Monthly Archives: január 2011

Te tudtad???

A Google.com keresőfelületét nem kell bemutatni, egyik legutóbbi és látványos fejlesztés a kereső kiegészítő szolgáltatása (Autocomplete és az Instant) volt. Elkezdesz begépelni egy kifejezést, és a Google megpróbálja befejezni helyetted, ezzel is időt spórolva neked, miközben folyamatosan frissíti a találati listát. Azonban néha érdekes dolgok is akadnak, mint pl. ez:

A keresőkiegészítő gyöngyszemeinek gyűjtőoldala: http://www.autocompletefail.com

A nap videója: így reklámoz a Film+

Arnold Schwarzenegger filmjeit így promózza a Film+ csatorna. Ez nem vírusvideó, valóban lement a TV-ben.

Pillanatkép: Arnold Schwarzenegger

A Részletek mögött egy rövid írás, mi is a helyzet a leköszönt kormányzóval.

Andy Vajna kormánybiztos lesz!

“A nemzeti filmszakma megújítása érdekében kormánybiztosként tevékenykedik a jövőben Andrew G. Vajna magyar származású amerikai filmproducer” – közölte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság.

Andy Vajna “feladata a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása lesz. A kormánybiztos munkáját a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium segíti majd” – szól a pénteki közlemény.

A nemzeti filmszakma kormánybiztosa felméri, elemzi, értékeli a mozgóképszakma jogi, gazdasági és intézményi feltételrendszerét, majd ezt követően javaslatot tesz ezek módosítására, beleértve a támogatási rendszer átalakítását és annak intézményi rendszerét. Kidolgozza az állami és közalapítványi tulajdonban lévő filmstúdiók és filmgyártási infrastruktúra hatékony hasznosítását, valamint javaslatot tesz a filmszakma hosszú távú fejlődését biztosító képzési rendszer kialakítására. Feladatkörébe tartozik, hogy részt vegyen a filmszakmát és az audiovizuális politikát érintő kormányzati döntés-előkészítésben, és az ilyen jellegű kormány-előterjesztéseket véleményezze – hangzik a közlemény.

Forrás: HVG

Rövid hírek /Frissítve/

 • The Victim előzetes Michael Biehn-nel.
 • A Chuck c. amerikai sorozat most már hivatalosan – sokadjára – megkapta a Bubble Show címkét. Azaz nézettségileg el is kaszálhatják, de akár meg is újíthatják egy új évadra. És miért is foglalkozunk ezzel? Hát ezért…
 • DVD-re és Blu-Ray-re érkezik márciusban a S.W.A.T. Firefight Robert Patrick és Kristanna Loken új filmje. Előzetes itt…
 • Június 11-én érkezik Moon Bloodgood főszereplésével készülő Falling Skies idegeninváziós sci-fi sorozat a TNT műsorára.
 • Szintén sorozatos hír: Lena Headey új sorozata a Game Of Thrones április 17-én érkezik az HBO-ra,.
 • Lasaro “kolléganőnk” bizonyára örömmel fogadja a hírt, hogy őt tiszteljük meg azzal, hogy írjon kritikát a Laid To Rest 2-ről – ha már korábban meglepett minket egy elég jó kritikával a film első részével kapcsolatban -.
  A film már készül. Érdekessége, hogy Lena Headey mellett Thomas Dekker is visszatér, valamint megjelenik még Owain Yeoman is a Terminator: The Sarah Connor Chronicles bevezető epizódjának Cromartie-ja. És persze Brian Austin Green is beugrik a produkcióba. Pár kép már látható itt…
 • Kaboom poszter és premier dátum. Tudjuk, Thomas Dekker a főszereplő, aki – megint – meleg tinédzsert alakít.
 • Jó hírek napja sorozat kedvelőknek: Garrett Dillahunt sorozata a Raising Hope és Butsy Phillips Cougar Town-ja is megkapta a következő évados berendelést.
 • Egy angol nyelvű kritika a The Cape-ről, mely szerint a sorozat nevetséges és kaszálni való szemét.
 • Lena Headey rosszkislányt fog alakítani a Dredd bíró feldolgozásában.

