Monthly Archives: december 2010

Szerkesztők üzenete!

Kedves látogatók, tagok, fórumozok!

A Terminator Hungary szerkesztősége ezúton kíván mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és Terminátorokban gazdag Boldog Új Évet!

Reméljük a következő évben is velünk tartotok!

Terminator Hungary Szerkesztősége!

A Skynet támadásba lendült… (???)

Mint nyilván észrevehettétek az oldal jó ideig nem volt elérhető.

Valamikor pénteken üthette fel a fejét a probléma, melyre jómagam szombaton leltem rá, miután – hosszabb kihagyás után – gondoltam leellenőrzöm, hogy mi újság a Terminator Hungary-n. Azonban ahelyett, hogy a főoldal fogadott volna kaptam egy hosszú hibaüzenetet. A probléma gyökerét azonnal meg is találtam, mely nem más volt, mint a korábban létrehozott pár FTP hozzáférés a tárhelyhez, amely valami furcsa mód összezavar(ha)ta a tárhelyen lévő mappák, fájlok jogosultságát, s automatikusan olyan mappákat, fájlokat gyártott ismeretlen jogosultságokkal, amelyekhez egyébként nem lett volna jogosultsága, s ezzel szép nagy galibát okozva.

Szombaton az összes FTP jogosultságot megszüntetve, s valamint a két WordPress-t levakarva a tárhelyről, s adatbázisról (újratelepítés, adatbázis visszaállítás kísérlete ürügyén) sajnos kiderült nagyobb mértékű a probléma, hisz amint kikerült a két WordPress motor a phpBB3-as alapokon nyugvó fórumunk alól az azonnal összeomlott.
Ekkor indult meg a levelezés a tárhelyszolgáltatónkkal, aki helyreállította az FTP-nket, valamint egy korábbi FTP és egy szeptemberi adatbázist állított vissza számunkra hétfő délután. Azonban arról nem kaptunk tájékoztatást, hogy hasonló probléma miatt a szervereiken karbantartást végeztek, melynek végeredménye az lett, hogy a WordPress-en belül nem lehetett semmiféle fájlt feltölteni a jogosultságok miatt, s így a decemberi adatbázist sem sikerült visszaállítani, így hétfő óta csak a fórumunk volt elérhető. Azonban rákérdezés után ez a hiba megoldásra került, így a főoldalt is vissza tudtuk állítani.

Az oldal történetében bekövetkező legnagyobb összeomlásnak azonban lettek “áldozatai” is. Sajnos utólag kiderült, hogy a remekül működő új képtárunk ennek a leállásnak az áldozata lett, mivel sajnos a WordPress-en belül történő hetente elvégzendő adatbázis kimentés folyamatának nem volt része a galéria adatbázis táblái, mely visszaállítás után derült ki. Így sajnos nem rendelkezünk semmiféle adatbázissal, így ezt nem tudjuk helyrehozni. Mivel ez eléggé húzós részünkről, így inkább új képtárt hozunk létre, s a régiek mennek a levesbe. Ennek eredményeként pár aloldalunkon (pl. bakik) nem jelennek meg a képek.

Az új képtáron már dolgozunk. Mindenki türelmét kérjük ez ügyben!

The Cape-anyagok

A kattintás után néhány promóciós kép a The Cape c. sorozathoz, mely az NBC műsorán lesz majd látható január 9-től. A széria neve nem mond semmit?  Akkor annyi mondok, hogy Summer Glau.

Hányan haltak meg a T-filmekben?

Movie Body Counts oldal sok filmrajongó szemében ismerősen csenghet, az oldal, ahol a  keményvonalas rajongók nekiállnak strigulázni a jelenetek alatt elhulló embereket/állatokat/gépeket. Csak az számít, akit valóban látunk eltávozni, csak említés szintjén történt irtást nem számolunk. Részletek mögött a kvadrológia számokban.