Monthly Archives: május 2015

Májusvégi egysorosak!

Így május végére összeszedtük azokat a híreket, melyek nem lettek volna elegendőek egy egész bejegyzéshez.

  • Érdemes a Terminar.Zone weboldalára kattintani. Nem adtunk hírt róla, ugyanis sajnálatos módon az első klasszikus T film csak a 2015-ös cannes-i filmfesztiválon került bemutatásra. Azonban a külföldi rajongói oldal több képet is közölt, hogy ez hogyan is zajlott le;
  • Lena Headey az egykori TV sorozat Sarah Connor-ja még a múlt hónap végén bejelentette, hogy második gyermekét várja. Azóta kiderült, hogy kislányt hordoz a szíve alatt. Elmondása szerint terhessége nem fogja befolyásolni a jelenleg futó munkáit;
  • Lezajlott odakint a májusi TV-s upfronts, azaz itt jelentették be a kereskedelmi televíziók, hogy mely sorozataik folytatódnak, érnek véget, s melyek azok, melyek újoncként esélyt kapnak majd. Thomas Dekker most sem volt szerencsés, ugyanis a FOX elkaszálta a Backstrom című sorozatát egy évad után (mi nem írtunk róla lévén nekünk, mint stílus nem jön be a krimi);
  • Nem foglalkoztunk vele kiemelten, de az év elején Summer Glau világra hozta első gyermekét. A kislány a Milena nevet kapta. Ennek kapcsán a színésznő és a párja elérhetővé tette azt a videót, mely bepillantást nyer a kulisszák mögé, hogy hogyan készült a fotósorozat, ami megörökíti a színésznő terhességét. A videót itt tekinthető meg;
  • Megjelent DVD és Blu-ray formátumban a Just before I go című vígjáték. A filmről azt kell tudni, hogy Courtney Cox rendezte, illetve Garrett Dillahunt is főbb szerepet kapott benne. Az érdekes az, hogy több színész is feltűnik benne, aki annak idején is látható volt a szomorú módon elkaszált Sarah Connor Chronicles-ben;
  • Josh Friedman ismét sorozaton fog dolgozni! Az Emerald City ősszel fog debütálni az amerikai NBC csatornán;
  • Több oldalon feltűnt az a hír, miszerint a közelgő T film miatt ismét előveszik a lassan 7 és fél éve elkaszált Terminator: The Sarah Connor Chronicles-t. Azonban a szereplők közül többen is felszólaltak, hogy a hír nem igaz. Mivel mások a jogtulajdonosok, így inkább egy reboot-tot tudnak elképzelni új szereplőgárdával figyelmen kívül hagyva a két évadot megélt egykori sorozatot.

Hozzászólok!

Legyél Te is T-1000

Nem, még mindig nem tartunk ott a tudományban, hogy besétálunk egy kutatóközpontba, és kiborgként jövünk ki onnan. “Mindössze” arról van szó, hogy a Terminator: Genisys kampányaként a mozikba kihelyeztek egy Greenbox-hoz hasonló technikát, mely virtuálisan T-1000-ré változtat minket. Természetesen ez a promóció Magyarországon nem érhető el, kizárólag az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Brazíliában és Mexikóban, a meghirdetett helyeken és időpontokban, mely elérhető a promóció honlapján, ahol videókat is találunk.

Hozzászólok!

Schwarzenegger szerint semmi ok a pánikra!

Arnold Schwarzenegger a Facebook-profilján fakadt ki. Elmondása szerint nem érti, hogy a rajongók miért nem bíznak benne, és a film alkotóiban, valamint kijelentette, hogy a Genisys nem lett “elspoilerezve”, a legnagyobb fordulat csak a filmben fog kiderülni. A trailerekben látott CGI pedig csak kezdetleges, mivel teljesen új, sehol sem látott technikával kísérletezik a stáb, és a végső eredmény csak az éles vetítéskor lesz látható.

Emellett megérkezett az újabb TV-Spot a filmhez:

Hozzászólok!

Újabb limitált kiadásban jelenik meg az első T-film!

Megannyi kiadást megélt már a legendás első rész. A VHS korszak lezárultával öröm volt, hogy DVD-n is megjelent sokkal jobb kép és hangminőséggel. Ezek után hosszú csend következett, hiszen egyedül a Terminator Salvation-nal kellett vigasztalódniuk azon rajongóknak, akik a nagy felbontású tartalmak felé vették az irányt, s végeztek a DVD formátummal. Hosszú csend következett, majd pedig két év múlva limitált fémdobozos kiadásban napvilágot látott az első rész is Blu-ray lemezen.
Míg idehaza a rajongóknak ezekkel a kiadásokkal kell vigasztalódniuk a Blu-ray formátumban meg nem jelenő második és harmadik résszel szemben, addig külföldön megannyi kiadás lát napvilágot. Nemrég ismét leporolták a kultikus első részt, mely nem csak egy valóban új, s fogyasztható új borítóval érkezett, hanem egy tiszteletre méltó kiadás formájában tér vissza. Természetesen Blu-ray lemezen:

