Monthly Archives: január 2009

Hivatalos RTL Klub promó!

2×14 The Good Wound promóképek!

Míg a magyar premier 7 nap múlva, addig kint a soron következő rész 17 nap múlva, azaz február 13-án, pénteken kerül adásba. Előzőleg már két podcast is kikerült, várható volt a promóképek feltűnése. A részletek mögött összesen 4 darab kép található a Good Wound című epizódból.

Február 3-án startol idehaza a TSCC!

És bizony a hír igaz! Február 3-án, azaz két hét múlva, kedden végre megérkezik hazánkba a Terminator : The Sarah Connor Chronicles (magyar cím: A Terminátor : Sarah Connor Krónikái) egyelőre az első évaddal. A Pilot epizód a Múlt és jövő címet kapta, és 21.20-as időpontban fog majd bemutatkozni a magyar nézőknek, akik nem éltek a letöltési lehetőséggel.

Régi ismerős a T4-ben?

Amíg a sorozat következő részére várunk (ill. a magyar premierre), egy kis csemege a készülő, 2009. május 22-én bemutatásra kerülő Terminator: Salvation (Terminátor: Megváltás) című filmről.

Egy roadshow keretében kérdéseket lehetett feltenni McG-nek, a rendezőnek, aki érdekes dolgokat árult el:
Ugyanis szeretné, ha mindenki számára élvezhető lenne a T4, tekintettel azokra is, akik nem látták az előző 3 filmet, vagy semmilyen információval nem rendelkeznek a Terminátor-univerzumot illetően.
Ezt megoldandó, a film elején néhány perces összefoglalót láthatnánk az eddig történtekről, melynek narrátora természetesen Sarah Connor lenne – nem más, mint Linda Hamilton tolmácsolásában! A tárgyalások már folynak.

/Forrás: www.comingsoon.net /


RTL Klub sajtótájékoztató – Jön a TSCC!

Lezajlott az RTL Klub tavaszi sajtótájékoztatója, vázolták a beszerzett új sorozatokat, filmeket, elárulták a visszatérőket. Ergo szinte mindenről volt szó, amit majd a tévében láthatunk tavasszal, de a pontos vetítési időpontok nem kerültek szóba.

És igen, jön a TSCC hozzánk is, konkrét időpontról még mindig sehol semmi, csak annyi, hogy február. Végülis az csak 28 napos.

“A népszerű Terminátor-filmek után megszületett a sorozat, melyet az RTL Klub A terminátor: Sarah Connor krónikái (Terminator: The Sarah Connor Chronicles) címmel tűz februártól műsorára. Kiderül, mi történik azután, hogy Sarah Connor felhagy a meneküléssel, és ezzel egy időben támadásba lendül az egyre csak fejlődő technológiájú ellenség ellen. A „gonoszok” célja, hogy elpusztítsák Saraht, valamint fiát, s rajtuk keresztül az egész világot. A 15 éves John Connor lehet ugyanis az emberiség megmentője. A fantasztikus látványvilágú sorozat hatalmas nézettséget produkált Amerikában.”

A teljes szöveg itt olvasható: http://www.sorozatjunkie.hu/2009/01/15/standoff-fringe-the-mentalist-es-damages-az-rtl-en/

Feltehetően április 10-ig lesz TSCC

Azt már korábban is tudtuk, hogy február 13-án tér vissza a sorozat, méghozzá a pénteki sávban, karöltve a most induló DollHouse-szal. Viszont ma csordogált be a médiába a hír, hogy április 17-étől a sorozat helyét átveszi az elkaszált Prison Break, így több mint valószínű, hogy második évad utolsó epizódja április 10-én kerül majd képernyőre. Ismétlésekről nem tudunk, így szinte biztosra vehetjük,hogy megszakítás nélkül lemegy majd a maradék kilenc rész.

És hogyan tovább?

Nem tudni. Az esélyeket sem tudjuk, csak reménykedhetünk, hogy Sarah Connor még visszatér egy harmadik évadra. Van még kilenc epizód, ami  az új sávban bizonyíthat.

A sorozat DVD-jéről ismét!

A Fórum Home Entertainment több jó hírrel is szolgált a 2009-es dvd-kiadásokat illetően. A sorozatok közül idén végre kezünkbe vehetjük majd a Terminator: Sarah Connor Chronicles mellett a Halottnak a csókot (Pushing Daisies), a The Big Bang Theoryt, A pletykafészket (Gossip Girl), a Chuckot. Filmek terén is ütős ajánlatokkal álltak elő, itt megtekinthetőek a várható megjelenések, a pontos időpontok később kerülnek nyilvánosságra.

/forrás: DVDExtra/

Nézzük a jó oldalát!

Nem nagyon szoktam nézegetni a nézettséggel kapcsolatos infókat, ma mégis kénytelen voltam átböngészni őket, mivel a fenti nézettségi adatokat kibővítettem az első évados számokkal. Ennek kapcsán belefutottam ebbe a cikkbe, mely szerint nem kellene csüggednünk.

Hisz a kaszást hivogató számokkal is kaptunk egy teljes, 22 epizódból álló második évadot, a berendelt 13 helyett. A bejegyzés szerint megintcsak úgy néz ki, hogy jön a kaszás, bár ezt még befolyásolhatja a pénteki eredmények is. Értelemszerűen, kereshetjük a zsebkendőket, ha esik a nézettség. Imádkozhatunk, ha hozza a stabil 5 millás eddigi nézettséget, és persze kicsit mosolyoghatunk, ha jobb számokat hoz a maradék kilenc epizód.

Jonathan Jackson nem lesz állandó szereplő

Ha hinni lehet a készítőknek, akkor valószínűleg a fent látható színész nem lesz állandó szereplő a február 13-án visszatérő, jócskán a második évadában járó sorozatban. Mivel (elvileg) nyakunkon a magyar premier, illetve lehetnek még olyanok, akik nem tartanak lépést az amerikai vetítéssel, ezért a részletek mögött némi spoileres információ a soron következő epizóddal kapcsolatban.

Január 12-én startol a TSCC, csak nem itthon

Természetesen még véletlenül sem nálunk, hanem kint a németeknél. Ismereteim szerint már kint lement fizetős csatornán, de még kereskedelmi csatornát nem látott a sorozat. Január 12-től pedig heti rendszereséggel érkezik a német nyelvű Pro 7-re a sorozat. A tévécsatorna oldalán megtekinthető a sorozat “adatlapja” is.

Magyar premierről még semmi biztos, csak az, melyet már leközöltünk előző hónapban, miszerint januárban szállingózik be az RTL Klubra. Annyi bizonyos, hogy január 19-ig biztosan nem kerül adásba, de ne legyünk pesszimisták, hisz 31 napos az a fránya január.