Monthly Archives: december 2013

TSCC: The Virtual Season 2. évad 1. rész

Megkésett utókarácsonyi ajándék, folytatódik fan fiction fordítássorozatunk, Joe Maschine jóvoltából, aki az ünnepek alatt sem tétlenkedett, alább a TSCC: The Virtual Season második évadjának első része.

Első Epizód – Falloutbevezetés (fordító: Joe Maschine)

  • Act 1 (fordító: Joe Maschine)
  • Act 2 (fordító: Joe Maschine)
  • Act 3 (fordító: Joe Maschine)
  • Act 4 (fordító: Joe Maschine)

Vonatkozó topiktéma itt.

Üzenet!

t_santa

Minden kedves látogatónknak, rajongónak, s tagunknak kellemes karácsonyi ünnepet, s sikerekben, illetve Terminatorokban gazdag boldog új évet kívánunk!

 

Újabb Terminator Sorozat van a láthatáron??

TerminatorTerminator 3 okozta csalódásnak következtében mindenki várt egy olyan művet, ami visszaadja azt az érzést, amit az első két mozifilm okozott. Amikor napvilágra került, hogy érkezik egy sorozat, mely a második rész után egy alternatív idősíkban folytatja történetét, mindenki kíváncsian várta. A Terminator: The Sarah Connor Chronicles címre keresztelt sorozatot végül az amerikai FOX csatorna 2008 februárjában mutatta be, s hatalmas – hozzávetőleg 18 millió – nézettséggel startolt. Azonban ebből rengetegen lemorzsolódtak, de még így is megélt egy második évadot a széria, mely egy hatalmas cliffhangerrel zárult a FOX döntésének köszönhetően.
Lassan négy éve, hogy a sorozat lekerült a képernyőről, s azóta már kénytelen volt minden rajongó beletörődni abba, hogy nem lesz sem folytatás, sem pedig lezáró film. Azonban a Terminator jogok más céghez kerültek, amely rögtön elkezdte előkészíteni az ötödik mozifilmet, amelyről hamarosan kiderült, hogy nem folytatás, hanem egy reboot lesz. A tegnapi nap azonban napvilágot látott egy olyan hír is, miszerint a filmet jegyző Annapurna Pictures elgondolkozott egy lehetséges TV sorozaton is, azaz az öntudatra ébredt robotok ismét visszatérnének a tévék képernyőjére. Habár egyelőre nem ismert, hogy mely TV csatornára terveznék az esetleges premiert.

Annyi mindenképp biztos, hogy a 2008-as The Sarah Connor Chronicles sorozathoz nem lesz egyáltalán köze, azaz nem a lassan öt éve elkaszált sorozatot fogja folytatni, hanem egy teljesen új széria lesz, amely az első mozifilm egyik jelentős momentumától venni fel a szálat, s onnan más megvilágításba helyezné a dolgokat. Mindenesetre a sorozat elkészítése egyelőre még csak erős terv fázisában van, ugyanis az adott széria cselekményszála keresztezné a 2015-re tervezett filmet.
Ha az elképzelés valóban megvalósul, így a rajongók az új sorozatot valószínűleg leghamarabb csak két év múlva láthatják. A készítők a széria megalkotásához egyébként a Thor és az X-men: Az elsők íróit kérték fel. Mindenesetre bizakodunk.

A jelzésért köszönet T800-101-nek.

Források: Sorozatwiki, Variety

További érdekes hírek a 2015-ös Terminator filmről!

Az a mondás igaz a szórakoztató iparra, hogy ami pénzt hoz a konyhára, azt sokáig a köztudatban fogják tartani az emberek. És persze ez teljesen független a minőségtől is. Ez igaz a Terminator – franchise-ra is, amely eddig négy mozifilmet, egy tévésorozatot, s egy animált sorozatot és ehhez kapcsolódóan pár játékot élt meg. Ezek közül egyedül a Terminator: The Sarah Connor Chronicles volt nagyobb bukás, melynek olyan drasztikusan csökkent a nézőszáma, hogy végül a készítési költségek sokkal többe kerültek, mint a reklámbevételekből befolyó összeg. Így a csatorna két évad, azaz 31 epizód után kaszálta a sorozatot, mely a mai napig befejezetlen maradt.
Ellenben a mozifilmnél más helyzet alakult ki. A rajongók többsége az első két részt tartja igazi filmnek, míg az utolsó két epizóddal egyáltalán nincsenek kibékülve, úgymond feleslegesnek tartják. Függetlenül attól, hogy milyen minőségűek az utóbbi két rész, mégis hoztak annyit a mozipénztáraknál, hogy elkészülhessen egy újabb Terminator alkotás. Viszont a film rendezője Alan Taylor közzé tette, hogy nem egy folytatás lesz, hanem a hírhedt filmszéria eljutott arra a pontra, hogy csakis egy reboot formájában térhet vissza. Egyelőre nincs okunk félni, hisz akár jól is elsülhet a dolog. A közelmúltban akár több filmes példát is fel lehet hozni, hogy egy reboot mennyire is jól sült el kritika és bevétel szempontjából. Erre elég felhozni példának például a Pókember – A csodálatos pókember párost.

A hosszabb bevezetőtől eltekintve két frissebb hírt is tartogatunk látogatóinknak. Első hírünk miszerint felröppent az a hír, hogy a többnyire az alacsony költségvetésű tv-sorozatok szintjén mozgó, s az esetek többségében még mozikba sem kerülő filmekben szereplő Jean Claude Van Damme bejelentette igényét, hogy szívesen részt venne a 2015 július 1-én bemutatásra kerülő új Terminator mozifilmben.

Jean-Claude-Van-Damme_11Egyelőre semmi hivatalos információ nem került eddig a napvilágra az új filmen dolgozóktól, hogy ezt a kérést számba vették volna, így egyelőre semmi biztosat nem tudunk arról, hogy a színész valóban feltűnne a jövőből érkező robotokban gazdag új alkotásban. Mindenesetre mi reméljük, hogy eme kérést a készítők figyelmen kívül fogják hagyni.

Másik hírünk, miszerint egyre szűkebb lett azon színésznők listája, akik eljátszhatják Sarah Connor-t az új filmben. Jelen esetben csak két színésznőről van szó: Emilia Clarke és Brie Larson.

Emilia_Clarke_2013_(Straighten_Colors_2)

cear-brie-larson-v

Jelzésért köszönet T800-101-nek.

Források voltak: Filmbuzi, Cinestar