Category Archives: Hírek 2013

TSCC: The Virtual Season 2. évad 1. rész

Megkésett utókarácsonyi ajándék, folytatódik fan fiction fordítássorozatunk, Joe Maschine jóvoltából, aki az ünnepek alatt sem tétlenkedett, alább a TSCC: The Virtual Season második évadjának első része.

Első Epizód – Falloutbevezetés (fordító: Joe Maschine)

 • Act 1 (fordító: Joe Maschine)
 • Act 2 (fordító: Joe Maschine)
 • Act 3 (fordító: Joe Maschine)
 • Act 4 (fordító: Joe Maschine)

Vonatkozó topiktéma itt.

Újabb Terminator Sorozat van a láthatáron??

TerminatorTerminator 3 okozta csalódásnak következtében mindenki várt egy olyan művet, ami visszaadja azt az érzést, amit az első két mozifilm okozott. Amikor napvilágra került, hogy érkezik egy sorozat, mely a második rész után egy alternatív idősíkban folytatja történetét, mindenki kíváncsian várta. A Terminator: The Sarah Connor Chronicles címre keresztelt sorozatot végül az amerikai FOX csatorna 2008 februárjában mutatta be, s hatalmas – hozzávetőleg 18 millió – nézettséggel startolt. Azonban ebből rengetegen lemorzsolódtak, de még így is megélt egy második évadot a széria, mely egy hatalmas cliffhangerrel zárult a FOX döntésének köszönhetően.
Lassan négy éve, hogy a sorozat lekerült a képernyőről, s azóta már kénytelen volt minden rajongó beletörődni abba, hogy nem lesz sem folytatás, sem pedig lezáró film. Azonban a Terminator jogok más céghez kerültek, amely rögtön elkezdte előkészíteni az ötödik mozifilmet, amelyről hamarosan kiderült, hogy nem folytatás, hanem egy reboot lesz. A tegnapi nap azonban napvilágot látott egy olyan hír is, miszerint a filmet jegyző Annapurna Pictures elgondolkozott egy lehetséges TV sorozaton is, azaz az öntudatra ébredt robotok ismét visszatérnének a tévék képernyőjére. Habár egyelőre nem ismert, hogy mely TV csatornára terveznék az esetleges premiert.

Annyi mindenképp biztos, hogy a 2008-as The Sarah Connor Chronicles sorozathoz nem lesz egyáltalán köze, azaz nem a lassan öt éve elkaszált sorozatot fogja folytatni, hanem egy teljesen új széria lesz, amely az első mozifilm egyik jelentős momentumától venni fel a szálat, s onnan más megvilágításba helyezné a dolgokat. Mindenesetre a sorozat elkészítése egyelőre még csak erős terv fázisában van, ugyanis az adott széria cselekményszála keresztezné a 2015-re tervezett filmet.
Ha az elképzelés valóban megvalósul, így a rajongók az új sorozatot valószínűleg leghamarabb csak két év múlva láthatják. A készítők a széria megalkotásához egyébként a Thor és az X-men: Az elsők íróit kérték fel. Mindenesetre bizakodunk.

A jelzésért köszönet T800-101-nek.

Források: Sorozatwiki, Variety

További érdekes hírek a 2015-ös Terminator filmről!

Az a mondás igaz a szórakoztató iparra, hogy ami pénzt hoz a konyhára, azt sokáig a köztudatban fogják tartani az emberek. És persze ez teljesen független a minőségtől is. Ez igaz a Terminator – franchise-ra is, amely eddig négy mozifilmet, egy tévésorozatot, s egy animált sorozatot és ehhez kapcsolódóan pár játékot élt meg. Ezek közül egyedül a Terminator: The Sarah Connor Chronicles volt nagyobb bukás, melynek olyan drasztikusan csökkent a nézőszáma, hogy végül a készítési költségek sokkal többe kerültek, mint a reklámbevételekből befolyó összeg. Így a csatorna két évad, azaz 31 epizód után kaszálta a sorozatot, mely a mai napig befejezetlen maradt.
Ellenben a mozifilmnél más helyzet alakult ki. A rajongók többsége az első két részt tartja igazi filmnek, míg az utolsó két epizóddal egyáltalán nincsenek kibékülve, úgymond feleslegesnek tartják. Függetlenül attól, hogy milyen minőségűek az utóbbi két rész, mégis hoztak annyit a mozipénztáraknál, hogy elkészülhessen egy újabb Terminator alkotás. Viszont a film rendezője Alan Taylor közzé tette, hogy nem egy folytatás lesz, hanem a hírhedt filmszéria eljutott arra a pontra, hogy csakis egy reboot formájában térhet vissza. Egyelőre nincs okunk félni, hisz akár jól is elsülhet a dolog. A közelmúltban akár több filmes példát is fel lehet hozni, hogy egy reboot mennyire is jól sült el kritika és bevétel szempontjából. Erre elég felhozni példának például a Pókember – A csodálatos pókember párost.

