Monthly Archives: január 2010

Égető kérdések Terminator ügyben!

Mindig akadnak olyanok, akik rossz helyen vagy rosszul teszik fel kérdéseiket. Mostanában azonban egyre több Terminator-mítosszal kapcsolatos kérdés születik az egyik “közkedvelt” oldalon.
A részletek mögött megtekinthetőek az alábbi kérdések:

  • Terminátor és a hormonok
  • Schwarczhenger és az új Terminátor
  • Terminátorrá válás a’lá Marcus Wright
  • Washington és a Terminátorok
  • Terminátor és a szex
  • Skynet jelentése

Kérjük, aki tud értékelhető választ adni a részletek mögött bővebben kifejtett kérdésekre, az ne habozzon megosztani velünk!

Lopott jelenetekkel búcsúzott a Dollhouse?

Tegnap véget ért a Dollhouse, melyben egyébként Summer Glau is visszatért. Az utolsó epizódot ezúttal sem sokan követték figyelemmel. 2,16 millió néző volt kíváncsi arra, hogy is végződik majd a Babasufni, mely gyenge nézettségének ellenére is kapott egy második évadot.
Azok táborát erősítem továbbra is, akik nem hajlandók elfogadni azt a tényt, hogy ennyire kivételezték a Babakéglivel, mely az első évados számaival azonnal hatállyal kaszát érdemel volna, főleg a második évados halovány kezdés után. A FOX azonban jó fej volt idén is és persze előre jelezte, hogy köszönik ennyi volt, így Josh Whedon időben le tudna zárni az agymosott cicababákról szóló történetet.
Hasonló módon történt ez tavaly a Prison Break esetében is, ahol évad közepén érte utol a negyedik éve szökdöső fivéreket a sors, így ők nem csak egy remek lezárást, hanem egy lezáró filmet is kaptak. FOX fejeseinek elég érdekes elképzeléseik lehetnek az esélyekről, hisz az első két pénteki epizód után látni lehetett (aki nem látta, az hazudik), hogy bizony a második évad 22. epizódja lesz egyben az utolsó Krónikája Sarah Connor-nak, s ennek ellenére hagyták kifutni a szériát, mely egy hatalmas cliffhangerrel végződött végül.
Persze a legtöbben (csak úgy, mint Whedon) inkább a Terminator szériát mentette volna meg egy harmadik évad erejéig, mint újabb évadot nézzen végig a babák történetéről, mely ugyan minőségileg javult, de továbbra sem váltotta meg a napvilágot. A miheztartás végett azért megtekintettem az első két évadot (az első évadról itt, a másodikról itt írtam, ide nem láttam értelmét publikálni).
Mivel Whedon is nyomon követte Sarah Connor Krónikáit felmerül a kérdés: nem-e merített ötletet belőle? Részletek mögött spoileresen…

Újabb T-alkotás a polcra!

Szerintem senki nem gondolta volna, hogy egyszer eljön az a nap, amikor kis hazánkban is megjelenik a Terminator Salvation – The Machinima series c. 6 részes animációs minisorozat.
2009. márciuásban ugyanis a Pro Video jóvoltjából mindenki hazaviheti a szériát. Egyelőre még csak a magyar borító ismert (részletek mögött nagy felbontásban), a lemez extráiról, adatairől még nincs hír.

Sztori:
A Terminátor Megváltásban megismertük Blair Williams karakterét, az ő történetét meséli el a Terminator Salvation: The Machinima Series.
2016-ban indul a sztori (13 évvel vagyunk az Ítélet napja után), épp egy küldetés kezdetén látjuk Blairt (szinkronhang: Moon Bloodgood, ő játszotta a T4-ben a karaktert), ekkor már a 30-as évei elején jár, jól képzett, tapasztalt és nincs híján a bátorságnak sem.
Az embereket szinte maradéktalanul kiirtották a terminátorok, alig maradtak túlélők. Vissza kell térnie a kihalt Los Angelesbe, és megsemmisíteni egy “”The Ghost” nevű programot – ez az utolsó reményük. A Skynet ugyanis folyamatosan fejlődik, alkalmazkodik, az emberiség napjai meg vannak számlálva.
A továbbiakban pedig fény derül még arra is, hogyan is került a lány kapcsolatba John Conorral és az Ellenállással.

