Monthly Archives: február 2010

Bővült a gyűjthető akciófigurák skálája!

Újabb akcióbaba érkezett a gyűjthető műanyag kollekcióba. Ismételten a filmek képezték az alapot, jelen esetben a T2-es Sarah Connor került terítékre.
A figura 28 cm-es, kerekítve 150 dollárra rúg az ára. Egyelőre csak előrendelhető státuszban van, majd 2010 második felében lesz kapható.
A játék olyan kiegészítőket tartalmaz, mint a cserélhető fegyverek, kések, jobb és bal kéz, szemüveg, sapka és az elmaradhatatlan kellék, a cigi.

Részletek mögött még több kép!

Közeleg a “Freaking Big Push 2.0”

A Freaking Big Push a rajongó részről kezdeményezett kampány elnevezése, melyben a rajongók általuk megszabott pénzt küldtek egy bizonyos számlára, hogy ezt a – viszonylag nem túl olcsó – promóciós ötletüket megvalósíthassák, melynek fő célja volt a Sarah Connor Chronicles újboli műsorra tűzése.

A Freaking Big Push tulajdonképpen a mozgó reklámkampány fedőneve volt, melyről először itt adtunk hírt. Majd öt nappal később arról számoltunk be itt, hogy a pénz összegyűlt, s így már megvalósulhat a reklámkampány.
Azonban a kinti rajongók meggondolták magukat, így a tervezett reklámykampány szeptember 21-ére, a második évad DVD & Blu-Ray megjelenésének napjára került. Természetesen a rajongók megmutatták nekünk, hogy hogyan is “száguldoztak” a Warner Bros. körül.

Természetesen akadt olyan, aki ebből gúnyt is űzott, eme kép volt a felháborodás tárgya. Persze ettől függetlenül valamennyire sikerült a kampány, hisz felfigyeltek a rajongókra, s többen írtak is róla – mi itt emeltünk ki párat -, s így szinte lehetetlen, hogy az üzenet nem jutott el oda, ahova eredetileg is címezték.
Nos, mint ismeretes új gazdát találtak a jogok, így magától értetődő, hogy az új tulajdonosokat kell megcélozni egy új kampánnyal. A fő “célpont” természetesen a Pacificor/WB páros lenne. Egyelőre nem tudni, hogy konkrétan milyen kampányról is lenne szó (kizárt, hogy elektronikus lesz), de mindenesetre megkapta a “Freaking Big Push 2.0″ jelzőt.

Amennyiben bármilyen új dolgot tudunk meg a kampányról, persze azonnal jelezzük, de ti is jelezhetjétek a fórum ezen szekciójában.

Újabb jelenet került likvidálásra!

Amikor hírül adtuk, hogy a sorozat teljes első évada érkezik a Cool TV-re szinte mindenki megörült a hírnek. Első sorban annak, hogy végre az írói sztrájk miatt 9 epizódosra sikeredett első évad lemegy, másodsorban pedig felcsillant a remény egy második évad vetítésére is.
Azóta természetesen sok víz lefolyt a Dunán. Az első évad szombaton kifutott, melyet az idei hétvégén rögtön a második évad követ. Gondolom mindenki emlékszik a majd egy évvel ezelőtti bejegyzésre, melyben azt taglaltuk, hogy az RTL Klub (feltehetően ORTT nyomásra) megvágta a Terminator: Sarah Connor Krónikái negyedik epizódját, s összesen tíz másodpercnyi jelenet veszett oda. Az ember azt gondolná, hogy a Cool TV-n ilyen nem történhet meg, hisz elsősorban kábel csatorna, s kicsit engedhet brutalitás, meghökkentő dolgok terén, ráadásul román bejegyzésű csatorna, így elvileg az ORTT sem nyithatja ki a száját.

Azonban a hazai rajongók kaptak fekete levest ismét. Először is ugyanúgy leadásra került az RTL Klub által megvágott negyedik epizód. Ami még nem lenne önmagában baj, ha a Cool TV nem követte volna el azt a gigantikus bakit, hogy az ötödik epizód elején látható – egyébként az előző részből kivágott jelenetet – tükrös jelenetet nem mutatta volna meg az “előző részek tartalmából” jelentsor alatt.
Hétvégén azonban ismét ollóhoz nyúlt: fórumunk megfelelő szekciójában a szombati epizód után azonnal jelezték páran, hogy a Cool TV indokolatlanul levágta az évadfinálé utolsó perceit. Technikai bakinak véltük, majd jött a megerősítés, hogy a vasárnapi ismétlés is ugyanígy zajlott. Nos, nem kell aggódni, a második évadban több olyan jelenet is van, amit bátran meg lehet vágni (gondolok itt a 2×01 végén látható jelenetre). Szóval lelkiekben fel lehet készülni.
Egyébként a magyar médiában nem ez volt az első ilyen húzás. A Hallmark ugyanígy járt el a Good Wife (idehaza a Férjem védelmében) c. sorozat mindkét, egymás következő epizódjával. De az RTL Klub is ismert vágási szokásairól, erre jó példa az Alien negyedik epizódja, melyből lazán tíz percet ollózott ki…