A hosszabb bevezetőtől eltekintve két frissebb hírt is tartogatunk látogatóinknak. Első hírünk miszerint felröppent az a hír, hogy a többnyire az alacsony költségvetésű tv-sorozatok szintjén mozgó, s az esetek többségében még mozikba sem kerülő filmekben szereplő Jean Claude Van Damme bejelentette igényét, hogy szívesen részt venne a 2015 július 1-én bemutatásra kerülő új Terminator mozifilmben.

Jean-Claude-Van-Damme_11Egyelőre semmi hivatalos információ nem került eddig a napvilágra az új filmen dolgozóktól, hogy ezt a kérést számba vették volna, így egyelőre semmi biztosat nem tudunk arról, hogy a színész valóban feltűnne a jövőből érkező robotokban gazdag új alkotásban. Mindenesetre mi reméljük, hogy eme kérést a készítők figyelmen kívül fogják hagyni.

Másik hírünk, miszerint egyre szűkebb lett azon színésznők listája, akik eljátszhatják Sarah Connor-t az új filmben. Jelen esetben csak két színésznőről van szó: Emilia Clarke és Brie Larson.

Emilia_Clarke_2013_(Straighten_Colors_2)

cear-brie-larson-v

Jelzésért köszönet T800-101-nek.

Források voltak: Filmbuzi, Cinestar

Novemberi egysorosak

 • Terminator 5-nek még mindig szabad a rendezői széke. Egyelőre a Thor: Sötét világ rendezője, Alan Taylor tárgyal ezzel kapcsolatban a jelenleg a film jogait birtokló filmstúdióval;
 • Úgy néz ki, ha valóban Alan Taylor lesz az ötödik mozifilm rendezője (mely még mindig a 2015. június 26-ai premier dátummal rendelkezik), akkor nem kerül kihagyásra Arnold Schwarzenegger sem. Bár még hivatalos megerősítés nincs ezzel kapcsolatban;
 • Elérhetővé vált Lance Henriksen legújabb filmjének előzetese, a The Visitor, mely itt megtekinthető;
 • A remake láz elérheti a Kedvencek temetőjét is. Legalábbis most folynak a tárgyalások egy esetleges feldolgozás kapcsán. Ezzel kapcsolatban pedig szóba került Edward Furlong is, aki az eredeti alkotás második részében játszott főszerepet, s elképzelhető, hogy akár a feldolgozásban is szerepelhet. Egyelőre arról nem szól a fáma, hogy egy pár perces cameo lenne, vagy egy nagyobb szerep;
 • Sam Worthington minden bizonnyal fel fog tűnni az Avatar 2-ben, bár nem biztos, hogy főszerepben. Egyelőre a film második részének premier dátuma 2016-ra van időzítve. Azt pedig régóta tudjuk, ha a film sikeres lesz, akkor érkezik a harmadik, s negyedik rész is;
 • Bryce Dallas Howard fel fog tűnni a 2015-ös Jurassic World-ben, mely egyes információk szerint a Jurassic Park remake-je, míg mások szerint a 1993-as sikerprodukció negyedik része;
 • A híres számítógépes játék filmadaptációjában, a Warcraft-ban kapott szerepet a negyedik Terminator film Kyle Reese-je, azaz Anton Yelchin;
 • November 15-én érkezik az amerikai FOX csatorna műsorára a Raising Hope negyedik évada, melyben a Terminator: The Sarah Connor Chronicles John Henry-je, azaz Garret Dillahunt alakítja az egyik főbb szerepet. Kérdés adott, hogy a sorozat megél-e egy újabb évadot, ugyanis mint ahogyan annak idején a Terminator-széria, úgy a Raising Hope is átkerült a halálnapnak nevezett péntekre;
 • Aki lemaradt volna róla: Summer Glau csatlakozott a Zöld íjjász csapatához. A széria második évadában Isabel Rochev nevű üzletasszonyt alakítja;
 • Josh Friedman lett az Avatar 2 egyik screenwriter-je;
 • DVD gyűjtök figyelmébe: a hazai Xpress oldalán a Terminator, Terminator 2 999 forintos akciós áron kapható, illetve a negyedik Terminator mozifilm pedig 799 forintért elvihető.
  Könyvrajongóknak pedig a Terminator 3 könyváltozata ajánlható 1182 forintért.