Cameron megcsinálta!

Most már hivatalos: minden idők legsikeresebb filmje lett az Avatar.
James Cameron saját magát győzte le, ugyanis 1997-es bemutató óta a Titanic birtokolta ezt a címet.
  • Amerikai bevétel: 554 981 691 $ (ez azonban még még a Titanic 600 milliós bevétele alatt van…)
  • Világviszonylat: 1 303 580 507 $
Összesen: 1 858 562 198 dollár
(2009. január 25-ig)

Így készült az Avatar

Néhány hírmorzsa

Lezárult a Thomas Dekker bírósági ügye, az ítélet 2 év próbaidő, 300 $-os bírság, s egy 12 órás tanfolyam elvégézése az ittas vezetéssel kapcsolatban.
Mint korábban hírt adtunk róla, Dekker ittas állapotban autójával elgázolt egy 17 éves kerékpározó fiút, 2009. október 14-én. A srácnak csak kisebb sérülesei voltak, a színészt akkor pedig 100 ezer dolláros óvadék ellenében helyezték szabadlábra.
Azt csiripelik a verebek, hogy Brian Austin Green újra eljegyzi egykori kedvesét, Megan Foxot.
Garret Dillahunt feltűnik a Burn Noticeban (3. évad, 16. rész)
A kritikusok 2 héten belül megtekintik az HBO egyik nagy reményekkel várt pilotját, a Games of Thronest, melynek főszerepét Lena Headey játssza. Az eddig kiszivárgott vélemények nagyon pozitívak az 5-10 millióból forgatott epizód vágatlan, “nyers” változatáról. Ha a sorozatot berendelik, 2011 tavaszán kerül képernyőre.
A 2009-es letöltési listát nézve a sorozatok terén továbbra is a Hősök (Heroes) vezet, de a top10 9. helyén ott tanyázik a TSCC is.

Neten Brian Austin Green be nem rendelt pilotja!

Már jóideje kiszivárgott a netre a CW csatorna egyik be nem rendelt sorozatának,  a Body Politic-nak a pilot epizódja (az első 30 perc), mi azonban csak most futottunk bele.
A rész érdekessége,hogy az egyik főszerepet Brian Austin Green alakítja.
Anno lelkes kritikai fogadtatásban volt része az epizódnak, a CW műsortervébe azonban már nem fért bele.
Főszerepekben még Jason Dohring (Veronica Mars, Moonlight), Minka Kelly (Friday Night Lights), Gabrielle Union (Ugly Betty, Flash Forward, Life – mindegyikben 4 epizód erejéig játszott) látható.
Részletek mögött a videó.

Thomas Dekker megkomolyodott!

Ma ilyen képgalériás napunk van.
Thomas Dekker ugyanis megkomolyodott, s ezt nem hagyhajtuk szó nélkül. Persze nem arról van szó, hogy soha többé nem fog hülyét csinálni magából, de ezúttal eléggé konszolidáltra vette a figurát.
Közeledik a Golden Globe-gála, s ez alkalomból tegnap a Los Angeles-i Kari Feinstein Golden Globes Style Lounge üzletében járt tegnap, és pózolt a fotósoknak. Semmi béna frizura vagy förtelmes smink, semmi trehány ízlésficamos gönc. Egy hajszálnyira sem extrém, csak egy “magatartás-szorgalom-ötös-stréber”.

Eladók Summer cuccai!

Nem kell nagy kiárusításra számítani, csupán a Dollhouse 2×11-es epizódjában viselt kék ruhácskára és barna cipőt lehet beszerezni. Licit az E-Bay-en, a cuccokat csak a forgatáson viselte Summer Glau

Summer Glau a Dollhouse 2×11-ben

A Részletek mögött néhány kép a Dollhouse egyik részéből (se2e11), középpontban az isteni Summer Glauval.