Monthly Archives: március 2010

A Terminator kitüntette Rambo-t

Életműdíjat (Lifetime Achivement Award) kapott Sylvester Stallone, a díjat pedig nem más, mint Arnold Schwarzenegger adta át neki.
A négynapos Arnold Sport nevű rendezvényen (igen, Schwarziról van elnevezve) került sor a kitüntetésre. A Terminátor elmondta:
“Stallone színész, rendező és forgatókönyvíróként lett a hollywoodi hősiesség ikonja. Rocky Balboa és John Rambo örökre az amerikai film rajongók szívébe véste be magát.”
A két színész évekig, évtizedekig alig beszélt egymással, a gálán azonban félretették nézeteltéréseiket, s együtt mosolyogtak a fotósoknak.
A részletek mögött további, nagyfelbontású képek és videók.

Rajongói alkotás

Semmi sem eredeti (?) – A terminátorok

Az Avatar diadalmenetét látva egyre-másra bukkannak fel az összeesküvés-elméletek, James Cameron honnan is lopkodta össze legújabb eposzának elemeit. Az ellenzék tagjai előszeretettel hangoztatják, hogy Cameron 1984-es legendateremtő alkotása során nem csak saját kútfőből dolgozott.

A Részletek mögött egy összeállítás arról, honnan is honnan is származhatnak a terminátorok.

The Red Baron Trailer

Semmi sem eredeti?

Az előző cikk apropóján megpróbáltam összeszedni, honnan is merített ihletet James Cameron eddig 2,6 milliárdnyi zöldhasút keresett überfilmje, az Avatar.
Most mellőzzük az olyan nyilvánvaló párhuzamokat, mint a Pocahontas, és a Farkasokkal táncoló, szorítkozzunk a kék testű avatarokra, űrhajókra stb. Részletek mögött bővebben.

Per elé nézhet James Cameron

Zhou Shaomou 146 millió dollárt követel James Cameron-tól, mert szerinte az Avatar történetét tőle lopta.

Az író azt sérelmezi, hogy a Tale Of The Blue Crows című képregénye rendkívül sok mindenben hasonlít az Avatarhoz. Az író elmondása szerint hét évig dolgozott a művén, melyben hat űrhajós egy távoli bolygóra utazik, ahol annak érdekében, hogy a kékbőrű bennszülött törzzsel behatóbban tudjanak ismerkedni,  távirányítású klóntestekket hoznak létre.
Egyelőre a pekingi írónak még nem sikerült megtennie jogi  lépéseket, ugyanis azok a bíróságok, amelyeket felkeresett, nem adtak helyt a “kérelmének”.

Rövid hírek

  • Itt megtekinthető egy részlet a Psych 9 című horrorból, ami április 9-én kerül bemutatásra. Főbb szerepben Michael Biehn.
  • Robert Patrick vendégszerepel. Odaát hétfő este (március 15.) kerül bemutatásra az NBC-n a következő Chuck epizód, mely a “Chuck versus the tic tac” címet viseli, s melyben Robert Patrick is feltűnik!
  • Sam Worthingon az idén bemutatásra kerülő Clash Of Titans után a “Dan Dare: Pilot Of The Future” című filmben fog feltűnni.
  • Idehaza az Alice In Wonderland már vetitik a mozik,  főszerepben Helena Bonham Carterrel (Terminator Salvation – Dr. Kogan), aki a Vörös királynőt alakítja.
  • Szemfüles látógatóinknak Twilight Saga: Eclipse trailer. Állítólag benne van Bryce Dallas Howard (Terminator Salvation – Kate Brewster). Én nem szúrtam ki.
  • Nick Stahl nem tétlenkedik. Kalamity elkészült (melyben Jonathan Jackson-nal /TSCC – Kyle Reese/ játszik együtt), csak úgy, mint a Meskada, s máris csatlakozott a Mirrors 2 stábjához.
  • Covers vs. Magazine nyári “címlaplánya” Claire Danes.
  • Summer Glau szerepet kapott a “The Cape” című széria pilot epizódjában, mely az NBC számára készül. Természetesen a májusban lezajló Upfronts után tudjuk csak meg, hogy az NBC berendeli-e a sorozatnak a pilot epizód után.
  • A március 17-ei Garry Unmarried széria aktuális (2. évad 17. rész) epizódjában feltűnik Garrett Dillahunt!

