Monthly Archives: február 2011

The Sarah Connor Chronicles a SyFy műsorán!

A 2009 áprilisában véget ért The Sarah Connor Chronicles újra képernyőre kerül az Egyesült Államokban méghozzá a “Save The SCC” kampány idején rajongók által eléggé ostromolt SyFy csatorna jóvoltából.
A csatorna április 7-en tűzi műsorára a sorozat első évadát. Természetesen a teljes sorozat leadásra kerül majd. A rajongók úgy érzik, hogy talán a SyFy hajlandó megmenteni a sorozatot egy folytatással vagy egy régóta várt lezáró filmmel.

Három éves a Terminator Hungary!

Igen. Eltelt ismét egy év, így ismét itt az ideje egy évfordulós bejegyzésnek, hisz az oldal most ünnepli a harmadik születésnapját, ugyanis 2008.február 21.-én indultunk útnak, noha akkor még csak a Terminator filmek alapján készített sorozattal foglalkoztunk.
Az oldal rendkívüli szép utat futott be. Szerkesztőkkel is bővültünk azonban a sorozat rajongóit mélységesen lesújtotta amikor is 2009. májusában bejelentésre került, hogy a Terminator: The Sarah Connor Chronicles két évad és 31 epizód után nem kap folytatást. A nagy csapás hatalmas volt kis közönségünkre azonban mi, szerkesztők erőt vettünk magunkon, s azonnal elkezdtünk olyan megoldás után kutatni, ami azt eredményezné, hogy a közösséget megtudjuk tartani valamint további tagokkal tudjuk majd bővíteni. Így hatalmas project vette kezdetét, így végül az oldal szinte teljes egészében lefedte a Terminator univerzumot.
Az átváltozást pozitív visszajelzések követték, aminek mi nagyon örültünk, hisz elsősorban nektek, rajongóknak készítettük az oldalt. És munkánk meghozta gyümölcsét, hisz újabb tagokkal bővültünk, akik elhalmoztak minket különböző munkákkal. Átlagemberek lévén természetesen sokszor nekünk is lekötötte időnk java részét a hétköznapi életünk így előfordult, hogy nem tudtunk kellő időt szentelni az oldalnak. De szerencsére nem kellett félnünk, hisz karöltve a többi szerkesztővel mindig sikerült időt találnunk arra, hogy újabb hírekkel, érdekességekkel lássuk el benneteket.

Summer Glau az Esquire magazinban!

Fotósorozat készült az egykori Cameron Phillips-ről, azaz Summer Glau-ról.
Meglepő módon azonban most videóval és nem képekkel szolgálunk! Mivel a videó nem beilleszthető ezért ide kattintva megtekinthetitek a videót!

Andy Vajna váltja meg a magyar filmet?

Egymásnak feszül a magyar filmszakma azóta, hogy nyilvánosságra került a Magyar Mozgókép Közalapítvány gazdálkodási csődje. Az eddigi felállásban biztosan nem lehet tovább pénzeket osztani a magyar kormány szerint, ezért neveztek ki kormánybiztost a helyzet rendezésére. Míg a Tarr Béla vezette csoport az eddigi úton menne tovább, a filmesek közt is akadnak, akik máshogy gondolják.

Arnold Schwarzenegger visszatért!

Nem tudni, mennyire tekinthető hivatalosnak a kormányzói posztjáról múlt hónapban leköszönt Terminátor egyik Twitter-bejegyzése, mindenestre, elég sok bizakodásra ad okot.

Arnold Schwarzenegger betartotta szavát, és visszatér! Mert megígérte 🙂

“Exciting news. My friends at (agency) CAA have been asking me for 7 years when they can take offers seriously. Gave them the green light today.”

(szabadfordításban)

“Izgalmas hírek. Barátaim a CAA-nél  (ügynökség) már 7 éve könyörögnek nekem, mikor vehetik végre komolyan az ajánlatokat. Ma végre zöld utat adtam nekik.”

Két cameo-szereptől eltekintve (The Expendables – A feláldozhatók és Around the world in 80 Days) Schwarzeneggernek legutolsó tündöklése a Terminátor 3 – A gépek lázadása volt, majd politikai pályára lépett.

Nem kell nekünk Andy Vajna?

A hazai filmgyártás több ismert személyisége tiltakozik Andy Vajna kinevezése ellen? A hazai filmesek a Berlinálén egy kerekasztal-beszélgetésen szeretnének tájékozódni terveiről, elgondolásairól.

Andrew G. Vajna kinevezését a hazai filmipar megújításáért felelős kormánybiztossá januárban jelentették be. Feladata a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása lesz, munkáját a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium segíti majd. A nehezményezők főleg azt kifogásolják, hogy egy ember kezében lenne a végleges döntés joga.

A hollywoodi producer kinevezése ellen tiltakozó petíciót kilenc ismert magyar filmes személyiség jegyzi, köztük Jancsó Miklós, Hajdu Szabolcs, Mészáros Márta, Mundruczó Kornél. Állítólag tiltakozást hollywoodi sztárok és külföldi rendezők is aláírták, így például Andrzej Wajda, Tilda Swinton, Atom Egoyan, Michael Haneke, Luc and Jean-Pierre Dardenne, Aki Kaurismaki és Gus Van Sant.

A hírt hivatalosan nem erősítették meg.