Monthly Archives: december 2009

A szerkesztők üzenete!

Kedves látogatók, tagok, fórumozók!

A Terminator Hungary szerkesztői ezúton szeretnék megköszönni, hogy 2009-es évben is velünk voltatok. Reméljük 2010-es évben is megtiszteltek figyelmetekkel.
Külön köszönet az oldalon található rajongói alkotásokért (videók, képek, írások, makettek), s nem utolsó sorban az oldalon történő gyökeres változtatásokhoz kapcsolódó segítségért.

A szerkesztőség Békés Karácsonyi Ünnepeket, és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kíván minden egyes látogatónak, tagnak, fórumozóknak egyaránt!

Avatar bevételek

Azt hiszem kevés Terminator rajongó van, aki nem várta az Avatar című filmet, melynek premierjét december 18-ra, azaz tegnapra időzítették szinte szerte a világban.

Két okból is várós volt, hisz maga James Cameron rendezte, akinek hálásak lehetünk az első két T filmért, továbbá az egyik főszerepet Sam Worthingon alakítja, akit idén a Terminator Salvation-ban ismerhetett meg a nagyközönség közelebről.
Nos jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy az Avatar siker a mozipénztáraknál, hiszen alig több mint egy napja került bemutatásra, s máris 27 millió dollárt termelt vissza az egyelőre ismeretlen gyártási költségből (mi még nem talált adatot róla, ha valaki tud összeget, ne habozzon megosztani velünk!), ezzel az első helyre kúszott fel a toplistán. Ezzel egyetemben a második helyen a The Princess and the frog, a harmadik helyen pedig a The Blind Side került, melyek az Avatar bevételének csak egy tizedét produkálták. Az előbbi 3,4 millió dollárt, míg az utóbbi 3,1 millió dollárt hozott.
Az, hogy az Avatar valóban megüti azt a minőségi szintet, amivel meg tudja őrizni a sikert, s nem csak a hype-nak volt köszönhető a rendkívül erős nyitány, az mindenképp a következő napokban, hetekben fog majd eldőni. Akik már megtekintették a filmet pozitívan nyilatkoztak, így kevés esély arra, hogy az erős premier után végül nem sikerülne James Cameron új alkotásának némi bevételre szert tennie. A filmet megtekintők kis része csalódott csak, imdb-n jelenleg 8,9 pontot ért el a 10-ből (hasonló pontokat szerzett a Terminator 2 is).
Egyelőre siker az új James Cameron-film, s valószínűsíthető, hogy a jövő hét elejére talán a 100 millió dolláros bevételt is eléri.

//Továbbá megkérünk mindenkit, hogy a hozzászólásokban ne spoilerezzetek! Amennyiben szükségszerű, nyithatunk a filmnek egy topicot a fórumban!//

Frissítések:

2010.01.03.

IMDb-értékelés: 8.8/10 (98572 szavazat alapján) – 26. Minden Idők 250 legjobb filmjének (Top 250 az IMDb-n) listáján.

  • amerikai bevétel eddig: 309,011 millió $
  • külföldi bevételek: 476,192 millió $

James Cameron csillagot kapott!

James Cameron a mennybe ment. Nem elég, hogy az Avatar jórészt csak pozitív kritikákat kap, s a tömeg egyre csak áramlik megnézni az év (évtized, évszázad) egyik mozgóképes csodáját – ez alkalomból pedig végre megkapta a maga jól megérdeméet csillagát is a Hírességek Sétányán (Walk of Fame).
A kanadai rendező úgy nyilatkozott, hogy “nagyszerű érzés”, ha az ember csillagot kap a Hollywood Boulevardon. A pénteki ünnepségen még maga Arnold Schwarzenegger is tiszteletét tette, s személyesen gratulált egyik kedvenc rendezőjének, aki  igazi A-kategóriás sztárrá tette anno az első T-filmmel, s nevét egybefonta A Terminátorral.
James Cameron volt a 2380., akinek neve szerepel a sétányon.

Mindenhol jelen vannak a gépek!

Kiárusít a Halycon

A Terminátor-jogokat egykor birtokló cég, a Halycon pénzzé tesz mindent, amit tud: ezúttal a Terminator: Salvationból jónéhány filmes relikvia kerül kalapács alá, szép kis összegekért. Jóformán csak a színészek kiköpött rágóját és hajtincseit nem adják el. Van köztük néhány egész ikonikus darab, és néhány igazán nevetséges cucc is.

A Részletek mögött a pár érdekesség az összesen 118 db (!) tételt tartalmazó listáról – a licit kezdőárai mellékelve.

“Anyósülésre” került a Krónikák

Egészen pontosan kilenc hónapot kellett várnunk arra, hogy Sarah Connor Krónikái ismét látható legyen idehaza.
A szériát itthon az RTL Klub vásárolta meg még tavaly, azonban sokáig halogatta annak műsorra tűzését. Végül idén februárban végre elindult, s hatalmas nézettséggel nyitott. Azonban a csatorna vezetői minden bizonnyal nem követték figyelemmel a széria kinti sorsát, ugyanis a negyedik epizód után azonnal lekapta a képernyőről, majd pedig azzal hitegette a hazai rajongókat, hogy majd valamikor nyáron leadásra kerül. Nem került.
Míg odaát két évad mehetett le, itthon csak az első négy epizód került leadásra, ráadásul Magyarország volt az első – s eddig egyetlen ország – ahol a széria első – kilenc epizódból álló – első évada nem került leadásra. A rajongók azonban vígasztalhatták magukat az áprilisi első évados DVD megjelenéssel, egy időre.