Update:
aki hangot is akar adni nem tetszésének, az küldhet e-mailt a csatornának: info@cooltv.hu

A tökéletes beszivárgó

Első rész: Rémálmok

A bőre érzékelte a fűtött szoba meleg levegőjét. Az orra érezte a falakból áradó fémes szagot. A látása pedig befogadta a puritán berendezésű szoba látványát. A testét láncok szorították. A plafonról pedig egy biztonsági kamera gépszeme meredt rá. Ő belenézett. Aztán tódultak az emlékek.
A neve Steven Russel. Szanitéc volt az ellenállásnál. 1995-ben született, két nappal az Ítélet Napja előtt. Három hete elfogta a Skynet és valamilyen kísérletet végzett rajta. Az ellenállók egy kommandója szabadította ki, de utána csak a homályos emlékképek maradtak. A kutyák ugatása… egy plazmafegyver felszisszenése… feléje rohanó emberek, akik az ellenállók egyenruháját viselték. John Connor, ahogy menekül. Menekül, pedig találkoznia kellene John Connorral, hogy…

– Nem – mondta magában -, azért kell találkoznom John Connorral, hogy szolgálatba álljak nála -, erre ökölbe szorult a keze. Mintha hazudott volna magának. A lelke mélyéről újabb emlékek törtek fel. Gépek. Fájdalom. Mintha darabokra szednék, és újra összeraknák…. Kiemelik egy vérrel teli kádból, hogy aztán… Fény. Erős átható fény. Olyan, mint a halál. Emlékeznie kellett, hogy mi volt ezelőtt. Ekkor megrohanták az emlékek. Azok az emlékek, amik a sajátjának vallott…
– Russel szedje már a lábát! – ordította Hawkins százados a csapat vezetője. A lövészárok, ahol bujkáltak tetszett az utolsó biztonságos helynek a világon. A szanitéc öt perce még életet próbált lehelni Cameron közlegénybe, de a fiúval végzett a mellkasán tátongó seb, amit egy HK Tank lövése okozott.
– Az a kibaszott Fejvadász ledarál minket! – ordította Blaine, ahogy követte Russelt és Hawkinsot. A robbanások zűrzavarában hallották a gép lánctalpainak csikorgását, majd a hidraulikát, ahogy a Hunter-Killer egység megfordul és újra célra áll. A lövés a lövészárok falát érte, egy hatalmas darabot kirobbantva. A kiszakított föld a hátul rohanó három ellenállóra zuhant, leteremtve őket a lábukról. Fedezékbe húzódtak egy kiálló szikla mögé. A HK, már nem mérhette be őket a szenzorjaikkal, így a találati pontossága csökkent. Majd tovább rohantak. Hamarosan kiértek a lövészárokból, nem törődve a társaik halálsikolyával.Jól tudták, hogy sokkal kisebb és pontosabb gépek vették át a munkát.

Russel két órája még San Francisco romjai alatt lévő, Görény bázison szolgált, mint tiszti orvos, most pedig futhat az életéért. San Francisco 2027-re már nem volt az a vendégmarasztaló hely. A kocsi roncsok, örökké tartó dugóban hevertek az egykori főutcán. A bennük ülő emberek elszenesedett holttestei, mint kísértetek ültek egykori kocsijuk volánjánál. – Terminátor – kiáltotta Blaine és a vállához emelte az M-16-osát, majd tüzelt. A mellékutcából előtűnő titánium csontvázat, de a gép lebukott a teflonbevonatú golyók elől és visszalőtt a fekete bőrű harcosra. Az megpróbált oldalra ugrani, de a Terminator fegyveréből meginduló sugár vállon találta. A férfi karja tőből leszakadt. Russel visszanézett a katonára. Úgy érezte, hogy segítenie kell rajta, elkötni a sebet, majd kivinni a sérültet. Hawkins továbbrohant egy pillantásra sem méltatva az emberét.

