Monthly Archives: január 2015

Terminator Genisys teaser

Újabb videó látott napvilágot a nyáron bemutatásra kerülő ötödik filmből. Nem sok mindent árul el nekünk, de legalább két új képkockát is kaphatunk, hogy hogyan is fest az újragondolt T1000-es!

…és maga a T1000-es:

Arnold Schwarzenegger.MP4_snapshot_00.11_[2015.01.29_18.17.02]

Arnold Schwarzenegger.MP4_snapshot_00.12_[2015.01.29_18.17.08]

Hozzászólás a bejegyzéshez!
(Regisztráció köteles, mely ingyenes!)

Arnold is back!

Hogy hivatalos-e vagy sem, egyelőre nem tudjuk. Arnold Schwarzenegger tette közzé az alábbi képet az instagramján.

000

Hozzászólás a bejegyzéshez!
(Regisztráció köteles, mely ingyenes!)

Felturbózzák a két T-800-as összecsapását

Az ötödik Terminator-film munkálatai immáron az utómunkáknál tartanak, melyek egészen hosszú ideig elhúzódhatnak. Most éppen az a jelenet van soron, amit éppen láttunk a trailerben: a koros, és az éppen érkező T800-101-es összecsapása.

Már az előzetesben is úgy tűnik, hogy nagy figyelmet akarnak arra a jelenetre szentelni, de ez most teljes bizonyosságot nyert: a Skydance Productions közleménye szerint a végeredmény nem lett olyan acélos, mint amilyennek szerették volna, ezért még CGI-vel rátesznek egy lapáttal. A hír érdekessége, hogy a jelenet elkészítéséhez Stan Winston, a Terminator fizikai megteremtője munkáit is felhasználják.

Reméljük, hogy ez az összes jelenetre vonatkozik, ami a trailerben szerepelt. A Terminator: Genezis 2015. július első hetén érkezik a mozikba, a következő előzetes a Super Bowl szünetében jön.

Hozzászólás a bejegyzéshez!
(Regisztráció köteles, mely ingyenes)

Hét éve élünk Terminator országban!

162471558_happy-7th-birthday-sticker-and-birthday-apparelVárni akartam ezzel a bejegyzéssel, de az igazság az, hogy nyakunkon az ötödik mozifilm premierje, így fel kell készülnünk arra, hogy esetlegesen elárasztanak minket majd hírek. Mivel eme bejegyzés rendkívül fontos az oldal szempontjából, így végül úgy döntöttem, hogy ha már épp a szabadságomat töltöm, akkor már lesz időm megírni, s egyúttal publikálni is. Utóbbi esetében viszont megvan az esély, hogy nem tűnik el majd a hírek rengetegében.

Mielőtt még belemennék a részletekbe az előző évfordulós bejegyzéseket is meg lehet tekinteni: első, második, harmadik, negyedik, ötödik, hatodikNem csak azért, mert ezek a bejegyzések jók nosztalgiázni. Hanem belőlük leszűrhető, hogy honnan indultunk, s jelenleg hol is tartunk. Ezekből részletesen leszűrhető, hogy milyen változásokon ment keresztül az oldal, s mindezek mellett véleményem az, hogy nem csak az oldal, hanem az azt üzemeltetők, illetve tagok is megváltoztak. Idősebbek lettek és/vagy felnőttek. És bizony már a hozzászólásokon, bejegyzéseken megfigyelhető az, hogy ki milyen irányba ment el, hogyan gondolkodott annak idején, s mik voltak fontosak neki. Nyilván első körben ez azokról szűrhető le, akik a hét év alatt kitartottak velünk.
Nagyon sok minden történt az elmúlt egy év során. Pozitív, negatív egyaránt. Szerencsére még mindig itt vagyunk, s ez a lényeg jelen pillanatban. A részletek mögé pillantva pedig indulhat a hetedik virtuális születésnapi bejegyzés.

Korhatár-besorolást kapott a Terminator: Genezis

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megadta a Terminator: Genezis című filmre a korhatár-besorolást. A film a “12 éven aluliak számára nem ajánlott” kategóriába került.

Fontos megemlíteni, hogy ez az első Terminator-alkotás, mely ilyen alacsony korhatár-besorolást kapott. Jelenleg az összes Terminator-műre a “16 éven aluliak számára nem ajánlott” figyelmeztetés van érvényben.

Az USA-ban a film “PG-13” besorolású lesz.

Hozzászólás a bejegyzéshez!
(Regisztráció köteles, mely ingyenes)

Terminator: The Sarah Connor Chronicles: 2.évad (Blu-ray teszt)

Mikor eldöntöttem, hogy megrendelem a teljes szériát, azaz az elkészült két évadot, akkor leginkább a második etap volt, amely érdekelt engem. A tökéletes kép és hangminőségen kívül leginkább az utolsó évadra voltam legjobban kíváncsi. Hisz, mint mindenki tudja a sorozat készítői nem sorozatzárónak szánták, hanem gyakorlatilag az alacsony nézettség, s a magas költségvetés miatt nem kaptak újabb berendelést (az indokot megnézve teljesen igaza volt a csatornának, hogy nem tartott tovább igényt rá, azonban a sorozathoz való hozzáállás hűen tükrözi, hogy a Prison Break, vagy a Dollhouse gyenge számait látva a FOX a készítőknek lehetőséget adott, hogy a történetet befejezzék rendesen, addig a Sarah Connor Chronicles alkotói már rég túl voltak az évad finálén, mikor megtudták, hogy nem tartanak rájuk igényt).