The Cape – Pilot (1×01) kritika //Frissítve!!!//

Az amerikai nézőközönség valahogy nem vevő a széria orientált szuperhősös sorozatokra, hisz egy kezünkön is meg lehet számolni hány fut jelenleg. A legnépszerűbbek odaát és idehaza is egyaránt talán a Smallville-t lehetne megemlíteni, mely a legkisebb amerikai országos csatorna egyik zászlóshajójának számít még mindig azzal együtt, hogy már a tizedik – s egyben utolsó – évadát tapossa.
Megemlíthető még a Heroes is, amely az NBC csatornán futott 2006 és 2010 között. A szintén szuper képességekkel megáldott “hétköznapi emberekről” szóló széria hatalmas sikerrel rajtolt el 2006-ban, s számos – mind nézői, mind kritikusi – elismerést bezsebelő széria a harmadik évadtól indult el a lejtőn, s korábbi nézettségének csak egy ötöde maradt meg szinte, így az anyacsatorna végül négy évad után intett búcsút a szériának. Így az NBC szuperhősös széria nélkül maradt, így gyorsan kellett valamit villantani a 2010/2011-es évadra. Főleg úgy, hogy egy késő esti showját is kinyírta, így sokkal több hely maradt fent sorozatokra, mint eddig.

A csatorna nagy fába vágta a fejszéjét, hisz nézettségileg kereskedelmi csatornaként az utolsó előtti helyen kullog, így nagyot kell villantani idén. Tömeges sorozatberendelés volt szükség a jó pár elkaszált sorozat pótlására, valamint a felszabadult műsorsáv helyére. Így a csatorna úgy gondolta, hogy bizony tökös lesz. Első körben volt nekünk egy high-concept sorozat a The Event, melyhez nagy reményeket fűzött a csatorna, de a nézettségi adatok, s a nézői visszajelzés bizony eléggé negatív, s szép úton halad afelé, hogy a csatorna egyik legrosszabbul teljesítő sorozata legyen.
2006-ban nagyot szólt a Heroes, s remek közönség kedvenc volt az első évadban, s mivel tavaly végül véget ért kellett valami a helyére, amit szerethet a nézőközönség. Így érkezett az utánpótlás a The Cape képében, mely egyelőre csak tizenkét epizódos berendeléssel bír, hisz a csatorna okosan bánt a pénzzel, s inkább eltolta midseason-re, hogy látványosabbat szóljon. A széria viszonylag elfogadható nézettséggel nyitott: az évadnyitány 8,28 millió nézőt érdekelt. A széria egyébként egy elég profi introval rendelkezik.

Raising Hope – Pilot (1×01) kritika

Az idén szeptemberben induló tévés szezonból nagyon sok mindent kinéztem magamnak. Természetesen a legtöbbje folytatás, de akadtak új, bepróbálásra szánt szériák is. Ezekből egyik kiemelkedő volt a Raising Hope. Egyrészt Garrett Dillahunt miatt is kötelezően bepróbálható széria lett, másfelől pedig rendkívül tetszett az alapötlet, s a mellé kapott előzezes is. És igen! Beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Kérdés persze az, hogy a folyamatosan eső nézettség mellé kapunk-e második évadot? (Egyelőre persze örülhetünk a teljes évadberendelésnek).

Eljött az idő!

Vasárnap (nekünk hétfő, ugyebár) Summer Glau visszatér a képernyőre a The Cape című sorozatban!