– Russel, jöjjön már! – ordította. A szanitéc leküzdött a hivatásából adódó késztetést, és előhozta a túlélőt. Követte Hawkinst. Távolról hallatszott Blaine sikolya, ahogy a T-800-as Blaine torkát a markába fogta. De a két ellenálló ezt már nem várta meg. Egy égett faszerkezet felé rohantak, majd befordultak balra. Hawkins egy merőlegesen álló fából készült ajtót nyitott fel. Mindketten lementek az alatta lévő helyiségbe. A tágas helyiség tele volt papírhulladékkal és törött bútorokkal.
– Egy óvóhely – állapította meg Russel.
– A fő, hogy jól védhető – mondta Hawkins, ahogy az AK-47-esét a vállához emelte és elfoglalta a helyét az egyik feldöntött fémszekrény mögött, majd Russelt egy intéssel a helyiség túlsó sarkába küldte. Russel a bázison csak egy Desert Eagle-t tudott magához venni, de megfogadta, hogy ha lejön egy gép, akkor, az utolsóleheletéig fog harcolni. Persze, ha Hawkins nem tudja, majd oldalba támadni. A levegő megfagyott, ahogy várták az esetleges támadást, vagy a gépek elkotródását a környékről. De nem hallották, hogy az ajtóhoz odaért egy T-800-as, esetleg egy HK hajtóműveinek dübörgését. Russel kifújta a levegőt, majd újra beszívta.
– Elmentek? – kérdezte Russel, mikor Hawkins megrázta a fejét. –
Valamit még tartogatnak – mondta az idősebb férfi, a tekintetét mereven az ajtóra szegezte. Hirtelen menydörgő robaj töltötte be az óvóhelyet, ahogy a pince bal oldali fala semmivé vált. A szoba levegője tele lett kőporral és sziklákkal. Russel reflexszerűen lekuporodott ezzel is csökkentve a robbanás erejét. A elővette zseblámpáját és rávilágított a törmelék halomra. Egy fémdarabot vett észre, majd egy újabbat. Hawkins közelebb lépett a hirtelen támadt lyukhoz, persze az AK-ját maga előtt tartva. Egy árnyék suhant keresztül, majd előttük ért földet. Legjobban egy hatalmasra nőtt hernyóra hasonlított, de fémesen csillogott, ahogy rávetült a lámpa fénye. Hawkins felordított.

– Fejvadász! – és már lőtt volna, de ekkor a gép belefúrta a fejét a földbe. A robbanás fénye, a por. Hawkins testét szétszaggatják a szétrobbanó gépezet szilánkjai. A csontjaiból jövő szikrázó fájdalom, a vér végigcsorog a hasfalán. Russel kezei ökölbe szorultak az emlékre. Mintha egy rémálom lett volna. Rémálom a rémálomban. A T800-asok elözönlötték a Görény bázist, miközben a menekülő katonákat a repülő HK-ák. Elszakadtak a menekülők fő csoportjától. Felnézett újra a kamera teleobjektívjébe. A szállingózó porban piros szemek, majd járkáló titánium csontvázak, ahogy kiviszik. Mint az ellenállók egy sérültet. Obszcén kép. Becsukta a szemét és elgondolkodott azon, hogyan került ide. Az emberek foglya lett, valami ismeretlen ok miatt. A hasán érezte a kötést, amely a sérülését fedte. Mikor is szerezte a sérülést? Amikor találkozni akart John Connoral és egy Terminátor rajtaütött. Közben nem tudta, hogy a kamera másik oldalán John Connor állt és töprengően megdörzsölte a halántékát. Nem bírta elképzelni, hogy a Skynet, hogyan képes ilyet tenni egy emberi lénnyel, bár nem lepődött meg.

– Gondoskodjak róla? – kérdezte a háta mögött álló Crowe százados, aki kiszabadította Russelt a Skynet Los Angelesi bázisáról. A szavai bűnbánóan hangzottak.
– Nem – mondta Connor.
– Reménykednünk kell abban, hogy még megmenthetjük a benne lévő változtatásoktól.
– Maga szerint egyáltalán menthető? – kérdezte a szikár férfi, ahogy a képernyőre nézett. Le tudta volna köpni a sovány férfit. Connor megértette. Négy katonája halt meg miatta.
– Mindenki menthető – válaszolta az Ellenállás vezére, és Russelre nézett. A férfi felpillantott, mintha a szemeibe nézett. Connor mintha felfedezett volna egy vöröses villanást, de biztos csak képzelődött. De ez a tény nem változtatott azon, hogy mi is valójában Russel.

