Monthly Archives: május 2010

Van már trailer is!

Előzmény.

Save The Sarah Connor Chronicles – Kampány 2010! (Frissítve)

Tavaly, április 10-én véget ért a Terminator: The Sarah Connor Chronicles, mely 2008 januárjának egyik vasárnapján indult 18 milliós nézettséggel. Az első évad a hétfői esti slotban folytatódott, ahol 10 milliós nézettséggel folytatódott a második epizóddal, majd pedig 8 milliós átlagnézettséggel búcsúzott. A FOX zöld utat adott a második évadnak, melynek átlagnézettsége 6 millió alá süllyedt. A csatorna ekkor további epizódokat rendelt be, majd pedig a pénteki halálnapra száműzte a sorozatot.
A gyenge nézettség miatt a sorozat valóban megérdemelte, hogy lekerült a képernyőről (hisz a TV műfaj sem más, csak üzlet), azonban a FOX – ellenben az ugyanolyan gyengén teljesítő Prison Break-kel és az idén kivégzett Dollhouse-szal szemben – megvárta, hogy a sorozat kifusson a második évaddal, így utólag jelentették be a sorozat végét, mely a pénteki halálnapon már csak 3 milliós átlagnézettségre volt képes (mint minden FOX sorozat). Így végül a széria lezáratlan ért véget. A rajongók pedig azóta is próbálkoznak, hogy valamilyen módon visszahozzák a kedvencüket (korábbi kampányok itt tekinthető meg.). Azonban a rajongók nem adják fel.

Idén a 2010-es ComicCon-t veszik célba (ahol egyébként Summer Glau is felfog tűnni!).
Először is visszatér a Mozgó reklámkampány, azonban most a rendezvény körül fog száguldozni. A mozgó reklámkapány július 22 és 24 között fog megvalósulni.

Ezen felül természetesen a szervezők arra is buzdítják a rajongókat, hogy ő maguk is reklámozzák a kampányt. Első körben lehetőségük lesz “különleges” szatyrokat bevinni a rendezvényre:

Ugyanakkor ötletes kitűzőket is viselhetnek az érdeklődök:

Ezen felül pedig különböző lemosható tetoválásokat is kérhetnek az érdeklődök:

A megvalósításhoz összesen 2475 dollárra van szükség. Jelenleg 1020 dollár folyt be. Tavalyhoz hasonlóan jobb oldalt találhatjátok a számlálót.
A megvalósításhoz összesen 4160 dollár (kb. 900.000 Ft) kellene, ami a következőket tartalmazza:

 • Mozgó reklámkampány (Mobile Billboard): 2475 dollár (kb. 530.000 Ft)
 • Save SCC reklámtáskák: 1390 dollár (kb. 300.000 Ft)
 • Kitűzők: 160 dollár (kb. 30.000 Ft)
 • Lemosható tetoválás: 135 dollár (kb. 27.000 Ft)

Terminator 2: The Judgement Day – Extreme DVD Edition

Kint megjelent egy újabb változat a Terminator 2-ből. Kérdés az, hogy nálunk mikor lesz ilyen?
Egyébként a kétlemezes rendezői változatról van szó. Régió 1-es (Kizárólag Amerika és Kanada részére), szóval senki ne kapkodjon, hogy beszerezze!

Upfronts után

Minden évben 5 napon keresztül a nagy amerikai csatornák bejelentik az “Upfronts” névre hallgató rendezvény keretein belül a következő évadra szánt projectüket. Ezek között főbb szerepet a berendelt új sorozatok, régiek megújítása, valamint némelyikük kaszálása jelenti.
Tavaly Lasaro-val közösen tartottuk a frontot (idevonatkozó cikket itt lehet megtekinteni), hiszen az amerikai FOX csatorna olyan kedves volt, hogy egészen az Upfronts végéig titokban tartotta a Terminator: The Sarah Connor Chronicles fájdalmas kaszáját. Idén is volt ok aggódni. Igaz, nem kedvenc sorozatunkért, hanem a sorozatban szereplőkért, akik tovább léptek.

