, hogy a férje.

Ha nem következik be iszonyú gyors minőségromlás, akkor természetesen maradok a sorozatnál. A folyamatosan csökkenő nézettség nem jó jel, reméljük megéli a második évadot is.

Topic ajánló:
Csevegj a sorozatról a fórumban!