II. Fejezet: Fémpokol

A parancsnoki szobát halk sustorgás töltötte be, amely a fal mentén lévő komputerek fogtak le és konvertáltak értelmetlen jelsorozatokká. Ezekre hamarosan kód török fogják magukat rávetni, hogy kisilabizálják a Skynet következő lépését. Connor látta, hogy Crowe számára ezek a hangok kényelmetlenül hatottak, míg számára minden hang, amely a hangszórókból jött ki, olyannak tűnt, mintha a Skynet röhögne rajta.

Láttod emberiség megmentője hallotta a gondolataiban a Skynet hangját. Hiába próbálod lerövidíteni ezt a háborút, de én megnehezítem neked a győzelmet.

– Baszd meg – gondolta Connor.
– Most már tudok arról beszélni, hogy milyen körülmények között hoztuk el ezt az alakot a bázisra – felelte Crowe.
A szemei fénytelenek voltak, ősz haja csapzott.
– Akkor meséljen, úgy hátha könnyebb lesz – válaszolta Connor a térképasztal másik végéből -, talán kitaláljuk, hogy a rohadék mit tervez?
– Igenis uram – Crowe elővett egy cigarettát és a szájába rakta, majd meggyújtotta. Leszívta a füstöt, majd kifújta.
– Épp a Los Angeles északi részén lévő bázisát derítettük fel…

A katonai teherautó keresztüldöcögött azon a salakhalmon, amely egykor Nyugat Hollywood volt. A Skynet atomtámadása először ezt a területet változtatta radioaktív salakká, persze miután letarolta Beverly Hillst. A sztárok luxusvillái a tulajdonosaikkal együtt porrá változtatta. Aldo Crowe és a öttagú csapata a teherautó hátsó ülésén ültek és aggodalmasan figyelték az eget. repülő Fejvadászokra figyeltek. Tudták, hogy ha felbukkan egy, akkor fújhatják az egész akciót. Magukra vették az éjfekete lepleiket, amelyek elnyelték a testük hőét. Az Ellenállás legújabb csodafegyvere, amely segítségével a gépek nehezebben szúrhatták ki a csapatot.
– Hallja főnök – szólalt meg Pope, egy vörös hajú szeplős suhanc, aki kibiztosította a Westinghouse plazmafegyverét -, hogy ha ez befuccsol, akkor mi ma este gépkaja leszünk.
– Hallgass már répafej – mordult egy mély medveszerű hang a teherautó rakterébe.
– Nem kellene ilyeneket mondani, mert a következőnek az lesz, hogy beletaposok a szádba és addig nem szállok ki, míg a seggeden nem jön elő a lábam. A nagydarab, fekete bőrű férfi, mint valami túlméretezett denevér gubbasztott a teherautó sarkában.
– Bárd, te mindig a humorodnál vagy – vigyorodott el Crowe, mire a válasz egy vicsor volt a néger sebhelyes arcán.
– Hogy ti milyen nagy faszkalapok vagytok – vágott közbe Marilyn egy szőke rövid hajú lány.
– Magának faszkalap százados, közlegény – förmedt rá Crowe, erre Pope hisztérikus vihogása és Bárd reszelős kuncogása töltötte be a rakteret.
– Kuss, legyen – kiáltott hátra a sofőr.
– Hamarosan megérkezünk a kiszállási pontra, és gondolom, maga se akarja, hogy a környék összes gépe, ide jöjjön erre a kibaszott ricsajra.
– A HK-ák meghatározott útvonalon járőröznek – válaszolta neki egy higgadt hang.

Kyle Reese egy elég csöndes és magának való katona volt, de az Ellenállásért az életét is oda tudta volna adni. A szemeit állandóan a kinti salakdombokon járatta, a Westinghouse-át szorosan fogta.
– Oké itt vagyunk – mondta a sofőr, ahogy leállította a kocsit az Ellenállók sorban kiszálltak. Crowe odasietett a terepjáró elejéhez, és behajolt a vezetőfülkébe. – Húsz perc míg bemegyünk, majd ugyanannyi míg kiérünk. Tíz perc amíg szabotáljuk a gyár generátorát. Annyi idő múlva legyen itt. A sofőr bólintott, majd ennyit mondott.
– Megvárom önöket, hülye leszek Gépország kellős közepén leparkolni a verdával – köpte ki és gyújtásba rakta a motort, majd elhúzott.
– Neked is sok sikert, szargalacsin – morogta az orra alatt Pope.
– Na, oké emberek – lépett eléjük Crowe derékra tett kézzel.
– Nyugis kocogásba haladunk, ha összeakadunk egy HK-val, akkor meglapulunk, és reméljük, hogy ez a kis Batmancucc – meglengette a köpenyét – tényleg olyan jó, mint ahogy a technikusaink mondják.
– Kifogunk purcani – válaszolta Pope erre, mire mindenki felröhögött. Ez feloldotta a hangulatot.
– Háború van, Pope – mondta Bárd.
– Kussolj, vagy dögölj meg. – Nem mondod – morogta az orra alatt Pope -, ahogy a többiek futásnak eredtek észak fele. A távolban látszottak a Skynet létesítményének fényei, ahogy megvilágították az atomrobbanások miatt a levegőbe jutott hamufelhőt. Crowe elnyomta a cigit a fémből készült asztallapon és maga elé nézett. A szemében semmi fény nem volt. Connor megértette. Neki is ok mindent fel kellett adnia és sok hibát elkellett követnie, mire eljutott idáig. Először is az apját áldozta fel, hogy ő élhessen, majd az édesanyját küldte el azzal a fegyverszállító konvojjal, amire lecsaptak a Skynet gépei. De eszébe jutottak azok az emberek, akiket gyakran öngyilkos akciókra küldött, de mégis önként jelentkeztek rá. Talán azért nem lett öngyűlölő, mert tudta, hogy szerepet játszik. A sors színházában.