 • Stephanie Jacobsen (Jesse Flores – Terminator: The Sarah Connor Chronicles) a Melrose Place remake a gyenge nézettségnek köszönhetően (1-1,2 millió/epizód) az első évaddal véget ért.
 • Sonya Walger (Michelle Dixon – Terminator: The Sarah Connor Chronicles) a FlashForward-ban domborított idén. Azonban a széria az erős kezdés után nézettségileg visszaesett, így az első 22 epizódos évad után véget ért.
 • A FOX berendelte a Raising Hope (korábbi címén: Keep Hope Alive) vígjátékot. A széria idén ősszel, kedden fog indulni. Az egyik szerepben Garret Dillahunt (Terminator: The Sarah Connor Chronicles – Cromartie/John Henry/ George Lazlo) lesz látható.
  A történet szerint a börtönből szabadult férfi megpróbálja szülei segítségével felnevelni újszülött lányát, azonban a szülők sem tudnak semmit a gyermeknevelésről lévén ők is 15 évesen hozták össze az ő csemetéjüket. Trailer.
 • Ugyan csak a 2010/2011-es évad második felében érkezik, de berendelést kapott az NBC-től a The Cape, melyben Summer Glau (Terminator: The Sarah Connor Chronicles – Cameron Phillips/Allison Young) alakítja az egyik főbb szerepet.
  A történet középpontjában egy becsületes rendőr áll, akit korrupcióval megvádolnak, majd megpróbálnak megölni. A férfit hallottnak nyilvánítják. Ezután a férfi magára ölti kisfia kedvenc képregény karakterét, s kezébe veszi az igazságszolgáltatást. Trailer.
 • Természetesen Summer Glau jelen volt az NBC Upfronts-án (őt itt lehet megtekinteni), s Garret Dillahunt is tiszteletét tette a FOX-én (őt pedig itt lehet megtekinteni)

Old Scratch trailer

Főbb szerepekben Lena Headey és Thomas Dekker!

Hírcsokor! [Frissítve]

 • Michael Biehn 2011-re három filmes szerepajánlatot sikerült bezsebelnie. Ezek közül kettő dráma és egy sci-fi.
 • Edward Furlong együtt fog játszani Cameron Diaz-zal a The Green Hornet című akciófilmben.
 • A T-franchise két színésze egy filmben fog feltűnni: 2011-ben mutatják be a S.W.A.T. : Fire Fight című akciófilmet, melyben Robert Patrick és Kristanna Loken is szerepet kapott.
  Nem ez az első eset, hogy a T-franchise szereplői egy film kedvéért találkoznak. Például Thomas Dekker (TSCC) Michael Biehn-nek (T1, T2: rendezői változat), míg Nick Stahl (T3) Jonathan Jackson-nal (TSCC) volt közös projectje.
 • Játékgyűjtők polcukra tehetik az ezüstszínű, folyékony fém T1000-est. Képek, leírások itt.
 • Sam Worthingon újabb sci-fi alkotásba került bele. Feltehetően ez is 3D-ben fog érkezni.
 • Winter’s Bone trailer. Benne Garret Dillahunt.
 • Brian Austin Green egyik ismerőse szerint vége a színész kapcsolatának Megan Fox-szal. Egy másik ismerőse szerint viszont titokban összeházasodtak. Rajongók szerint pedig Megan szimplán hülye, aki így tartja magát címlapon, mert a színészi teljesítményével nem tudja…
 • Évforduló: A FOX bő egy évvel ezelőtt adta le a Terminator: The Sarah Connor Chronicles utolsó – szezonzárónak funkciónáló – sorozatzáró epizódját. Hétfőn lesz egy éve, hogy hivatalosan is törölték a műsorukból.
 • A Cannes-i filmfesztiválom bemutatják Thomas Dekker Kaboom! című filmjét.
 • Az NBC hivatalosan is berendelte 13 epizód erejéig a The Cape című Heroes-utódnak szánt (a Heroest ezzel egyetemben kaszálták) szuperhősös sorozatot. Képek, infók, minden itt. Főszerepben Summer Glau, az első kép róla itt.
 • Capri Sun reklámfilmje, benne Mackenzie Brooke Smith-el (találatért köszönet Lachlan Weaver-nek.)
 • Linda Hamilton többepizódos vendégszerepet kapott a Weeds hatodik évadában.

