Monthly Archives: november 2008

Ez már nekünk is fáj…

Hol van a pilot epizód 18 milliós nézettsége? Hol van az első évad stabil 9-8 millás számai? Egyelőre nem tudjuk. A második évad alig 6 milliós nézőszámából a sorozat folymatosan veszít. A múlt heti epizód javított, örültünk is neki. Azonban az e heti nézettségi számok azt bizonyítják, hogy akkorát esett a nézettség, mint Piri néni ól ajtaja.

Állunkat kerestük, ha nem látom el se hiszem az adatokat. A múlt heti 5,34 milliós nézettségből az eheti részre már csak 4,62 jutott. Reméljük, a téli szünet jót tesz majd a sorozatnak. Abban pedig még inkább reménykedünk, hogy a pénteki napon majd magára talál, vagy ez a kriminális nézőszám elegendő lesz a túléléshez…

Hazai Premier (?)

Sajnos hazai premierről megint nem tudunk semmi érdemlegeset, semmi hivatalos információt szolgáltatni. Mint ismeretes, sok hazai lap is megírta hivatalos forrásokból, hogy a sorozat első – kilenc epizódból álló évada – 2008 őszén érkezik majd az egyik hazai kereskedelmi csatornára. Ennek örültünk is, kíváncsian vártuk vajon milyen lesz a szinkron.

Elérkezett azonban az ősz, de Sarah Connor nem tette tiszteletét Magyarországon. Majd jött a hivatalos tájékoztatás, jó hosszú listával a visszatérő sorozatokról, műsorokról. Több közönségkedvenc folytatás sem fut jelenleg a hazai tévében, így a Terminator : The Sarah Connor Chronicles sem fért bele – elvileg – az őszi, téli szezonban sem. Elvileg, majd tavasszal…

Már többször megemlítettük a fórumban, hogy nyáron írtunk az illetékeseknek, de válasz nem érkezett. Úgy döntöttünk, hogy nem próbálkozunk. Ha lesz valami, biztosan értesülünk róla. Mivel láttunk már megvásárolt – és utána le nem adott – szériákat, így az RTL Klubbos számlálónk lekerült.

2×10 Sneak Peak

2×10 Strange Things Happen At The One Two Point

2×09 Complications Trailer

Halálnapon a Sarah Connor Chronicles!

Sarah Connor “hívei” nem győztek a szívükhöz kapkodni, amikor a Sci-Fi Portal megszellőztette, hogy egy FOX benfenntes szerint le akarják állítani a sorozat forgatátást. Akár mesébe illő fordulatnak is betudható, hogy ennek ellenére ahelyett, hogy a 13 epizóddal elkapta volna a kaszás a sorozat, kapott mellé még kilenc epizódnyi megrendelést, ezzel 22 részesre bővítve a második évadot.

Hivatalosan az az információ látott napvilágot, hogy a sorozat plusz epizódjainak berendelésének hátterében nem a rajongók, hanem a sorozat epizódja alatti reklámozók gondoskodtak, miszerint ők még mindig szívesen promozzák termékeiket, szolgáltatásaikat az adott rész szünetében. Persze akár itt is visszaolvasva, láthatjuk a rajongók által készített posztereket és videókat, melyben arra kéri a FOX-ot a “TSSC-hívek”, hogy mentsék meg kedvenc sorozatunk, majd tegyék át a szerdai idősávba.

Nos kérésük nem talált süket fülekre, ám szerda helyett pénteken fog jelentkezni a sorozat új epizódjaival 2009. február 13-tól. Valószínűleg a közbeiktatott téli szünetről fog majd új időpontban visszatérni Sarah Connor az újabb krónikáival. Kósza pletykák szerint november 24-én lesz a téli szünet előtti utolsó rész, bár ez még koránt sem hivatalos, továbbá az sem, hogy a következő epizódot már csak az új időpontban láthatnánk (ami 9-10 hetes szünetet jelentene).

Az tény, hogy nem épp fényes nézettséggel tért vissza a sorozat a második évaddal. A kezdő 6,34 milliós nézettségről – az eheti résszel – elérte az 5,14 millás nézettséget, ami a leggyengébbnek számít az egész sorozatban. A rajongók szerint a gyenge nézettség oka a visszatérő sorozatok, melyek az első évad vetítésekor épp kényszer pihenőjüket töltötték az írói sztrájk miatt.

Azt kijelenthetjük, hogy az új időpont fog dönteni a sorozat további sorsáról, azaz a második évad végén érzékeny búcsút veszünk Sarah Connor krónikáitól, vagy pedig türelemre intik a készítők a rajongókat a harmadik évad kezdetéig.

A sorozat ugyanabban az idősávban bizonyíthat majd, mint most, annyi különbséggel, hogy hétfő helyett pénteken, illetve a Prison Break helyett a FOX újoncát, a Dollhouse-t fogja felvezetni.

Hivatalos: +9 epizód!

Már korábban írtunk arról, hogy elindult a pletyka, miszerint a Fox le akarja állítani a sorozatot. Később épp ellentétes hírek keltek szárnyra, hogy a sorozat megkapta a teljes évados megrendelést a csatornától, azaz az eddig berendelt 13 részt kibővítették még 9 epizóddal, így egy 22 epizódból álló évadot kapunk az írói sztrájk miatt – eredetileg 13 epizódra tervezett – elég csonkára, összesen 9 epizódból álló első évad mellé.
A költözés, és az ebből adódó technikai problémák miatt nem írtuk meg, de, immár hivatalos a hír, a sorozat valóban megkapta a plusz epizódokat, melyet hamarosan kezdenek el forgatni. A részletek mögé tekintve pedig megtekinthető a hivatalos bejelentés is.