Ezután az RTL Klub megerősítette, hogy köszönik szépen a sorozatból nem kérnek, de a nézettségileg háttérbe szoruló COOL TV-nek átadják.
Természetesen kérdés az, hogy ez alkalommal mennyi epizód is fog adásba kerülni, illetve hány epizód lesz megvágva? Ugyanis december 26-án 22:35-ös kezdéssel műsorra tűzi a COOL TV a sorozatot az első epizódtól kezdve. Természetesen másnap 21.40-es kezdéssel megismétlik az előző napi epizódot.
Feltehetően heti bontásban érkezik majd ismét kedvenc szériánk. Emellett még érdemes megemlíteni, hogy az RTL Klubbon csúnyán hasaló Chuck is a COOL-ra érkezik az Agymenők-kel (The Big Bang Theory) karöltve.

Miért érdemes ismét neki ülni, ha láttuk illetve megvan az összes epizód? Mert, ha sikerült túlélnie a szériának a csatornán, akkor könnyen jöhet a második évad (ki ne lenne kíváncsi Catherine Weaver szinkronjára??), s ezáltal esély lenne egy magyar kiadású második évad DVD megjelenésre is!
Továbbá azt sem felejtsük el megemlíteni, hogy ez még csak a jelenlegi terv! 26-ig még könnyen megváltoztathatják a műsorrendet!

//Számlálónk jobb oldalra került. Kizárólag a csatornán történő első bemutatott epizódokig fog visszaszámolni, az ismétléseket nem vesszük figyelembe!//

Terminator – Másképp

McG keze a bilibe lóg?

Nem kedvezett ez az év a Terminator-franchise rajongóinak. Még februárban került át pénteki sávba a Terminator: The Sarah Connor Chronicles, mely – elsősorban borzasztó hátrányos időpontjának – köszönhetően vesztett annyi nézőt, hogy az amerikai FOX csatorna nemet mondjon újabb epizódok berendelésére.
Sovány vígasz lehetett volna a rajongók számára a negyedik mozifilm, mely a Megváltás alcímet viselte, s a rajongók is valami hasonlót vártak a harmadik mozifilm után, mely erősen megosztotta a rajongókat. Azonban az alcímmel ellentétben a film sem a franchise-nak, sem a készítőknek, s utolsó sorban sem a rajongóknak nem hozott megváltást, s hazájában anyagilag csúnyán megbukott, s az elkészítési költségeket, s némi hasznot is csak a nemzetközi piac tudta visszahozni.
Természetesen az alább felsoroltak csak a cukormázas “borítás” volt, ugyanis a Halycon vállalat épp a negyedik mozifilmtől várta, hogy megmentse az anyagi csődtől. Mivel ez nem sikerült, ezért csődeljárás alá került, a Terminator-franchise jogai pedig árverésre bocsájtották, melyért 2010 februárjáig lehet versengeni.

McG természetesen nem aggódik, hisz elmondta, hogy már dolgozik a következő Terminator filmen. Még nyáron nyilatkozta, hogy tisztában van azzal, hogy elrontotta a negyedik epizódot, de ezt a következő epizóddal majd kijavítja.
Kérdés természetesen az, hogy kijavíthatja-e? Ehhez mindenképp az kell, hogy a franchise jogai gazdára találjanak. Továbbá némi buktató is van a dologban, ugyanis a franchise kizárólag egy film készítését teszi lehetővé (ez a kitétel csak mozifilmes folytatásra érvényes, a tervben lévő tévé szériát lezáró film nincs benne!), de McG két epizód akar készíteni, s úgy tervezi, hogy az ötödik epizód után azonnal nekilát a hatodiknak. Annyit árult el, hogy Sarah Connor feltámasztásra fog kerülni, de a mikéntjét nem árulta el. Továbbá nagy hangsúlyt fektetne az időutazásra, s továbbá Marcus karakterét is jobban bemutatná, valamint több szerepet kapna Kate karaktere is, akinek terhessége kulcsfontossággal fog bírni a későbbi filmekben.

Ez mind szép is jó, azonban megeshet, hogy a rendező keze egyszerűen a bilibe lóg! A stúdió szempontjából – aki egyébként megerősítette – a film anyagi bukás volt hazai (amerikai) viszonylatban, s üzleti szempontból a nemzetközi piac másodlagos, habár ott a film sikeres volt. Ezáltal megeshet, hogy McG-t nemes egyszerűséggel lecserélik egy általuk jobb adottsággal bíró rendezőnek.
Továbbá semmi nem garantálhatja az ötödik rész sikerességét, ismervén a negyedik rész fogadtatását. Továbbá nagyobb buktára lehet számítani, ugyanis McG korai tervei kevés rajongónak nyerte el eddig a tetszését. Ráadásul az sem növelte a rendezői népszerűségét rajongói körökben, hogy a beígért fél órás extra rendezői változatból gyakorlatilag egy öt perces exkluzív Blu-Ray kiadás lett.

Képek az Empire galériájából!

A neves magazin még áprilisban ünnepelte megalapításának 20. évfordulóját, s ez alkalomból számos sztár bevonásával készítettek el egy igazi múltidéző sorozatot: minden színész/színésznő  1-1 korábbi ikonikus szerepét idézte meg a fotózás alkalmával. Akkor jónéhány kép helyhiány miatt nem fért bele az újság akkori számába, ám most nyilvánosságra került a teljes galéria.

Karácsony Terminatorok nélkül??

Terminator Christmas from TerminatorFiles on Vimeo.