– Jó munkát végzett százados – válaszolta erre Connor.
– Nem csak sikeresen szabotálták a Skynet egyik főbb létesítményét, hanem el…
– Behoztuk az ellenséget a bázisra! – ordította el magát Crowe.
– Hiába kaptuk el, és boncoljuk apró darabokra, de attól, még az a gép…
– Folytassa a jelentését, százados! – csattant fel Connor.
Crowe ekkor vette észre magát, hogy tulajdonképpen ellent mondott a felettesének. Az érzelmei vezeték és, hogy ennyire gyűlölte a gépeket. Ez már túl ment egy bizonyos határon.
– Szóval, két óra út után megérkeztünk a Skynet gyárához… – folytatta tovább a jelentését, mintha mi se történt volna, de a szemeiben kialudt a harag tüze, és újra tompa fény jelent meg benne. Kyle és Merilyn visszarohantak a gyár őrtornyainak hatósugarából. Óvatosan mozogtak, néha meg-megálltak, hogy az automatikus lövegtornyok szenzorjai ne szúrják ki őket. A másik három ellenálló egy mélyedésben várták őket.
– Helyzet? – kérdezte Crowe, ahogy lepöccintett egy hatalmasra nőtt poloskát, a plazmavetőjéről. Mellette Pope és Bárd kussoltak. A fiatalabb férfi, szinte Terminátorként pásztázta a Skynet vonalait.
– Láttunk pár Terminatort – mondta Reese, miután visszaugrott az árokba. – Szinte hemzsegnek a roncstelepen a Rakodók – Kyle a T-400-asokra célzott. Ezekre az arctalan, szögletesen mozgó fémvázakra, amelyek régen a Skynet harcosai voltak, de most rakodófunkciót láttak el, vagy a megsemmisítő táborok felügyeletével vannak megbízva.
– Meg láttunk egy csapatnyi T-700-ast, meg persze a gyár közelében egy tucatnyi T-800-ast, akik a kaput védik – folytatta Marilyn. – Nehéz menet lesz. – Szerintem hagyjuk az egészet – mondta Pope.
– Szóljunk Connoréknak és ők kiküldenek pár nagyágyút. – Hülye vagy Pope – oltotta le Bárd.
– Ha Connor ide tudta volna küldeni a nagyágyukat, akkor nem mi lennénk itt. – Pofa be – csitította le őket Crowe.
– Utánam mindenki. Keresünk egy szállítót és fellógunk rá. Egymás után ugrottak ki a gödörből, és kezdtek el rohanni a gépek vonalai felé. Az őrtornyok prehistorikus szörnyetegként forgatták a fejüket, ahogy pásztázták a területet. A tornyok mögött egészen más világ létezett. Egy hatalmas roncstelep volt. Dombokba rendezték az acélgerendákat, autóroncsokat és más olyan tárgyakat amik fémből voltak. Crowe az egyik ócskavas halom alól egy Abrahms tank csövét látta kikandikálni. Az egyik ócskavas domb lankáján T-400-asok egy csoportja belezett ki egy Apache helikoptert.