Így folytatódott volna a “Terminator: The Sarah Connor Chronicles”

2008 januárjában indult hódító útjára a Terminator filmek alapján készült, kezdetben a második és harmadik rész közötti történetet elmesélő, de később alternatív folytatásra módosult Terminator: The Sarah Connor Chronicles, mely hatalmas nézettséggel indult azonban a rajongók nem voltak kitartóak. Így a folyamatos nézettségcsökkenésnek komoly következményei lettek a hithű rajongók számára: a sorozat második évadát ugyan kibővítette az anyacsatorna, de a sorozat átkerült a csatorna nézettségileg legrosszabbul teljesítő napjára, ahol a maradék epizódok leadásra kerültek, s az évadzáró epizódnak szánt rész végül sorozatzáró is lett egyben.
A rajongók nem adták fel, s megannyi kampányt vittek végig, melyben jelezték az alkotók felé, hogy bizony igényt tartanának egy új évadra, de ha az nem lehetséges – mert sajnos nem lehetséges – akkor valamiféle lezárásnak örülnének, ami akár lehetne egy kizárólag DVD-n érkező egész estés film, mint amit kapott annak idején a Firefly is a Serenity képében.

2009. május 18-a fekete nap volt a sorozat rajongóinak számára, ugyanis ekkor közölte az amerikai FOX csatorna, hogy nem rendelt be több epizódot a sorozatból. Kampányok folytak, de sajnos a szériát más csatorna sem vette át a drága jogok és a sorozat alacsony nézettsége valamint magas gyártási költségei miatt.
A rajongók elkeseredettségükben a készítőktől, s színészektől vártak valamiféle magyarázatot a második évad – s egyben a sorozat – befejezésével kapcsolatban, hisz rengeteg elvarratlan és új szálat hagytak maguk után a sorozat atyjai. Maga Josh Friedman úgy nyilatkozott, hogy a rajongók fantáziájára bízza, hogy hogyan folytatódott volna a történet, hisz mindenkinek szüksége van egy egyedi Sarah Connor Chronicles-re.

Még a nyáron közzétettünk egy hangfelvételt, melyben Brian Austin Green pozitívan nyilatkozott a lezáró filmről, melyet szinte biztosra vettünk, hogy elkészülhet. Azonban a színész minap nyilatkozott arról, hogy hogyan is folytatódott a sorozat. Egy részről talán a rajongóknak ez kielégülést nyújthat, hogy a készítők merre is vitték volna a sorozatot, viszont másfelől elgondolkodtató, hogy ha tényleg olyannyira biztos volt és még most is az, hogy egy lezáró film elkészül akkor vajon mi értelme Brian Austin Green – egyébként részletek mögé rejtett – nyilatkozatának?

Terminátor 5???

Illúziórombolással kezdjük az új évet: a két ünnep között ellepte a külföldi hírportálokat egy bejegyzés, melynek elolvasása utána magára valamit is adó T-rajongó a szívéhez kapott és elmorzsolt egy könnycseppet.

A hír szerint a filmek egyik producere és társírója, Gale Anne Hurd (utolsó/jelenlegi munkája: The Walkind Dead c. sorozat) örömmel venne részt a francishe folytatásában. Az ominózus mondat így hangzott:

“You feel like you gave birth to something and it’s been adopted and those adoptions haven’t worked out. Of course I’d be interested in doing another one. I’d love it.”

szabadfordításban:

“Úgy érzed, hogy életet adtál valaminek, aztán örökbe adtad, és kiderült, mégsem volt jó döntés. Természetesen szívesen megtenném mégegyszer. Imádnám”

Még mielőtt örömtüzeket rakna mindenki, le kell szögezni, hogy semmi hivatalos megerősítés nincs arról, hogy akár csak egyetlen egy képkocka is kész lenne a T5-ből. És nem szabad elfelejteni, az egy dolog, hogy az ember mit szeretne, és megint másik, hogy mire ad pénzt a stúdió, illetve a jogok sorsa elég érdekesen alakult az elmúlt évben.

Egyelőre tehát nem tudunk igazi jó hírrel szolgálni, inkább csak egy aprócska reménnyel.