Saturn Awards: TSCC jelölve!

Amióta elindult a Terminator: The Sarah Connor Chronicles azóta mindig ott volt a Saturn Awards jelöltjei között, ahogyan tavaly is.
Azonban nagy meglepetésre kedvenc szériánk idén is jelölve van a díjra, méghozzá a második évad DVD kiadása került be a “Legjobb tévés DVD kiadás” kategóriába, ahol olyan szériákkal kell majd versenyre kellnie, mint a Lost, Primeval, Life On Mars, Doctor Who.

Érdekesség még, hogy a “Legjobb különleges DVD kiadás” kategóriában a Terminator 2: Judgement Day Skynet Edition is jelölve van.

Shirley Manson ismét kamerák elé áll!

Rendkívül nagy fába vágta a fejszéjét Shirley Manson, aki valamivel több mint egy évvel ezelőtt igent mondott a Terminator: The Sarah Connor Chronicles stábjának, s ezáltal felöltötte magára Cathrine Weaver, a hideg – néha “szúrkálódó” – üzletasszony szerepét a szériában, hisz előtte nem rendelkezett filmes tapasztalattal.
Majd egy éves kihagyás után végül úgy döntött visszatér a filmezéshez. A Garbage énekesnőjét azonban nem sorozatban, hanem egy önálló filmben kapott szerepet. A film műfaja egyébként horror lesz.
Az énekesnő csak ennyit fűzött hozzá: “Szeretnék benne lenni. Remek lennék egy horrorban. Tudod, ijesztő vagyok (utalás a Terminator: The Sarah Connor Chroniclesbeli szerepére – a szerk.).”

Shirley Manson azóta a “The Children Bored On Sunday” reklámfilmben szerepelt:

TSCC – Ne csak nézd, hanem viseld is!

Akik még melegében akarták megvásárolni a Terminator: The Sarah Connor Chronicles-t idehaza az minden bizonnyal tisztában van azzal, hogy az X-pressnél rendelők kaptak az első évados DVD mellé egy pólót is, amennyiben elég gyorsak voltak, s egy másik DVD kiadásra is leadták a rendelésüket.
Nos, gondolom nem vagyok egyedül, aki kizárólag csak a DVD-t vásárolta meg, a pedig póló hidegen hagyta.

Akik rajongásukat egy új fokozatra emelné (azaz hordaná is kedvencét), annak most rendkívül jó hírrel szolgálhatunk! Egy kedves ismerősöm (aki nyomon követi a Glee c. sorozatot, az nyilván tudja, hogy a hazai feliratkészítőről, cat-ről van szó) nemrég nyitotta meg online pólóboltját. Pólói egytől egyig egyedi tervezésű, s sorozatos központúak. Az eddig elkészülteket itt lehet megtekinteni. Természetesen a meglévő választék folyamatosan frissül, az új minták először itt lesznek publikálva.
Ami ebből minket érint az, hogy tervezés fáziásában van(nak) a Terminator: The Sarah Connor Chronicles pólók is, melyek előre láthatólag 1-2 hónap múlva rendelhetőek is lesznek! Érdemes nyomon követni a bővülő választékot (természetesen amint elkészülnek a T rajongóknak szánt ruházati cikkek mi is hírt adunk róla!).

A meglévő kínálat árait megvizsgálva pedig a megjelenésig mindenki összegyűjtheti, kispórolhatja, félre teheti a saccolt összeget!

// A cikkben szereplő póló illusztráció, melyet jómagam “készítettem”!! //