Monthly Archives: április 2010

Kitekintés: Robotolimpia Dunaújvárosban!

Hírek röviden

Az oldali körüli munkálatok miatt sajnos jó pár hír kimaradt. Ezeket most pótoljuk!

 • Aki még nem látta volna, az csekkolhjatja ridick222 írásának harmadik fejezetét itt.
 • Holnap kerül bemutatásra a Nightmare On Elm Street remake-je a tengerentúlon. Idehaza bő egy hónapot kell várniuk az érdeklődőknek. Hazai premier június 3. Kedvcsinálónak itt egy mozgóplakát!
 • Thomas Dekker szerint még mindig lehetőség van egy lezáró filmre a Terminator: The Sarah Connor Chronicles részéről, amolyan Firefly – Serenity féle “megoldás” lenne. Idevágó interjú részlet itt.
 • Summer Glau rajongók se szomorkodjanak, hogy kedvencünkről nincs egy morzsányi hír se! Itt pár lesifotó.
 • Azt már korábban is írtuk, hogy Shirley Manson “feltűnik” a Guitar Hero 5-ben. Nos itt egy videó róla, hogy hogyan is néz ki az egykori T1001-esünk virtuálisan.
 • Lena Headey új filmje a The Red Baron június 1-én érkezik DVD-re és Blu-Ray-re.
 • Arnold Schwarzenegger két korábbi sikerfilmjéből (pontosabban a Conan-ből és a Commando-ból) készül remake!
 • McG az egyik rendezője a Nikita című akciósorozatnak, mely ha zöld utat kap, akkor az amerikai The CW-n lesz látható jövőre.
 • Egyelőre semmi hivatalos hír nincs az ötödik Terminator filmről, de azt “csiripelik” azok a bizonyos “madarak”, hogy a franchise új tulajdonosai szeretnék kihagyni a filmből Christian Bale-t.
 • Ha már a “madaraknál” tartunk… Állítólag Sam Worthington-nak nagy az esélye arra, hogy ő legyen a következő James Bond.
 • Anton Yelchin-nek két jelentős munkája lesz. Az egyik az új Strak Trek film lesz, amit előre láthatólag 2012-ben mutatnak be, a másik a Hupikék Törpikék (!!!!) mozifilm, amelyhez hangját adja!
 • Edward Furlong megint részegen balhézott.

Fan Fiction: A tökéletes beszivárgó – 3. fejezet

A részletek mögött elolvashatjátok ridicik222 írásának 3. fejezetét!

Átalakultunk (Ismét)!

Tartja a mondás, hogy a jó nőnek időről időre meg kell újulnia. Nincs ez másképp a Terminator Hungary-val sem, ami a lassan másfél éves fenállása óta három drasztikus átváltozáson esett át. Szerencsére mindegyiket örömmel fogadtátok.
Nos, ismét eljött az idő, hogy ismét átalakítsuk az oldalt. Azonban ez alkalommal leginkább a mi szempontjainkat vettük figyelembe, hisz a korábbi oldalt hajtó motor (php-fusion) nem tett nekünk teljes szolgáltatot. Sajnos voltak hibák, amiket nem tudtunk kijavítani. Nem tudjuk ezt mennyire vettétek észre, de voltak komoly problémák a design és funkció szempontjából is. Így sokat törtük a fejünket, hogy mely webes motor felelne meg nekünk, hogy megkönnyíthessünk a munkánkat. Természetesen ez egyben azt is jelentette, hogy a főoldali szekció radikális újításnak esik áldozatul.

Hosszas keresgélés után rátaláltunk a megfelelő webes motorra (wordpress), amivel máris könyebbé vált a “munkánk”. Sokkal több lehetőségünk nyílt arra, amit korábban megakartunk, de nem tudunk megvalósítani a régi főoldali motorral.
Így hát bő egy héttel ezelőtt hosszas töprengés után megszületett a döntés: főoldali motorunkat kukázzuk, s újat állítunk a helyébe. Egy egyszerűbbet, jobbat!
Sajnos a váltás mellett legjelentősebb érv mégis a spam regisztrációk mértéktelen elszaporodása volt, ami ellen nem nagyon tudtunk semmit tenni. Még a legerősebb infusion se volt elég ahhoz, hogy megakadályozza a legtöbbször orosz ip alól történő regisztrációkat, így többször kaptunk észbe, hogy egy-egy hírt, cikket teljesen elárasztottak a spam hozzászólások. Az új főoldali motorral már korábban megismerkedtem, s az egy év alatt még nem okozott csalódást semmilyen szinten, ráadásul talán a leghatékonyabb kiegészítőkkel rendelkezik a nem kívánt spam-ekkel szemben. Így hát megszületett a döntés: váltunk.

Természetesen nagy hátránnyal indultunk, hisz megfelelő kiegészítő hiányában manuálisan, azaz kézzel kellett minden egyes hírt, hozzászólást átmásolnunk. Minden megtalálható az oldalon, kivétel ez alól pár hír, amelyet később kívánunk visszatenni, mivel a hír elemei (mint például képek, videók) törölve lettek, melyeket pótolnunk kell!
Egyetlen egy szépséghibája van a dolognak, hogy sajnos a hozzászólások dátuma egyelőre még nem pontos. Ezeket természetesen visszaállítjuk, de mivel a szerkesztők jelentős része vizsga előtt áll, így ez lassan fog haladni, valószínűleg apránként fogjuk átellenőrizni az összes hozzászólást (ami hozzávetőleg 1200-1300). Az üzenőfalunk megszűnt, az oda küldött hozzászólásokat belátható időn belül átmásolásra kerül a fórumba.