Én is azon rajongók közé tartozom, akik nagy szívfájdalmuk volt, hogy a sorozatból nem készült több epizód. Nem csak azért, mert elnéztük volna egy ideig, hanem mert lezáratlan maradt a történet. Számomra egyfajta megváltás jelképének számított a második évad Blu-ray kiadványa. Legfőképp azért, mert idehaza az évad semelyik formátumban nem jelent meg (eddig), s feltehetően nem is fog. Jómagam nem is nagyon találkoztam az extra anyagokkal, s mivel a kiadvány a sorozat leállítása után jelent meg bíztam ezekben a tartalmakban, hogy némi megvilágosodást adnak azzal kapcsolatban, hogy a készítők mit is terveztek a sorozattal lényegében.

Jön a Terminator Genisys könyv is!

Ha aktuális T alkotás jön akkor lassan már az a meglepő, ha éppenséggel nem érkezik játék, film, képregény illetve akció figurák. Könyv rajongóknak nem kell aggódni, hisz jön a The art and making of Terminator Genisys.

Terminator-Genisys-Art-Book

Egyelőre nincs hír, hogy idehaza megjelenne. Annyi biztos, hogy az angol nyelvű kiadvány 160 oldalas lesz, s június 30-án jelenik meg egy nappal a film premierje előtt.
Egyelőre “így készült…” könyvről van szó, habár fejünket tennénk rá, hogy majd érkezik a film történeti könyvváltozata is. Aki mégis úgy dönt, hogy megvásárolja érdekes információkat tudhat majd meg a készítési fázisról. Interjúk, elbeszélgetések, illetve különböző forgatási képeket is láthat. A kiadvány természetesen a készítésre fókuszál, így ebből fakadóan nagyon sok mindent megtudhatunk majd a készülő filmről. Persze a kiadó, s az író törekedett arra, hogy olyan anyagok kerüljenek nyomtatott formában a rajongók elé, melyek minden bizonnyal nem lesz látható majd a fizikai adathordozókon, vagy a film bemutatója előtt, után található interjúkban, hírekben, s kisfilmekben.

Hozzászólás a bejegyzéshez!
(Regisztráció köteles, mely ingyenes)

Jönnek a gépek!

Egy újabb kép látott napvilágot a Terminator Genisys kapcsán. Egyelőre nem tudni, hogy a filmből láthatunk egy jelenetet, vagy pedig csak egy promokép (reméljük az utóbbi).

Képet kattintásra nagyobb méretben is megtekinthető!

TERMINATOR-GENISYS-USA-TODAY

Hozzászólás a bejegyzéshez!
(Regisztráció köteles, mely ingyenes!)

Terminator: The Sarah Connor Chronicles: 1.évad (Blu-ray teszt)

Nagyjából másfél éves pályafutást élt meg a Sarah Connor Chronicles, mely 2008 januárja és 2009 áprilisa között futott az amerikai FOX műsorán. Kint szerencsésebbek voltak a nézők, mint idehaza, hisz az akkori írói sztrájk miatt egy csonka első, s egy teljes második évadot követhettek végig a rajongók, míg Magyarországon a negyedik epizód után lekerült az RTL Klub műsoráról (kilenc hónap után a Cool TV levetítette az összes epizódot, de ugyebár az kábel csatorna).
Tetszettek a Terminator filmek (igen, igen még a harmadik rész is), de nem voltam habzó szájú rajongó, aki mindenben a logikát keresi, s mindeközben halhatatlan státuszba emeli az alkotásokat, hogy szinte minden nap ezzel keljen, s feküdjön. Talán pont ez is közrejátszott abban, hogy nekem maradéktalanul bejött a sorozat annak idején. Hatalmas szívfájdalom volt, amikor kiderült, hogy nem lesz folytatása, hisz a történet lezáratlanul maradt. Pont emiatt sose néztem újra a sorozatot a 2009 májusi amerikai upfronts után, ahol bejelentették, hogy nem lesz harmadik évad.

Nem rég úgy döntöttem, hogy lezárástól függetlenül ismét előveszem a szériát, hisz már nagyon sok apróbb dolgokat elfelejtettem, s ezt leginkább akkor vettem észre, amikor a fórum eme megfelelő szekcióját olvastam. Az eltelt öt év alatt természetesen sok minden változott, s például új TV került a régi helyébe. A technikával haladni kell, így hiába vásároltam meg annak idején az idehaza megjelent első évadot DVD-n, ha nem érte el a Blu-ray kiadás minőségét. Öt év, az öt év, így összetehettem a kezem, hogy az akkori tv-ből rögzített, kicsit nagyobb felbontású részekhez hozzáfértem. Ugyan a reklámspottok el lettek tüntetve, de a nagy kék korhatár kockák, illetve az olykor felbukkanó sorozat reklámok (például amikor Eliza Dushku a képernyő negyedét eltakarja, hogy reklámozza a Dollhouse-t) egyre zavaróbbak lettek. Ekkor az angol amazon oldalán nézelődtem, s találtam rá a sorozat Blu-ray változatára, s meglesve az angol font árfolyamát úgy döntöttem, hogy megrendelem mindkét évadot, melyet szilveszter napján meg is hozott a postás. De nézzük a továbbiakat:

tscclogo