Category Archives: Terminator Hungary

9 éves a Terminator Hungary!

Amikor az ember gyerek, akkor többnyire mindennél előbb fel akar nőni. Feltehetően az olvasók többsége megtapasztalta már ezt az érzést, s minden bizonnyal szintén megtapasztalta azt, hogy amikor felnőtt lett végül, akkor visszasírta a gyermekkori éveit.
Amennyiben az embernek átlagos, vagy az átlagnál jobb gyermekkori évei voltak, akkor nagyon szívesen gondol vissza azokra az időkre, amikor szinte önfeledten élhette a mindennapjait. Nálam azért nem teljesen volt így, hiszen az anyagi körülmények rengeteg dologra rányomta a bélyegét. Így aztán nagyon örültem, amikor idehaza lassan több, mint tíz éve bekötésre került az internet, melynek köszönhetően szinte megnyílt előttem a világ: zenék, filmek, sorozatok tömkelege, valamint rajongói oldalak tagsága, s ezáltal új emberek megismerése.  A rajongói oldalaknak köszönhetően keletezett bennem a vágy, hogy jómagam is rendelkezek önálló weboldallal, s mivel épp akkortájt kezdtük tanulni az iskolában a webes szerkesztést, így én belevágtam. Annyit mindenképpen tudtam, hogy szeretnék egy fórumot üzemeltetni, s e köré szerettem volna egy weboldalt létrehozni. A kérdés persze adott volt: mi legyen a központi téma. Mindenképpen egy rajongói oldal járt a fejemben, s mivel épp akkoriban került ki az internetre még a premier előtt a Terminator: The Sarah Connor Chronicles első része, így akkor nem volt megállás. Mivel tetszett, ezért mindenképpen a sorozatot jelöltem meg témaként, mely köré egy rajongói oldal építhető.

Nyolc éves a Terminator Hungary!

Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy egyre inkább kezdek elfelejtkezni dolgokról. Ennek egyik része az, hogy egy ideje nagyon sokat dolgozok, amely nagyon sok dolgot emészt fel. Illetve nem elfelejtendő az sem, hogy emellett a magánéletet összehozni úgy, hogy mindegyikre jusson elegendő idő, s ne kelljen lemondani semmiről elég nehéz. Mindezek mellett pedig észben tartani dátumokat már koránt sem egyszerű. Mivel a számítógépet napi szinten használom többnyire, így aztán azt a megoldást vezettem be, hogy különféle mappákat, fájlokat nevezek el, hogy ne felejtsek el dolgokat.
Fentiekből fakadóan már lassan három hete bámulom azt a mappát, melynek a “Nyolc év 02.21.” nevet adtam. Biztosra akartam menni azzal kapcsolatban, hogy majd nem fogom elfelejteni ezt, s mit minden évben ilyenkor az oldalra kerül egy bejegyzés, melyben többnyire az elmúlt év eseményeiről emlékezünk meg. Már korábban is meg akartam írni ezt a bejegyzést, de sajnos sem idő, sem energiám nem volt rá, továbbá nem is szerettem volna másnak átadni ezt, hiszen végül is az oldalnak a kezdete óta tulajdonosa vagyok. Felkelve, s rápillantva arra a bizonyos mappára a virtuális asztalomon eszembe jutott többek között, hogy amikor először került bejegyzés eme oldalra még a középiskola padjait koptattam, illetve pár hete futott csak a Terminator sorozat, mely sajnos elég szomorú véget ért.
A részletek mögé kattintva nézzük milyen évet is tudhatunk magunkénak!

Hét éve élünk Terminator országban!

162471558_happy-7th-birthday-sticker-and-birthday-apparelVárni akartam ezzel a bejegyzéssel, de az igazság az, hogy nyakunkon az ötödik mozifilm premierje, így fel kell készülnünk arra, hogy esetlegesen elárasztanak minket majd hírek. Mivel eme bejegyzés rendkívül fontos az oldal szempontjából, így végül úgy döntöttem, hogy ha már épp a szabadságomat töltöm, akkor már lesz időm megírni, s egyúttal publikálni is. Utóbbi esetében viszont megvan az esély, hogy nem tűnik el majd a hírek rengetegében.

Mielőtt még belemennék a részletekbe az előző évfordulós bejegyzéseket is meg lehet tekinteni: első, második, harmadik, negyedik, ötödik, hatodikNem csak azért, mert ezek a bejegyzések jók nosztalgiázni. Hanem belőlük leszűrhető, hogy honnan indultunk, s jelenleg hol is tartunk. Ezekből részletesen leszűrhető, hogy milyen változásokon ment keresztül az oldal, s mindezek mellett véleményem az, hogy nem csak az oldal, hanem az azt üzemeltetők, illetve tagok is megváltoztak. Idősebbek lettek és/vagy felnőttek. És bizony már a hozzászólásokon, bejegyzéseken megfigyelhető az, hogy ki milyen irányba ment el, hogyan gondolkodott annak idején, s mik voltak fontosak neki. Nyilván első körben ez azokról szűrhető le, akik a hét év alatt kitartottak velünk.
Nagyon sok minden történt az elmúlt egy év során. Pozitív, negatív egyaránt. Szerencsére még mindig itt vagyunk, s ez a lényeg jelen pillanatban. A részletek mögé pillantva pedig indulhat a hetedik virtuális születésnapi bejegyzés.

