Monthly Archives: június 2009

T2 – Másképp

Summer Glau szembenéz “önmagával”

Íme a délelőtt ígért képgaléria, ahol Summer ellátogatott a Terminator Expora, Tokióban, s ámuló szemmel figyeltea  kiállított tárgyakat.
Főleg Cameron a vitrinben váltott ki csodálkozást a részéről.

A Terminator bukása

Portal Awards jelölés!

Újabb jelölést gyűjtött be az egy hónapja törölt Terminator : The Sarah Connor Chronicles két legfiatalabb szereplője, Thomas Dekker, és Summer Glau.
A két sztár már büszkélkedhet egy-egy Saturn jelöléssel (eredmény csak júliusban), s emellé beszerzett egy-egy Portal awards jelölést is. Természetesen ugyanabba a kategóriában, mint amelyben jelölték őket Saturn díjra is. Summer Glau a legjobb TV-s női mellékszereplő, addig Thomas Dekker a legjobb TV-s férfi mellékszereplő díjáért szállhat harcba.
És mellékes megemlíteni, hogy magát a sorozatot jelölték egy kategóriában a Teen Choice Award-on, valamint ugyanitt jelölést szerzett Summer és Thomas is.

És mi a helyzet az extrákkal?Már korábban is írtunk arról, hogy függetlenül a folytatástól (amiről már tudjuk, hogy nem lesz) még idén megjelenik a második évad is DVD-n, feltehetően jó pár extrákkal.
Most már hivatalos, hogy 2009.szeptember 22-én lát majd napvilágot DVD-n és Blu-Ray-en. A csomag feltehetően 6 korongot fog tartalmazni (nem kizárt, hogy 7, de erről nincs megerősített információ), s a legtöbb extra az utolsó lemezen lesz elérhető.
A lemezek 1-es régiókódosak lesznek, tehát aki asztali DVD/Blu-Ray lejátszón szeretné megtekinteni újra a második évadot, az jobban jár, ha meglesi készüléke specifikációit, vagy az évadpakk mellé rendel kintről egy lejátszót, persze, ha belefér a keretbe.
A DVD és a Blu-Ray megjelenés pár dologban különbözni fog. Nyelv szempontjából mindkét megjelenésre rákerül az eredeti, angol hangsáv. A DVD-n másodlagos nyelv a portugál, a Blu-Ray kiadáson pedig a japán lesz. Természetesen mindkettő 5.1-es hangzással.
Feliratokat tekintve két féle angol felirattal lesz dolgunk: egy átlagos, és egy halláskárosultaknak készült kap helyet a lemezeken. Ezen kívül lesz portugál, német, norvég többek között. A DVD kerekítve 60, míg a Blu-Ray 80 dollár körüli áron fog mozogni. Valószínűleg az első évaddal kombinálva lesz lehetőség kedvezményre is.
És akkor az extrák:

 • Kimaradhatatlan a Bakiparádé, mely mindkét kiadáson rajta lesznek.
 • A krónikák folytatása címmel kapunk egy werkfilmet a második évad készítéséről.
 • Kapunk még egy további werkfilmet, melyben részletesen bemutatják, hogyan építették fel a második évadot epizódról-epizódra, s az egyes ötletek miként befolyásolták a már korábban vázolt elképzelést. A werkfilm Write The Future néven lesz elérhető majd.
 • Egy hosszabb film, mely azt mutatja be, hogyan hozták létre a sorozatban látható CGI jeleneteket a Conceptualization című rövidfilmben.
 • Vér és Fém: Beszédes cím. A sminkmesterek beszélnek majd arról, hogyan is alkották élethűre a második évadban szereplő gépeket.
 • Designing Destruction címmel kapunk egy olyan filmet, melyben többek között Marek Dobrowolski beszél arról, hogy milyen nehézségeket kellett legyőznie a készítőknek, hogy egy-egy helyszínt megalkossanak. Többnyire a jövőben játszódó jelenetekről lesz szó benne.
 • Természetesen mit ér egy DVD/Blu-Ray kiadás Törölt jelenetek nélkül?
 • A Choreographing Chaos : Kisfilm. Többnyire a kaszkadőr mutatványokról fog szólni.
 • A War Stories című kisfilmben a készítők a legemlékezetesebb kihívásokról fognak beszélni a második évad kapcsán.
 • Zenekedvelőknek ínyencség lesz a Setting The Tempo kisfilm, melyben Bear McCreary mesél többek között az évadnyitó dalról (Shirley Manson – Samson & Delilah), valamint a sorozatban elhangzó dalokról, s az új főcímről is.
 • A Motivations című extrában jobbára a készítők fognak beszélni arról, hogy hogyan hozták össze az epizódok megírását a szereposztással.
 • Cameron vs. Rosie: A jelenet megalkotása. Aki nem tudná, hogy ki az a Rosie, az kattinson ide, és megtudja.
 • Storyboard-ok tömkelege is helyet kap a lemezen.
 • Audiókommentárok: Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Shirley Manson, valamint Josh Friedman, James Middleton és John Write közreműködésével.
 • Kizárólag Blu-Ray kiadáson lesz rajta a Collision The Future, mely a második évad utolsó epizódjában használt speciális effektusok készítését mutatja majd be részletesen az elejétől, a végéig.