-Üdv a fémpokolba. Gondolta Crowe, ahogy céltudatosan kúszott át, a fémből készült hegyek között, amelyeken fémből készült hiénák csoportjai vágják és kalapálják a fémet, akár a saját társaik maradványait. Úgy nézett ki, hogy a Skynet is guberálásra kényszerült, sőt kannibalizmusra. Az egyik T-400-as, egy T-800-as fejét tépte le és dobta egy robotirányítású csillébe, amely már dugig volt a fémdarabokkal.
– Valami ötlet? – kérdezte Pope, ahogy figyelte a gépek ténykedését. A csille elindult a gyár szögletes tömbje felé a kötélpályán. Fellóghatnak a csillére, de fémhalmok könnyedén maguk alá temethetik őket. A T-400-asok nem az eszükről voltak híresek.
– Talán az a helikopter – mutatott rá Reese egy kibelezett UH-1Y típusú helikopter roncsaira. Pár 400-as típusú gép arra tartott. – Abba bejuthatunk.
– Jó ötlet őrmester – dörzsölte meg az állát Crowe.

Reese egy másik csatába egyedül elintézett egy HK-Tankot és csak ő tért vissza. Kellően találékony volt. Mind a négyen elindultak a helikopter felé. A roncsok alól egy HK egyik turbinája lógott ki. Emögül előbukkant egy otromba terminátor, amely nagyobb volt, mint egy T-800-as, de nem volt olyan otromba, mint egy T-600-as. Becélozta Pope-ot, de az Ellenálló lebukott. Reese kapcsolt előszőr és tűzelt. A plazma mellkasán érte a T-700-ast, ami hátrarepült. Reese odarohant a géphez és előkapott egy kést, majd kikaparta a gép még mindig pirosan villogó fotoreceptorát, a kábelel együtt.
– Kis trófea? – kérdezte Marilyn. – A kulcsunk – válaszolta Reese. Crowe elmosolyodott. Reese tényleg találékony harcos, és jó technikus. Habár egy fogolytáborban nőtt fel, persze, hogy megtanult pár dolgot a gépekről. Megelőzték a T-400-asokat, és beugrottak a belsejébe. Megkapaszkodtak a belsejében lévő hevederekben, ahogy a T-400-asok felemelték a fémroncsot és elindultak vele. Majd megrázkodott mikor belevágták az egyik csillébe. Az pedig elindult.
– Ez jól megy – szólalt meg Marilyn, ahogy a szállítóeszköz megindult. Ahogy haladtak, lassan megtelt a levegő a Skynet automatizált gyárának robajaival. Crowe kihajolt a csilléből és meglátta a gyárat. Az olvadt fémből Terminatorok karjait és páncéljait öntötték ki. Présgépek zuhantak rájuk, hogy végül a hiperötvözet lehűljön.
– Oké – mondta Crowe, nem felejtve el, hogy ők is egy beolvasztásra ítélt roncs belsejébe húzódtak meg.
– Ugrunk. A közelben volt egy párkány. Crowe felmászott a helikopter tetejére és ugrott… – A harmadik szinten tartották a foglyokat, azt is ott – bicentett Crowe a fejével a képernyőn lévő leláncolt férfira – steril volt a folyosó, Tiszta. Egy csomó emberi rab volt ott. Lesoványodva, megverve. Egyesekben alig volt élet, de ott volt ő – nézett fel Connora. – Fitten, kipihenten. Néhány sebhely volt rajta. Igazolta magát, hogy a Görény Bázisról jött. Ijedtnek tűnt, és én marha bedőltem neki, a többit tudja. Crowe ránézett a kamera képére. Russel lehajtotta a fejét, mintha bánatos lett volna. Connor megértette a százados érzéseit. Ő is követett el hibákat, de sikerült belőle győzelmet kovácsolnia. Egyre több csatákat nyert meg a gépek ellen, de ezekre két vereség jutott. Tudta, hogy két év múlva győzelmet aratnak a gépek felett, de a mostani események mindent megváltoztattak. Talán megváltozott a jövő…

Terminator-jogok: Maratoni árverés

Felemás eredménnyel zárult a Terminátor-jogokért kiírt árverés, a felek nem tudtak megegyezni, ezért los angeles-i idő szerint most délután egy maratoni, 5 órás árverésen küzd meg egymással a két potenciális jelölt, a Lionsgate és a Sony filmstúdió.
A Deadline Hollywood értesülései szerint a Lionsgate vissza akar térni a Terminátor-mítosz gyökereihez, s újra felépítené az univerzumot. Látvány helyett pedig az érzelmi szálakra helyezné a főbb hangsúlyt.
A Sony ezzel szemben pedig folytatná a posztapokaliptikus víziót, amiből a T4-ben kaphattunk kis ízelítőt.
A T4 egyébként azért sem tekinthető sikeres filmnek, hanem jóformán éppen csak nullszaldósnak, mert a 200 milliós gyártási költséghez egy 150 milliós (!) marketingköltség társult.