Szolgálati közlemény!

Ezúton tájékoztatjuk olvasóinkat, fórumozóinkat, hogy a holnapi napon, azaz 2014.12.29.-én 14 és 23 óra között 60-90 perces szolgáltatás kiesés várható, mivel a tárhelyszolgáltatónk a szerverein karbantartást végez.

A kellemetlenségekért előre is elnézést kérünk!
(Terminator Hungary szerkesztősége)

Terminator Hungary: Immár hatodik éve!

work.2775563.3.flat,550x550,075,f.arnie-terminator-birthday-cardAmikor eszembe jutott, hogy az oldal pár napon belül ünnepli a hatodik születésnapját először azon kezdtem el agyalni, hogy mit is tegyek annak érdekében, hogy ezt a fontos információt, s jeles napot ne felejtsem el. Természetesen eldöntöttem, hogy azért pár nappal előtte virtuális tollat ragadok, s leírom azokat a dolgokat, amiket gondolok. Mivel másnap tudatában voltam annak, hogy másnap munka van, s korán kelés, így úgy döntöttem, hogy nem tervezek semmit estére, hanem lefekvés előtt megírom a születésnapi bejegyzést. Azonban egész nap azon tűnődtem, hogy vajon hogyan is kellene elkezdni, mivel is kellene egyáltalán elindítani az egész írást. Bevallom nem jutott semmi az eszembe. Beleolvastam az előző bejegyzésekbe is (első, második, harmadik, negyedik, ötödik születésnapi posztunk) bízva abban, hogy valami ihlet száll majd meg, s csak azon kapom majd magam, hogy ideje lenne befejezni a klaviatúra koptatását, mert ebből nem születésnapi bejegyzés lesz, hanem regény. Ugyan ihletet nem leltem ezen bejegyzések által, de mindenképp érdekes volt visszaolvasni őket. Egészen más érzést keltettek bennem, mint ha visszaolvastam volna azt, amit tegnap, tegnapelőtt, esetleg egy hónappal ezelőtt írtam volna. Ugyan még nem töltöttem be a harmadik x. -et életkor tekintetében, de akár öröm, akár nem, de én is öregszem. Ebből fakadóan pedig sokakhoz hasonlóan  én is felejtek. Ennek fényében öt szülinapos bejegyzést visszaolvasni érdekes élmény volt számomra. Nem csak azért, mert így minden változásra emlékszem, s felelevenedtek előttem azok az éjszakák, amelyeknek eredménye, hogy most hat éves lehet a Terminator Hungary. Hanem azért is, mert így nyilvánvalóvá vált, hogy mennyire is életem részévé vált az oldal, s a Terminator – franchise, annak ellenére, hogy sokszor (sajnos), csak annyi időm van, hogy felnézzek az oldalra, fórumra, s facebook oldalunkra. Sok minden maradt ki, s lett csak utólag pótolva, viszont megfogadtam azt, hogy az oldal születésnapját nem fogom elfelejteni. Sikerült!
Azt hiszem ihlet megérkezett, így a részletek mögött található a bejegyzés további része. 🙂

Üzenet!

t_santa

Minden kedves látogatónknak, rajongónak, s tagunknak kellemes karácsonyi ünnepet, s sikerekben, illetve Terminatorokban gazdag boldog új évet kívánunk!

 

Öt éves a Terminator Hungary!