0000

Kiadás egyébiránt tartalmazza a filmet Blu-ray minőségben, s mellé néhány extrát is felpakoltak a készítők szintén nagy felbontásban. Mindezek mellett helyet foglal a kiadásban egy zenei lemez, illetve egy DVD is, melyen további extrák vannak, melyet nem tudtak Blu-ray minőségben elkészíteni. Mindezek mellett pedig plakátok is helyet kaptak a kiadványban, illetve még két füzet. Mindezek pedig egy korrekt díszdobozban érkezik majd.
Feltehetően minden olyan rajongónak felcsillan a szeme, aki nem áll hadilábon az angol nyelvvel, s le is adná az előrendelést egy külföldi oldalon (ahogyan én tettem a sorozat első és második évadával), de el kell keserítenünk mindenkit: eme kiadás csak japánban fog napvilágot látni.

t0001 t0002 t0003 t0115

…ámbár akinek nincs meg még Blu-ray változatban a kiadvány, s nem okoz gondot az angol nyelv az a “fapados” kiadást még magáénak tudhatja (eme változat régió B2-es, azaz minden idehaza vásárolt lejátszónak le kell tudnia játszania).
Jelezzük, hogy az transzfer ugyanaz, tehát aki megvásárolta itthon a fémdobozos kiadást annak nem éri meg lecserélni, mert a képminőség egyforma.

Hozzászólok!

Újabb Terminator Genisys TV trailer!

Természetesen itt is némi spoileres tartalom található…

Hozzászólok!

Folytatódik a Genisys reklámkampánya

Ezúttal Sarah és a T800-101 pózol együtt, 49 nap van hátra a bemutatóig.

terminatorintlposter[1]

Hozzászólok!

Saját farkukba harapnak a Terminator Genysis marketingesei?

Mi az, amit mindenki utál egy film megtekintése előtt? Ha akarata ellenére tudomására jut, hogy mik lesznek a film egyes fordulatai, vagy éppen egy olyan kulcsfontosságú jelenet, amely kihatással lesz az adott alkotás fogadtatására. Az talán a kisebbik rossz, ha épp külsős az, aki ezt megteszi. Az viszont már vérgáz, amikor ezt maguk az alkotók lépik meg.
Eddig is érdekes fogadtatása volt a Terminator Genysis-nek az kampány szempontjából. Az előzetesekben is mutattak olyanokat, melyet érdemes lett volna a moziban nézőként tapasztalni, de legalább eddig a pontig volt min agyalni. A készítők  a Terminator Salvation alkotóinak nyomdokaiba léptek, s azonnal kilőttek a virtuális térbe pár posztert, amik ráadásul elég spoileresek is. Szóval óvatosan a kattintással! 

Gyenge korhatár besorolást kapott a Terminator Genisys!

tg

Mikor új kezekbe került a Terminator-franchise jogai, a rajongók bíztak abban, hogy végre egy olyan alkotás készül el, mely méltó folytatása lehet az első két filmnek. Jelen helyzetben is kétes a megítélése – az egyébként még be nem mutatott – filmnek. Azonban újabb “tőr” került a rajongók szívébe. A júliusban bemutatásra kerülő epizód megkapta az egyik legalacsonyabb korhatár besorolást: PG-13.
Ez mit is jelent? Azt, hogy 13 évnél fiatalabbnak ugyan nem ajánlott, de szülői felügyelettel megtekinthető. Azaz az ilyen besorolású filmeknél elvétve elképzelhető durva beszéd, némi meztelenkedés, illetve droghasználat, s erőszak. Ami egyébiránt vicces szokott lenni, hogy az ilyen besorolású filmeknél többnyire ezek szinte alig találhatóak meg.

Miért fontos ez? 
A gyártó szemszögéből azért, mert így gyakorlatilag még többen nézhetik meg a filmet, azaz fiatalabbak is beülhetnek, s így a bevétel sokkal több lehet. A nézők szempontjából viszont azért rossz, mert rengeteg korlátokba ütközik egy adott alkotás. Amennyiben még a készítéskor nem tudni, hogy milyen korhatár besorolást kap az adott cím, akkor várható, hogy erősen meg lesz vágva. Ez még a kisebbik probléma, hisz DVD/Blu-ray megjelenésekor bármikor érkezhet egy bővített változat. Ám amikor már a készítés pillanatában is tudják, hogy milyen korhatár besorolás a cél, akkor már bizonyos jelenetek nem is kerülnek leforgatásra.
Jó példa erre a Terminator Salvation, mely szintén ilyen korhatár besorolással futott. Digitális adathordozón megjelent film már bővített volt, ahol két jelenet kapott csak helyet: amikor Marcus Wright átszúr egy vasdarabot egy támadó vállán, illetve Blood Moongood cicivillantása. Eme két példából kiindulva lehet számolni mit is jelent egy PG-13-as korhatár besorolás.

Azonban nem mindegy a korhatár besorolás. Jó példa az első film, mely “R” korhatár besorolás mellett a készítési költségnek gyakorlatilag a tizenkétszeresét, s a második film pedig az ötszörösét hozta vissza.
(Érdemlegesen a T1 6,4 millióból készült, s világ viszonylatban 78 milliót, míg a T2 102 millióból 519 milliót hozott vissza). Tehát tulajdonképpen, ha valami jó, akkor az emberek úgy is megnézik akármilyen besorolású az adott cím.

Hozzászólás a bejegyzéshez
(Regisztráció köteles, mely ingyenes!)