Terminátor – Megváltás az AXN műsorán!

Mindenképp fontosnak tartottuk megemlíteni, hogy a Terminator Salvation bemutatásra kerül az AXN műsorán. A premier dátuma október 23. szerda. Igazából azért érdekes ez a dolog, hisz a film korhatár besorolása szerint 16 éven aluliaknak nem ajánlott ellenben a csatorna 16.50-es délutáni időpontot választotta a bemutatásra.
A kérdés persze az, hogy vajon az eredeti változatot fogjuk látni, vagy esetleg egy “vágott” változatot, melynek köszönhetően a durvább jelenetek eltávolításra kerülnek ahhoz, hogy leadhatóvá váljon a délutáni időpontban. Aki nem látta, vagy szívesen megtekintené a csatorna műsorán a filmet – természetesen ez annak szól, aki rendelkezik olyan kábel és/vagy műholdas előfizetéssel, melyben szerepel az AXN -, az megteheti majd a fenti időpontban. Amiről tudni érdemes, hogy az AXN nem Magyarországon bejegyzett csatorna, így nem vonatkoznak rá a magyarországi médiatörvény, így könnyen elképzelhető, hogy a filmet vágatlanul fogjuk látni.

A filmről tudni érdemes, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így minden Terminator-rajongó összeteheti a kezét, hogy elkészül az ötödik rész.  A film összesen 200 millió dollárból készült, s saját hazájában ebből összesen 125 milliót hozott vissza, míg nemzetközileg 246 millió dollár bevételt hozott, így összesen 371 millió dollárt termelt. Ugyan annyira rossznak nem hangzik. De, ha hozzávesszük, hogy mennyibe került a film közel reklámköltsége akkor koránt sem rózsás a helyzet.
Mindezek mellett, hogy minél nagyobb bevételre tehessenek szert alacsony korhatárt kapott az alkotás, melynek köszönhetően legalább 50-60 percnyi anyag került kivágására a filmből, s a rendező ígérete szerint helyett kapott volna a digitális adathordozókon egy alternatív befejezéssel egyetemben. Pozitív – negatív vélemények, kritikák körülbelül fele – fele arányban oszlanak meg. Az alkotás egyébként eredetileg a Terminator Salvation: The Future Begins néven került volna bemutatásra. További cikkeinket itt találhatjátok.

TSCC: The Virtual Season – 9. epizód

Sok szerencsétlen összejátszás után végül elkészült a TSCC: The Virtual Season évadzárója, a 9. epizód.

Kilencedik epizód – Dark Soon Come (fordító: Joe Maschine)

 • Act 1 (fordító: Joe Maschine)
 • Act 2 (fordító: Lasaro)
 • Act 3 (fordító: Joe Maschine)
 • Act 4 (fordító: Joe Maschine)

Vonatkozó topiktéma erre.

o

 

Csak 2015-re készül el a Terminátor 5.

4031954_cff86682c28b6a5c9ae88464c9669e35_wm A Paramount Piuctures hivatalosan is bejelentette: 2015. július 1. helyett már június 26-án bemutatnák a Terminátor 5-öt, így a Schwarzenegger-arcú Halálosztó nagy visszatérése nem tesz keresztbe a stúdió másik nyári blockbusterének, a Will Smith-szel leforgatott A függetlenség napja mindörökké – 1. résznek.

A T5-ről rengeteg hír, álhír és pletyka jelent meg az elmúlt hónapokban, így egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy a rendező a Thor 2-t és egy rakás Trónok harca és Maffiózók epizódot jegyző Alan Taylor lesz, Arnold Schwarzenegger pedig biztosan szerepelni fog a filmben. Azt viszont, hogy újra ő lesz-e a jól ismert, bőrdzsekis T-800-101-es modell, vagy Terminátor szerepét ezúttal Wayne „The Rock” Johnson kapja meg, egyelőre nem tudni.

Ugyanígy a történetről sem lehet még tudni semmit, bár korábban szóba került, hogy Schwarzenegger egy hús-vér embert alakítana, akit azért küldenek vissza az időben az 1940-es és az 1950-es évekbe, hogy megvédje Sarah Connor szüleit. Ugyanakkor az a verzió is érdekes lehetne, amiben a 66 éves akciósztár a Terminátorokra vadászó, idős Candy őrmestert alakítja majd a Skynet-uralom idején (ő volt az az elitkatona a T3 egyik kivágott jelenetében, akiről a Halálosztók kinézetét mintázták).