Körülbelül 9-10 éves lehettem, amikor az első magyar közszolgálati csatorna (hivatalos nevén M1) körülbelül este kilenc órás sávban műsorra tűzte a Terminator – A halálosztó című filmet. Az egész család nézte, habár édesanyám csak nézett ki a fejéből, s inkább csak elfogadta, hogy most kötelező program, hogy valami jövőből jött gépezet gyilkol. Én pedig az ágy sarkán árgus szemmel néztem, s drukkoltam, hogy Sarah ne haljon meg. Aztán a kereskedelmi csatornáknak köszönhetően később már a második részt is megtekinthettem, mely azóta is az egyik kedvencem. Felejthetetlen emlék a következő folytatás is, hiszen három alkalommal mentem el a moziba megtekinteni a Rise Of The Machines-t. Akkor még nem is sejtettem, hogy majd 2008-ban indul egy sorozat, melynek köszönhetően elindítok egy weboldalt. Bevallom őszintén, hogy csak unaloműzésnek indult, s akkor jó pár nagyobb oldal aktív tagja voltam, s szerettem volna olyan profi oldallal, fórummal, s ehhez tartozó közösséggel rendelkezni. Úgy döntöttem, hogy nem szeretnék senkivel sem versengeni, s mivel akkor az épp induló sorozatnak nem volt rajongói weblapja, így létrehoztam egyet. Sajnálatos módon a széria harmadik évada nem került berendelésre, amely azóta is sokak szemében szálka.
A látogatók, tagok tanácsára pedig teljes mértékben átalakítottuk a weboldalunkat, hogy a filmek és a hozzá tartozó tartalmak is elérhetőek legyenek, s így váltunk Terminator Hungary-vé. Bevallom öt évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy az oldal üzemelni fog, s azt sem, hogy idáig eljutunk. Azt pedig végképp nem gondoltam volna, hogy az oldalunk túl fogja élni a kezdetben weblapunk alapját képező sorozat “halálát”. Ugyanazokat lefirkantani évről évre nem hiszem, hogy túl jó ötlet lenne. Helyette inkább az Egy éves szülinapi bejegyzés, Két éves szülinapi bejegyzés, Három éves szülinapi bejegyzés, Négy éves szülinapi bejegyzés megtekintését. Az aktuális szülinapi bejegyzésben pedig inkább az elmúlt időszakra koncentrálnék, melyet a részletek mögött olvashattok. 

A Terminator Hungary szerkesztőinek üzenete

Terminator Hungary szerkesztősége ezúton kíván minden rajongónak és látogatónak kellemes karácsonyi ünnepeket, s sikerekben és Terminatorokban gazdag boldog új évet!

Négy éves a Terminator Hungary!

2008. február 21. –  Ez az a dátum, amikor a Terminator: The Sarah Connor Chronicles Hungary útnak indult az azóta már megszűnt extra.hu ingyenes tárhelyszolgáltatónál. Négy évvel ezelőtt egyedül álmodtam meg az oldalt, s indítottam útjára. S örömmel néztem, ahogyan a látogatottsága, s népszerűsége halad felfelé, s nem tagadom büszkeség fogott el, hogy szabadidőmben sikerült egy olyan dolgot alkotni, amely másnak érdekes lehet egészen annyira, hogy akár aktív tagja legyen oldalnak.
Idővel természetesen ismeretségi körömből kerültek ki a segítőim, akik szerkesztőként, moderátorként is besegítettek az oldal működésébe. Technikai és tartalmi értelemben is fejlődtünk ahogy tudtunk, s a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően tudtuk, hogy helyes úton járunk.

Aztán eljött egy nap: 2009.május 18., amikor kiderült, hogy az amerikai FOX csatorna úgy döntött a programjában nincs helye a The Sarah Connor Chronicles-nek. Szomorú nap volt az minden rajongó szívében. Sajnos ezek után a bevételek szempontjából és visszajelzések után a negyedik Terminator-mozifilm is hasalt gyönyörűen a mozikban. Így a külföldi és hazai rajongóknak egyaránt nem volt felhőtlen a kedvük. Nekünk sem. Sokaknak csak a rajongásuk volt és maradt meg, de nekünk itt volt egy weboldal ráadásul fizetős tárhelyen, s gondolkoznunk kellett, hogy hova tovább. Mit tegyünk? Majd egy évi munkát, rajongók által beküldött alkotásokat dobjuk a kukába? Legyen az oldal a virtuális tér martaléka, mintha soha sem léteztünk volna? S még hírmondó se maradjon, hogy léteztünk? Bevallom szívemhez nőtt az oldal, s nem volt szívem átadni másnak vagy egyszerűen megszüntetni. Így végül segítőkkel a hátam mögött megszületett a Terminator Hungary. A többit pedig tudjátok.
Ismételgetni magunkat nem hiszem, hogy kellene. Korábbi írásaink: Egy éves évértékelő, Két éves évértékelő, Három éves évértelő. A részletek mögött pedig az aktuális születésnapi évértékelőnket olvashatjátok. 🙂

Halálhír: Újabb tagunk távozott az élők sorából

Terminator Hungary szerkesztősége mély fájdalommal tudatja, hogy újabb tagunk távozott el az élők sorából.

Hosszú betegeskedés után 2012. február 3-án  elhunyt Snoopy87 (Koncz Tibor).
Megannyi hozzászólás az ékes példája, hogy aktívan részt vett a közösség életében. 2008 augusztusában csatlakozott az oldalunkhoz.
Tagunk 21 éves korában a gyomorrák áldozata lett.

Ezzel a bejegyzéssel emlékezzünk most rá.