UPDATE:

Elkeltek a jogok, a győztes a Pacificor. 29,5 millió dollárt pengett ki a széria jogaiért, a Halycon pedig 5 milliót fog kapni minden egyes film után.

A Pacificor volt az a kockázati tőkealap, mely korábban 30 milliót kölcsönzött a Halyconnak, az ügyeskedésnek köszönhetően a hitel fedezetének a jogokat kérte. A hitel anno nem lett visszafizetve, így a jogok ideiglenesen már a tulajdonában kerültek a fedezeti alaphoz.

A Pacificor még nem gyártott semmilyen filmet, s nem igazán volt köze eddig a filmvilághoz. A Halycon korábbi tartozását pedig elengedte.

Terminator-író elképzelései a következő két filmre,

Az első kérdés az (és valószínűleg mindenkinek ez lenne), hogy amikor a Terminator-franchishe jogait értékesítették néhány napja, vajon mi történhet a hosszú ideje tartó sorozattal?

A Részletek mögött egy cikkfordítás lapul, mely a tényközlés végén véleményezi is az új fejleményeket.

Rövid hírek!

 • Ha minden jól megy még idén mozikba kerül Thomas Dekker (John Connor – TSCC) egyik filmje (természetesen a Rémálom az Elm Utcában remake-kel egyetemben) az Is All About Evil, melynek posztere itt tekinthető meg.
 • Richard T. Jones (James Ellison) hamarosan bemutatásra kerülő Tyler Perry’s Why Did I Get Married Too című filmjének trailere megtekinthető itt.
 • Az a pletyka járja, hogy Brian Austin Green anyagilag le van égve.
 • Garett Dillahunt (Cromartie/John Henry) szerepelni fog a Burn Notice c. sorozat harmadik évadának 16. epizódjában, melynek címe Devil You Know lesz. Az epizód vetítési ideje egyelőre ismeretlen.

  Továbbá a kritikusok elégedett a Winter’s Bone című drámával, melyből jeleneteket itt nézhetnek meg az érdeklődők.

 • Shirley Manson (Cathrine Weaver) – amelett, hogy nemrég stúdióba vonult, hogy az új Garbage album felvételeit megkezdjék – a jövőben több időt akar szentelni a melegek jogainak megvédésére.
 • A 19 éves Leven Rambin-t (Riley Dawson) eljegyezte barátja, Geoff Clark.
 • Stephanie Jacobsen (Jesse Flores) több szexjelenetet ígér a Melrose Place remake-jében, mely egyébként a nézettség fényében erősen kaszaközeli állapotban van.
 • Dean Winters (Charley Dixon) szerepelt a 30 Rock című vígjáték február 11-i epizódjában. Akit érdekel, az a negyedik évad 13. epizódját keresse!
  Egyébként a színész 2006 óta visszatérő mellékszereplő a szériában, a február 11-i epizóddal együtt 7 részben szerepelt eddig.
 • Sokak szerint első, s egyben utolsó évada lehet Sonya Walger (Michelle Dixon)  sorozatának az abc-n (FlashForward)
 • Még május előtt berendelte az abc a Cougar Town második évadát, melyben Butsy Phillips (Kacy Corban – TSCC) alakítja az egyik főszerepet.
 • Brendan Hines (Andy – TSCC) szerint nem kell tartani attól, hogy idén elmeszeli a FOX a Lie To Me-t, melyben ő alakítja az egyik főszerepet.
 • Psych 9 trailer. Egyik szerepben Michael Biehn (Kyle Reese – T1, T2)
 • Robert Patrick (T2 – T1000) szerepelt a Psych idei évadjában. Aki keresné, az a negyedik évad 10. epizódját keresse!
 • Kristanna Loken (T3 – TX) bevallotta, hogy korábban biszexuális volt, s románc fűzte Michelle Rodriguez-hez. Ezzel egyetemben cáfolta a terhességéről szóló pletykákat.
 • Egy holttestet találtak elásva annak az épületnek a közelében, melyben Christian Bale (John Connor – T4) lakott Új-Mexikóban, miközben a T4 felvételei folytak. A férfit meggyilkolták, a színészt egyelőre nem gyanúsítja a rendőrség.
 • Képek a Twilight Eclipse-ből, melyben Bryce Dallas Howard (Kate Connor – T4) is látható.

Idehaza is látható lesz a második évad!

sexon tagunk jelezte, hogy az évadfinálé után (amely február 20-án esedékes) érkezik idehaza a második évad is. Természetesen a Cool TV-re!