Forrás: Cinematrix

Júliusi egysorosak (Frissítve!)

 • Szolgálati közlemény:   Már korábban jeleztük felétek, hogy az egy soros hírek, s a nagy számú közösségi profilok miatt mi is elindítottuk facebook oldalunkat, melynek linkjét a jobb oldali Közösség  menüpontban találjátok.
  Azonban egy kis technikai probléma miatt csak bejelentkezés után vált elérhetővé, azonban ezt a hibát a mai napon sikerült orvosolni, így aki nem rendelkezik felhasználói profillal, vagy rendelkezik, de nem szeretne a rövid hírekért belépni most már bejelentkezés nélkül is elérhető!!! Mindenképp érdekes naponta egyszer megnézni, mert minden rövidebb hírt ezentúl oda fogunk közzétenni!
 • Az ötödik Terminator film feltehetően 2015 június végén fog a mozikba kerülni. Nem hivatalos hírek szerint egy új trilógia kezdete lehet, melyben Arnold Schwarzenegger is szerepet vállalt, habár egyes források szerint digitális utómunkálatokkal fogják megfiatalítani; 
 • Edward Furlong-ot 5 éves próbaidőre bocsájtották, illetve részt kell vennie egy 90 napos drogelvonó kúrán. Mindezt azért, mert idén májusban fizikailag bántalmazta ex barátnőjét;
 • NIck Stahl is egy időre rács mögé került. Június végén tartóztatták le, ugyanis egy hollywood-i motelben pár ismerősével crystal meth nevű drogot fogyasztott, melynek köszönhetően a szálloda alkalmazottjai rájuk hívták a rendőröket. Egyelőre még döntés nincs az ügyben, de elképzelhető, hogy újabb drog elvonóra kell mennie a sztárnak, vagy pedig kénytelen lesz hosszabb időre börtönbe vonulni;
 • Blood Moongood rajongói örülhetnek, hisz a színésznő jövő nyáron is látható lesz a TNT műsorán, ugyanis a csatorna megújította egy újabb évadra a Falling Skies című sorozatot;
 • Summer Glau látható lesz a The CW sikersorozatában, az Arrow-ban, melynek második évada szeptemberben indul;
 • Richard T. Jones csatlakozott a 2014-es Godzilla-remake-hez.

TSCC: The Virtual Season – 8. epizód

Javában tombol a nyár, viharok és hatalmas hőség, de megbecsült és lelkes fordítótagunk, Joe Maschine serényen dolgozott, és elkészült a következő epizód fordításával.

Eddig talán csak Neil Young egyik számára asszociáltunk, most azonban már a Terminátor-univerzumhoz is tudjuk kötni a következő mondatot: “Long May You Run“. Ezzel a címmel készült el ugyanis a nyolcadik rész fordítása. Jó szórakozást hozzá!

Nyolcadik epizód – Long May You Run (fordító: Joe Maschine)
 • Act 1 (fordító: Joe Maschine)
 • Act 2 (fordító: Joe Maschine)
 • Act 3 (fordító: Joe Maschine)
 • Act 4 (fordító: Joe Maschine)

Vonatkozó topiktéma itt.

Breaking News: Arnold Schwarzenegger aláírt a Terminátor 5-re!

Az elmúlt pár órában ellepte a hír a külföldi sajtóoldalakat, és talán úgy néz ki, nem kamu az egész: Arnold Schwarzenegger hivatalosan is megerősítette, aláírta a szerződést a Terminátor 5. részére.  A forgatást januárban kezdik, a Paramount Pictures égisze alatt.

“I’m very happy that the studios want me to be in ‘Terminator 5’ and to star as the Terminator,” he says, “…we start shooting in January and I’m also going to do ‘King Conan’. To play that role and also to do another ‘Twins’ movie. I feel very proud of that. I feel very happy and I’m looking forward to doing those films.”

“Boldog vagyok, hogy a stúdió azt akarja, legyek benne a Terminátor 5-ben, mint terminátor – mondta – a forgatást januárban kezdjük, és egyidőben fogom forgatni a “King Conan”-nel. Azzal együtt még egy másik “Ikrek” c. filmet is. Nagyon büszke vagyok rájuk. És alig várom, hogy elkezdhessem őket.”

Forrás: EmpireOnline