Hírmorzsák a nagyvilágból

 • Életműdíjat vehet át Andy Vajna producer a tizedik Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon, 2010 novemberében. A jubileumi fesztivál pontos időpontja 2010. november 11-18., s a tervek szerint a fesztivál nyitóestjén adják át a díjat a Hollywoodban és Magyarországon felváltva élő, augusztusban 66. születésnapját ünneplő magyar producernek, az InterCom filmforgalmazó cég tulajdonosának, s egyebek mellett a Terminátor-filmek, valamint a Szabadság, szerelem című alkotás producerének.
 • A Mexikói-öbölben történt olajszennyezés láttán Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó bejelentette, hogy mégsem támogatja a tengeri olajfúrások kiterjesztését Kalifornia partjainál.
 • A Rémálom az Elm utcában remake (mellékszerep: Thomas Dekker) 32 milliós hétvégével nyitott Amerikában, ezzel a heti toplista első helyét szerezte meg.
 • Egy újdonsült tanulmány kimutatta, hogy hiába kemény nő Lara Croft, Trinity, Sarah Connor vagy Catwoman: még a fantázia világában sem egyenrangúak hímnemű társaikkal. Bővebben itt.

A gépeket is elérte a gazdasági válság!

Az Avatar a torrent-toplisa élén

Szinte minden elképzelhető rekordott megdöntött az Avatar, következzék hát egy nem túl dicső elsőség is: A film kalóz Blu-ray kópiáját ugyanis alig néhány nap alatt minden eddiginél többen szedték le a netről. A film torrentverzióját 4 nap alatt több, mint 200 ezren töltötték le, az egyik legnagyobb torrentszerverről.

Igaz, az illegális fájl letöltési adatai így is elmaradnak a hagyományos DVD filmek letöltési mutatóitól, de ez részben a kalózfájl méretének (kb. 10 GB), részben a formátum kisebb elterjedtségének köszönhető.

2007-ben a Jégkorszak második része volt az első olyan filmes alkotás, amelynek kalóz Blu-ray változata felkerült a BitTorrentre. Bár akkor a formátum lejátszására alkalmas eszközökkel meglehetősen kevesen rendelkeztek, ráadásul a fájl maga is óriási volt, így a kalózfájl inkább “kuriózumnak”, mint tömegterméknek számított. Az elmúlt három évben azonban megszaporodott a kék lejátszóval rendelkező háztartások száma, és egyre több film bukkant fel Blu-ray verzióban is az illegális online felületeken.

Érdekes adat továbbá, hogy a relatíve magas letöltés egy része Nagy-Britanniából és Ausztráliából érkezett, ahol az amerikai megjelenésnél később hozták forgalomba a filmet. Így a helyiek számára a kalóz Blu-ray fájl előbb volt elérhető, mint az eredeti termék.

forrás: sg.hu

Későesti érdekességek

 • Egyre nagyobb divat manapság a 3D, így sok stúdió vállalja a 20-30 millió $-os pluszköltséget, amit az utólagos átkonvertálás jelent – s bízik abban, az emelt jegyárak majd megtérülnek. Az esetek többéségében ez így is van (ld. legutóbb a Titánok harca, melyben kb. 3 db 3D-snek ható jelenet is volt, abból az egyik a főcím…). A Rémálom az Elm utcában (főszerepben: Thomas Dekker) rendezője viszont nem halad a korral, s meghagyta filmjét a szokásos 2D-ben, hiába győzködte őt a New Line. “A filmet 2D-ben forgattuk és 2D-ben terveztük bemutatni. Úgy is fogjuk.” Samuel Bayer azt is elmondta, hogy nem rajongója az ötletnek, miszerint Hollywood legnevesebb filmjei is 3D-s konverziót kapnának.
 • A Playboy-tulajdonos Hugh Hefner kilenszázezer dolláros adományával sikerült megmenteni a Los Angeles jelképének számító Hollywood feliratot – jelentette be hétfőn a betűk megmentéséért küzdő alapítvány. Hefner adományával összegyűlt az a 12,5 millió dollár, amelyet a felirat körüli területek beépítését tervező cég kért az ingatlanokért. Sokan attól tartottak, a felirat mellé felhúzott épületek tönkreteszik a kaliforniai álom jelképének számító látványosságot. “A Hollywood felirat Hollywodd Eiffel-tornya, örömömre szolgál, hogy segíthettem egy ilyen fontos kulturális emlékmű megmentésében” – mondta el a 84 éves Hefner az alkalomból kiadott közleményében. A hírt bejelentő sajtótájékoztatón részt vett Arnold Swarzenegger, Kalifornia kormányzója is, aki a “kaliforniai álom egyik legfelismerhetőbb jelképének” nevezte a feliratot. A filmsztárból lett kormányzó elmondása szerint mind az ötven amerikai államból és tíz külföldi országból érkeztek adományok. A domb beépítése ellen indított kampánynak 3,2 millió dollárt adtak olyan nagy hollywoodi sztárok, mint Steven Speilberg vagy Tom Hanks.