“A fiú, aki pengeélen táncolt” Josh Friedman “kifakadása”

Kifakadt Josh Friedman, s egy június 4.-i blogbejegyzésben adott hangot nemtetszésének. Nem kertel, nem szépít, csak a szemünkbe vágja, hogy mit gondol, mit érez.
A Részletek mögött olvasható, magyarul! A szöveg vulgáris kifejezéseket is tartalmaz, akiknek ez sérti a szépérzékét, azok ne olvassák.

1.évad intrók – másképp!

Sarah Connor “meggyilkolva” és “elföldelve”

Hétfőn a FOX bejelentette, mely sorozatok térnek vissza a 2009/2010-es idénybe. A hivatalos bejelentés előtt már minden futó sorozat sorsa kiderült, kivétel ez alól csak Sarah Connor volt, akinek sorsáról már megannyi pletyka keringett. Az Upfronts-on bejelentésre került: nem rendelnek be újabb részeket a sorozatból.
A rajongók teljesen ledöbbentek, habár sejthető volt, hogy a közelgő Terminator Salvation nem fogja megmenteni a sorozatot. Gyors hadjáratba fogtak, s mivel a kereskedelmi csatornáknak megvan a hivatalos “menetrendjük” a következő tévés évadra, így fókuszba a nyáron nevet váltó Sci-Fi Channel került.
Azonban a rajongóknak szembe kell nézniük a rideg tényekkel: még költségcsökkentett további epizódokat, sőt, lezáró filmet sem fognak kapni, hisz a FOX nem kéri vissza korábban likvidált sorozatát, valamint a nyár közepétől SyFy nevet felvevő Sci-Fi Channel se mutat érdeklődést a széria után.
Rajongói elhivatottság megvan, azonban ez édes kevés. A Warner Bros. nem próbálta átmenteni más országos csatornára, mivel azok nem érdeklődtek a sorozat iránt. Továbbá más csatornára átmozgatás is lehetetlen a sorozat költségvetését tekintve.
Az utolsónak vélt remény a SyFy lenne, azonban kiderült: az arculatváltáshoz programstruktúra-váltás is tartozik, így a csatorna még költségcsökkentve sem kér Sarah Connor-ból. Az pedig mindenképp nem jó előjel, hogy Josh Friedman a közeljövőben nem kíván foglalkozni a szériával, s a szereplők is elkezdtek új munka után nézni.
A rajongók elmondása szerint, a legnagyobb butaság a FOX részéről az volt, hogy kirántották Sarah Connor talpa alól a talajt, s a Dollhouse-nak adtak lehetőséget. Ami önmagában még érthető lenne, ám abban a Dollhouse/Terminator rajongó tábor egyetért, hogy a pénteki halálnapon hagyni a szériát nem túl fényes jövőt jósol. Annak fényében pedig végképp, hogy a Babakégli olyan bejáratott, több éve futó sorozatokkal fog megmérkőzni pénteken, mint a Médium, illetve a Smallville.

Frissítés: Aki eddig nem hitt nekünk (meg Friedman barátunknak), az csekkolhatja ezt. Az ok ugyanaz, amit már leírtunk: ekkora költségvetést nem bír el a Sci-Fi.