Rendelkezünk egy FAQ (azaz Frequently asked questions = gyakran ismételt kérdések) nevű menüponttal is a címsorban. Ezt folyamatosan bővíteni fogjuk, de azért kivételen leírunk pár hasznos tanácsot az új főoldallal kapcsolatban:
Az oldalt 1024*768 és 1280*1024-es felbontásra optimalizáltunk, s az általunk tesztelt böngészőkön (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome, Safari) tökéletesen megjelenítésre került az oldal.  Aki kisebb felbontást használ, mint 1280*1024, annak erősen ajánljuk, hogy ne a címsori lenyíló menüben tájékozódjon, hanem egyszerűen kattintson a főmenü bármely menüjére, mert minden menü kattintható, s mindegyik rendelkezik egy összefoglaló lappal, amellyel könnyedén lehet navigálni a lapok között.
Korábban is tapasztaltuk, hogy sokan nincsenek kibékülve a regisztrációval. Így a főoldali regisztráció megszűnt. Minden hírhez bejelentkezés nélkül hozzá lehet szólni (név és e-mail cím megadása után!) Természetesen a kéretlen spam hozzászólások elkerülése érdekében mindenféle linket tartalmazó, vagy túl rövid hozzászólás automatikusan moderációs sorba kerül, melyet a szerkesztők fognak majd ellenőrizni!

Akinek további kérdései vannak, az a címsor FAQ menüjében (vagy eme hír hozzászólásánál) felteheti kérdését!
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a “régi design-t vissza lehet-e állítani” kérdésre nem  a válaszunk, mivel ez nem lehetséges! Így ezt a kérdést, ha egy mód van rá kerüljétek!
Az oldal új kínézetét Robep (háttér és egyéb “nyalánkságok) és én (Terminator Hungary új logója) hoztuk össze. A cikkek maradtak, melyeket még tavaly nyáron “gereblyéztünk” össze. Amint sikerült mindent 100%-osra visszaállítani új aloldalakkal bővítjük az oldalt. Jöhetnek az ötletek ezzel kapcsolatban is!


A Terminator Hungary szerkesztői

Rekordott döntött az Avatar Blu-ray

A boltokba került James Cameron hatalmas bevételt produkáló alkotása, az Avatar, és ahogy várható volt, rekordot döntött.
Az eddigi csúcstartó A sötét lovag (The Dark Night) volt, amiből az első napon 600 000 BR-lemezt adtak el Észak-Amerikában és Angliában.
Az Avatarból 1,5 millió példány fogyott csak az első napon Amerikában és Kanadában.
A hírek szerint még 2010 végén érkezik egy special edtion, 2011-ben pedig a 3d-s kiadás kerül a boltokba.

Kitekintés a nagyvilágba: Mosolyog és nevet az androidnő

A Terminátor-mítoszhoz közvetlenül nem kapcsolódó, ám mégis figyelemre méltó a napokban bemutatott Geminoid TFM androidnő.

Részletek mögött további leírás és képek, videóval.

Rövid hírek!

 • Lena Headey-t jelölték a Canadian Constellation Awards-on a Terminator: The Sarah Connor Chronicles második évadának Some Must Watch While Some Must Sleep című epizódjáért.
 • Lifetime Movie Network április 25-én mutatja be a Deadly Honeymoon című filmet, melyben Summer Glau is feltűnik. Pár kép a filmből…
 • Ebay-en megjelent az a cipő, melyet Summer Glau viselt a Dollhouse-ban. Jelenleg 300 dollárt ér. Bővebben…
 • Ha még nem írtuk volna: Kristanna Loken és Edward Furlong a Darfur-ban együtt láthatóak. A filmet Uwe Boll rendezte.
 • Claire Danes április 12-én ünnepelte a 31. születésnapját!
 • A Clash Of Titans (melyben Sam Worthington is látható) mai naptól nálunk is megtekinthető a moziban. A film július 27-én érkezik DVD-re és Blu-Ray-re!
 • Sam Worthington és a riporter esete, videóval.
 • Nem elfelejteni: Brian Austin Green a holnapi Smallville epizódban lesz bukkan fel!
 • Hollywood legellenszenvesebb üresfejű sztárja, Megan Fox egy interjúban elmondta, hogy az elkövetkezendő két évben szeretne gyereket vállalni párjával, Brian Austin Green-nel. (Feltéve, ha addig le nem lövi, vagy le nem szúrja a színészt…)
 • Shirley Manson énekelni fog barátjának fia temetésén, aki nemrég hunyt el rákban.
 • Egyesek szerint a Melrose Place remake az első évada után nem fog folytatódni a nézettség tekintetében. A sorozat egyik szerepét Stephanie Jacobsen alakította.
 • Jonathan Jackson ismét apai örömök elé néz: két gyermeke mellé érkezik majd egy harmadik is.
  A színészt legközelebb a Kalamity című thrillerben lehet majd látni, melyben Nick Stahl-lal játszik együtt.
 • Megszűnt a Terminatorchronicles.com.

Újabb rajongói alkotás

Hagymás Bab napja 1. rész from pempi studio on Vimeo.

Évforduló (?)

Egészen pontosan 365 nappal, azaz egy évvel ezelőtt került adásba a Terminator: The Sarah Connor Chronicles második évadának utolsó évadzáró epizódja, mely végül sorozatzáró epizód lett. Minden rajongó emlékszik erre, még maga a készítő Josh Friedman is, aki twitterén köszönte meg a rajongóknak, hogy nem feledték el a szériát:

Thx again TSCC hardcores. I wasn’t badmouthing the show, I love the show. Couldn’t be prouder. Even a good show is hard to make.
(Josh Friedman)

“Kampány videó”