Kilenc hónappal ezelőtt az RTL Klub száműzte a szériát műsorstruktúrájából gyenge nézettségre hivatkozva, majd nyári vetítést ígérve szőnyeg alá söpörte.
Hét hónapnyi hallgatás után végre pontos dátummal szolgálhattunk Sarah Connor rajongóinak, ugyanis a Cool TV jóvoltából ismét elindult a széria az első résztől még 2009 decemberében, ahol megszakítás nélkül látható, s két hét múlva esedékes az első évad befejezése.

Annak idején hírül adtuk többször is, hogy az RTL Klub előre bezsepelte a második évad vetítési jogait, így a korai kasza magában hordozta annak lehetőségét, hogy idehaza a rajongók nem láthatják a második évadot – mely egyébként 22 epizódot foglal magában a csonka első évad után -, mely többek véleménye szerint is minőségileg többször ráver az első évadra, elég csak az utolsó epizódokra gondolni.
Nos, a tv24.hu szerint a széria idehaza február 20-án nem fut ki végleg, hanem 27-én folytatódik majd a második évad első epizódjával, mely Barátból ellenség címet fogja majd viselni. Egyelőre van ok a bizakodásra (ilyen epizódcímből kiindulva végképp), habár egyelőre a Cool TV eddig február 22-ig publikálta műsorrendjét. Amennyiben valóban pontos a fent nevezett oldal forrása, akkor nem lesz okunk panaszra, s talán az évad végére kapunk egy második évados DVD-t is (epizódszámból tippelve 2010 ősze esedékes).

Update: A port.hu-n is szerepel a Cool február 27-ei műsorrendje, így már egészen biztos: idehaza is lesz második évad!

Az extra.hu megszűnteti ingyenes szolgáltatásait!

Szinte hihetetlen, hogy 2007 decemberében indult el az oldal kezdetleges, amolyan v 0.1-es változata, mely hamar a feledés homályába merült 2008 januárjáig, az újraindításig, majd pedig a teljes újraalkotásig, ami 2008 februárjára tehető.
Természetesen mi is ingyenes tárhelyszolgáltatónál kezdtük. Az extra.hu gondozásában kezdtem el tevékenykedni egyedül egészen addig, míg szerkesztői részleg nem terebélyesedett ki. Ezek után jöttek a különböző hibák: adatbázis összeomlások sorozata, fehér halál és társai, és persze napokra történő oldal elérhetetlenség jellemezte mindennapjainkat egészen addig, amíg nem költöztünk új domain név alá, saját tárhellyel. Első  évértékelőnknél részletesen leírtuk a hibákat, de a fórum technikai topicjában is lehet olvasni érdekes szösszeneteket. Főként Lasaro hozzászólásait ajánlom, valahogy őt mindenkinél jobban utálta az extra szervere.
Részletek mögött pedig egy videó az extra.hu ingyenes szolgáltatásainak megszűnésével kapcsolatban.

Nyakunkon az évadfinálé!

Majd kilenc hónappal azután, hogy az RTL Klub szó nélkül, s azonnali hatállyal eltűntette a Terminator: The Sarah Connor Chronicles-t, majd azzal hitegette a rajongókat, hogy a nyár folyamán főműsoridőn leadásra kerülnek az epizódok.
Ahogyan az lenni szokott, természetesen a nyári vetítésből nem lett semmi. Gyógyír volt a sebre ugyan az első évad DVD megjelenése, de annak fényében, hogy a második évad ide sem fog érni… sovány vígasz volt. Vártunk, egészen decemberig, amikor is a széria az első résztől startolt a Cool TV-n, hogy aztán heti bontásban kerüljön képernyőre az epizódok.
Természetesen benne volt a pakliban, hogy a széria a Cool TV-ről is előkerül (Dead Like Me is csak pár részt ért meg a csatornán, majd “eltűnt”). Egyelőre jó hírrel szolgálhatunk annak, aki kizárólag a Cool TV-n, vagy kizárólag a Cool TV-n nézi újra a részeket, hisz meg van az első évad fináléjának dátuma: február 20.

Második évad? Ismereteink szerint még a sorozat premier előtt megvásárolta az RTL Klub, kérdés az, hogy valóban igaz-e? Pontos nézettség csak az első epizódokról van. Tekintve, hogy szintén a Cool TV-re “rúgott” Chuck második évada megérkezik, ennek fényében esély van sorozatunk 2.évadára is. Sarah Connor első epizódjait 50 ezer átlagnézőt érdekelt, míg a a fentebb említett széria első epizódjait átlagosan 25 ezer néző követte nyomon.
Természetesen egyelőre ez még csak tipp nézettség szempontjából, minden más kiderül az elkövetkezendő két hétben.